Suplementacja

Jaką Suplementację stosujecie w kolarstwie?
Gdzie zaopatrujecie się w sklepach z odżywkami czy bardziej zakupy w sieci?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Suplementacja

Skutki zamknięcia Silk Road ;)

Tylko weterynarz! Czarodziejskie specyfiki zrobią z Ciebie dzikiego zwierza. Nogi trzeba golić codziennie niestety :-(
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ogol sobie jeszcze coś innego, też daje kopa:):)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja najczęściej walę EPO, ale to raczej tylko na amatorskich imprezach, bo tak to trochę przypał...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

150 metki dla dobrej sylwetki:)

ePO wyszło z użycia, ePO to przeżytek...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Na treningu pij woda + miód+ cytryna:)
Daje kopa większego niż niejedna chemia dostępna w sklepie;)

Ja pije kawę przed albo w trakcie, byle nie po.

Kawa to jak Energy drink. Daje kopa, a potem zgon. Na rower najgorszy wybór. Izotoniki (mogą być te naturalne self made) albo woda, a powyzej 50 km batonik, albo drożdżówka. Cały czas mówimy o takim sobie jezdzeniu. Z bardziej pro, to ja lubię żele.

Nie można kawy porównywać do napoju energetycznego ani do coli, to są napoje stojące niżej w hierarchii od kawy.
Kawę można samemu pić bez cukru, bez mleka jak się chce i dowolnej intensywności a te napoje to chemia i z góry mają ustaloną zawartość cukru i składników.
I sportowcy piją te energetyczne napoje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Darciu, gdyby kawa była taka super to kolarze by ją pili zamiast żeli. Normalnie piją kawę z rana na kupę i ewentualnie na końcówce etapu, żeby się pobudzić, ale wtedy to jakiś zamiennik z kofeiną.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dziwne porownanie kawy do zelu. W wiekszosci zeli nie ma kofeiny/teuryny ani tym podobnych. Dla człowieka energia to weglowodany, na kofeinie nie pojedziesz. Dlatego zele to glownie weglowodany+woda+witaminy(cukrow nie wymieniam, bo to weglowodany proste).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kolarze badają systematycznie krew- morflogie?
Jestem tylko rowerzysta a mam leukopenie. Odżywiam się normalnie, nawet chodzę na wizyty do hematolog systematycznie, mam przepisane wit B1 i B6. Kilka lat to mam, kilka miesięcy temu trochę się poprawiło, ale we wrześniu robiłem badania norma jest 3,91 WBC a ja mam 2,91 tak wyszło z ostatnich badań. Chciała mi sterydy jakieś przypisać, mówię że nie mam problemów z apetytem a jak mam po sterydach przybrać na wadze to dziękuje, już mam jedno kolano po wypadku nie potrzeba mi nadwagi.
I na przedostatni zabieg czekam kilka lat.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Gdzie kupić rower? (26 odpowiedzi)

Cześć! Szukam jakiegoś sklepy w Trójmieście, gdzie mógłbym kupić dobry rower po niewygórowanej...