Święto Solidarności i Wolności

Temat dostępny też na forum: Rozrywka
Poznaj program Obchodów Sierpniowych 2025 w Gdańsku! Wydarzenia upamiętniające 45. rocznicę strajków w Stoczni Gdańskiej i powstania Solidarności obejmują wystawy, spacery historyczne, koncerty, debaty, projekcje filmowe oraz rodzinne gry terenowe. Czekają na Ciebie m.in. plenerowa wystawa fotograficzna, strefa relaksu z muzyką na żywo, spotkania z bohaterami Sierpnia '80, konferencje naukowe ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Od agenta do prezydenta

Gdzie panel dotyczący rozwoju osobistego na przykładzie Wałęsy?
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 6

jakieś dowody,bo w otoczeniu Konusa mamy ,,Ryszard"Kujda, Wolfgang Przyłębski,Piotrowicz ,,czeszcz Balbina"gdzie twoja teczka paszportowa!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Jakieś dowody? Serio?

Z konia spadłeś czy wczoraj się urodziłeś? Wałęsa to TW Bolek. Ten sam co obalił rząd Olszewskiego i zdradził Polaków.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Czego nie rozumiesz ?

Rząd Olszeskiego sam się obalił bo nie miał większości. Nie powielaj bzdur kurskiego.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

serio pytam!, kto ma teczke paszportową ,,Balbiny",zaginęła za prezesuru towarzysza Cyckiewicza w IPN.

serio pytam o teczke Balbiny,,,zapodziała sie" za prezesury Cyckiewicza

Piszesz o tusku, toż to konus
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Paradoks historii, komuniści i agenci zawłaszczyli ECS i udają, że walczyli z komuną. Ale cóż, pecunia non olet.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4

W 80 roku miałem 11 lat.

Pamiętam dokładnie atmosferę tamtego czasu. W moim mieszkaniu kilkukrotnie rodzice przechowywali działaczy Solidarności. Pamiętam też gdy uczestniczyłem w wiecu Wałęsy w Hamilton w Kanadzie. Wszyscy byliśmy za nim. Potem wybory, Mazowiecki, Wałęsa na prezydenta, mieli mój głos. Nie miałem żadnych wątpliwości, że postępuję słusznie. Dzisiaj, jestem bardzo zawiedziony i rozczarowany. Chyba nie tylko ja. Czuję się najzwyczajniej oszukany.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 5

Danka! Kupiłem telewizor!

-Ile wydałeś?
- trzech stoczniowców.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 8

Zatrzymujemy Jarka?

Nie on lubi pospać
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

on nasz

Świetują ci co dorwali się lub dostali miejsce przy korycie bo Stoczniowcy i pozostali "robole" którzy nadstawiali karku ryzykując więzieniem poszli na "żebry" 11
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Święto ,,Wolności"?

Wielki Smuta a nie żadne święto ,wszyscy wiedzą co to za ,,Święto" ....mydlenia oczu . Święto wolności dla tych co dawno powinni być wykastrowani z pamięci narodu Polskiego .
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czemu czytając program ochodów dotyczący Solidarności i Wolności mam wrażenie jakbym czytał program partii Razem?

Po spacerze przewodnickim aktywistki i aktywiści wspólnie z gościniami i gościami, wszyscy działający w duchu ideałów rewolucji Solidarności wezmą udział w wydarzeniu.
Wystąpi ponad 60 naukowczyń i naukowców z całej Polski oraz rozpocznie się dyskusja z obrończyniami i obrońcami wolności oraz praw człowieka z różnych generacji.
Dzięki temu osoby działające aktywistycznie poznają historię.
Jeszcze zabrakło tylko tęczowej flagi na całą bramę nr 2 jako wydarzenia wieńczącego obchody.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak na boku

Odkąd z dalekości do Państwa przybyłem, to nie mogę się nadziwić tej ochotności do świętowania rocznic. A to grunwald, kompletnie zmarnowany. Innym razem hołd pruski i wciąż czujecie się jako ci gorsi. Kiedyś pod wiedniem obroniliście europę a teraz macie żal, że Was mają w D. Pod warszawą też kontynent obroniony i zero wdzięczności świata. Teraz solidarność Taaak, dożo w Was tej solidarności, oj dużo i tej wiecznej pretensji, że krasnale znów nasikały Wam do mleka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1