Szkoły i przedszkola na Oksywiu, Obłużu, Pogórzu - proszę o opinie

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Jak w temacie - proszę o opinie nt przedszkoli i szkół podstawowych na Oksywiu bądź w okolicach. Biorę pod uwagę również Pogórze, Obłuże, może Kosakowo. Gdzie warto zapisać dzieci? Niebawem przeprowadzam sie na Oksywie i musze zdecydować, czy "przeniesc" dzieci, czy zostawic je w swoich szkołach.
Proszę o obiektywne wypowiedzi. Z góry dziękuję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Szkoły i przedszkola na Oksywiu, Obłużu, Pogórzu - proszę o opinie

podbijam wątek, na pewno są tu rodzice dzieci z podstawówek, wypowiedzcie sie prosze

Sp6 najstarsza szkoła w tej części miasta. Uchodzi za dobrą szkołe z tradycjami. Dobre: odnowiona cześć sportowa, tylko podstawówka z jednym gmachu, dzieci podzielone na 1-3, 4-6 i częściami szkoły i kolorami mundurków, duży program zajęć dodatkowych w ramach szkoły otwartej, nacisk na języki obce. Minusy: okropna świetlica, brak zaangażowania młodej kadry, no jest kilka wyjątków, ale globalnie marnie, moloch, przeładowane roczniki, lekcje na 2 zmiany, brak zajęć dodatkowych w okresach międzyświątecznych czy podczas ferii (inne szkoły publiczne mają taką ofertę), brud na korytarzach, w szatniach.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziekuję za informacje, może jeszcze ktoś?

Mój syn chodzi do SP6 od września. Trafiliśmy do jednej z najlepszych nauczycielek z klas 1-3. Bardzo dużo wymaga, ale też świetnie pracuje z dziećmi (tłumaczy, pomaga itd.). J. angielski mają na całkiem przyzwoitym poziomie. :)
Nie zauważyłam brudu na korytarzach a tym bardziej w szatni ;)
Mój syn ze świetlicy jest zadowolony i lubi tam zostawać (inna sprawa, że zostaje w świetlicy na 1-2 godziny 1-2 razy w tygodniu). Z opowieści wiem, że czasem jest tam naprawdę głośno. ;)
Ogólnie szkoła całkiem przyzwoita.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

dobra szkoła 6
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1