UWAGA NA KASZKĘ BIFIDUS NESTLE - ROBALE!

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Znalazłam robale w Kaszce Bifidus 8 zbóż Nestle! Uważajcie na tem produkt!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: UWAGA NA KASZKĘ BIFIDUS NESTLE - ROBALE!

błeeee....

napisz @ do producenta. Moja koleżanka znalazła muchę w słoiczku hippa i została rekompensatę w formie suwenirów dla dziecka.

Tak, tylko nie chodzi o rekompensatę, ale o to, że takie, za przeproszeniem, gówna - dajemy naszym dzieciom i jeszcze słono za to płacimy.
I my na to nic nie możemy poradzić.

to powinnas do nich zadzwonic i narobic im o tym powiedzieć. a spójrz jeszcze na date ważności...

kolega kiedys kupił serek danio który był spleśniały, zadzwonił do nich po czym oni przysłali mu dwa kartony serków danio - hehe i dwa kartony gadzetów- fartuszki, kubki breloki itd a serki rozdał bo przecież zjeśc takiej ilości sie nie da :)

moja mama kupiła kiedys zwykły chleb krojony a tam było dno od szklanej ciemnej butelki w środku.. dno zostało włozone po krojeniu chleba - Pani ze sklepu przeprosiła, ale co mogła wiecej zrobic.. przeciez to nie jej wina, ze ktos w piekarni jaja sobie zrobił..

Oczywiście, że napisałam do nich. Powiedzieli, że to niemożliwe. Przysłali jakies gadzety, ale to nieważne.
A cholerny sanepid co? Oni mogą ten koncern poinformować i nic więcej.
Mój mąż się wnerwił w tym sanepidzie i powiedział, że poda sprawę do sądu, to pan urzędas w sanepidzie co powiedział? "Tylko niech Pan uważa, bo to jest wielki koncern, maja dobrych prawników i Pana zjedzą!"
PO GRZYBA UTRZYMUJEMY TEN SANEPID? SKANDAL!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

W sumie mnie to nie dziwi, ja jakiś czas temu znalazłam robale też w kaszce nestle, w kukurydzianej. Nestle to syf.

dużo tez zależy od sklepu w którym kupujemy, w jaki sposób są artykuły spożywcze przechowywane przed wyłożeniem na półki. Warto napisać skargę do sanepidu i wtedy sprawdzą właśnie ten sklep, w którym została kaszka kupiona. Może tu tkwi przyczyna a nie u producenta. Podobno w produkcji żywności dla dzieci są stosowane takie technologie,ze nie powinno nic obcego się tam znaleźć.

Ale akurat jeśli chodzi o tę firmę to jest standard, że dodają dodatkowe białko w postaci robali, jakiś czas temu była awantura dość głośna o robaki w NAN-ie.

No co Ty Rybkagd - jakim cudem miały wejść (tzn. suche, martwe były) - jak były dokłądnie zamknięte w srebrnej torebce. Sklep tu nie ma nic do rzeczy. W fabryce je zapakowali... skurczybyki

moja koleżanka znalazła kedyś kwałek mięsa w serku Danio...
ale co ze sprawą dalej zrobiła (poza wymiotami) to nie wiem...

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

I JESTEŚMY PO PROSTU BEZSILNI! Sanepid sobie jaja robi.

pracowałam kiedys w hurtowni farmaceutycznej i mielismy tez własnie produkty dla dzieci kaszki itp...powiem wam ze to co tam sie działo to jakas patologia.Nie dziwie sie ze pozniej w tych kaszkach sa robaki lub inne dziwne rzeczy. Duzo towaru lezy na ziemi a inni pracownicy robia z tym rózne dziwne rzeczy...no niestety nic sie nie poradzi na to:( trzeba uwazac. A niestety Nestle to ogromna firma i tak naprawde nikt z nimi nie wygra:(

Moja siostra kupiła kiedyś bułki ze szkłem w środku. Super !!!

Ja kupilam bulke z workiem foliowym ,chleb ze sznurkiem i ciasto rolade ze zszywka tapicerska:(dobrze ze jadl je maz a nie dziecko:(

mój kolega walczył z duża firmą i wygrał - walczył sam (bez prawnika) - może nie była to firma spożywcza... ale widać czasem im nawet dobrzy prawnicy nie pomagają...

Moja znajoma kilka dni temu w chlebie znalazła ogon szczura :-/

Mnie wkurzają reklamy tych "super" produktów dla dzieci firmy Nestle a szczegolnie kaszki,wiecie z tym "szef jest zadowolony". Przecież ta kaszka wcale się nie rozpuszcza, powstają grudki i jest bleee,lepsze są BoboVita. Ale wiadomo,Nestle robi produkty dla dzieci,płatki kukurydziane,słodycze,kawy,Bóg wie co jeszcze,a co jest do wszystkiego to jest do niczego !

w obiadku bobovity znalazlam zdechlego pajaka,przeslali mi jakies durne gadzety w postaci chustki na glowe ulotek i dwoch obiadkow.Beznadzieja-jakby mi o to chodzilo,podejscie do klienta zenujace,szkoda ze nie zachowalam tego sloiczka i nie poszlam tego zglosic.

Niestety, jak widać - zgłoszenie nic by nie dało.
Sanepid ma w nosie i jeszcze ostrzega Cię, żeby nie zadzierać.
Bezsilność, bezsilność, bezsilność.
Następnym razem wołam kamerę TVN - niech puszczą w Faktach - może chociaz sprzedaż trochę spadnie łobuzom...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wczoraj dostałam od Teściów dwie kaszki Nestle i aż się boje je otworzyć:)
Mam nadzieję że nic tam gratis nie dostane:)

Inne tematy z forum

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...