UWAGA wykorzystywacz

Recepcjonistka - praca dla osób uczących się/studiujących
Ogłoszenie wprowadzono: 29.04.2014
Branża / Kategoria: Hotelarstwo / Turystyka
Stanowisko: Specjalista
Rodzaj umowy: Umowa o dzieło / zlecenie
Wymiar pracy: Cały etat
Charakter pracy: Stacjonarna
Miasto: Gdańsk
Dzielnica: Śródmieście
Ulica i nr: Mariacka 1

W obowiązkach wypisanych przez właściciela hoteliku górują prace biurowe. Rzeczywistość jest jednak inna, oprócz przyjmowania gości: robienia zakupów na śniadania przed pracą, przygotowywanie śniadań, sprzątanie pokoi i wysłuchiwanie pretensji, że w pokoju została nie umyta szklanka. Umowa zlecenie=praca na czarno. Radzę uważać!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: UWAGA wykorzystywacz

To pracodawca daje umowę-zlecenie czy też nie ?? Bo nie rozumiem...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

pewnie w ogłoszeniu jest napisane że praca na umowę zlecenie,a w praktyce to praca na czarno.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zawsze możesz udokumentować wykonywanie zlecenia i mimo braku pisemnej umowy wysłać rachunek i żądać należnej zapłaty.

Jak na czarno, to ja dziękuję za taką pracę. W razie jakiejś wpadki można mieć sprawę u Prokuratora, a w firmie kontrolę PIP.

Im więcej takich wpisów tym lepiej. Niech ludzie przestaną myśleć "ja będę miał/miała lepiej" stolec prawda! Jak pracodawca wykorzystuje pracownika to nigdy nie przestanie tej praktyki.

Wpisy na forum niewiele zmienią nieuczciwych pracodawców należy zgłaszać do sądu pracy! Ja tak właśnie zrobiłam bo nie chciano mi zapłacic za pracę za soboty które były moimi nadgodzinami. Sad pracy nakazał im częściową zapłatę za moją pracę a w gratisie dostali nadzór i kontrole z UP. Pani która pracowała po mnie miała już uczciwie płacone za swoja pracę. Więc moi pracodawcy nauczyli się że nieuczciwosc nie popłaca:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sąd Pracy nie zajmuje się umowami cywilnoprawnymi, a w tych z kolei nie ma pojęcia choćby nadgodzin.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

PANSTWOWA INSPEKCJA PRACY tez nie zajmuje sie umowami cywilno prawnymi .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Porta KMI Bolszewo (3 odpowiedzi)

Jak w tytule. Pracuje lub pracował ktoś w ich biurze? Jak tam jest naprawdę, bo trochę w necie...