Wysyłanie CV

No dobra mądre głowy,proszę o poradę :)
Więc jest tak: Wysyłam CV z potwierdzeniem odczytu (chcę mieć pewność,że zostało odebrane,a nie trafiło np.do spamu) i teraz patrzę jeden dzień,drugi,trzeci a potwierdzenia nie ma,więc moje pytanie brzmi: Czy w tej sytuacji powinnam CV wysłać ponownie? Czy mam już się nie wychylać,by nie zostać odebrana jak jakiś natręt,bo już sama zgłupiałam i nie wiem co robić :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wysyłanie CV

Przy odbieraniu poczty Outlookiem (a podejrzewam, że takiego w większości używają) są w takich przypadkach dwie opcje - albo się odeśle potwierdzenie albo nie.
Jak dla mnie ktoś "ciapnął" na NIE i tyle dostałaś.

Jeśli doszło, w co nie wątpię - czekaj. Nie ma co panikować...
..zresztą, opcja "za potwierdzeniem" to nie żadem NAKAZ aby ktoś Tobie zaraz odpowiedział, bo Ty tak chcesz. To tylko opcja, z której grzecznościowo ktoś może skorzystać.
Zatem nie martw się tym mailem, wysyłaj śmiało kolejne i pozdrowienia :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

No to dzięki bardzo,bo jak widać guzik się na tym znam :) i myślałam,że jak z potwierdzeniem odczytu,to znaczy,że nie otworzy,dopóki nie odeśle potwierdzenia :D
Dlatego pytam mądrzejszych głów :)
W takim razie nie wpadam w histerię i czekam dalej :D
Uspokoiłeś mnie,dzięks :*

Potwierdzenie odczytu dostaniesz jak strona odbierająca używa programu pocztowego, który coś takiego odsyła.

Ponadto odbiora, nawet jeśli ma taki program, mógł wybrąc opcję nie wysyłania pottwierdzenia (w kliencie pocztowym MS ouutoolk tak można zrobić).

Ja bym wysłała jeszcze raz, jeśli bardzo Ci zależy :)

Ok,już wszystko skumałam :)
Jednak chyba drugi raz nie wyślę,skoro i tak dotarło,a oni po prostu nie muszą mi tego potwierdzenia wysyłać,to dam se na luz,bo jak to się mawia "nadgorliwość gorsza od faszyzmu" a nie chciałabym wyjść na desperatkę :) ponieważ posiadam odpowiednie kwalifikacje zawodowe w swojej branży :D i jeśli nie oddzwonią,to ich strata :)
Dzięki za odpowiedzi pozdr. :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja(jko) ;) wysyłać za potwierdzeniem możesz, nikt Tobie nie broni :)

Pamiętaj jednak, że to obosieczna broń...już piszę czemu.
Osoba, która odbiera w firmie taką pocztę w Outlooku dostaje monit "czy wysłać potwierdzenie czy nie" (coś w ten deseń). Dostając dziennie kilka-kilkanaście podobnych maili, logicznie myśląc, tego ludka cholera strzela gdy musi przy każdym z nich klikać TAK czy NIE ;)

Lepszym rozwiązaniem byłoby jak już, wysyłanie z ważniejszym priorytetem. Wysyłając z Outlooka jest to (w okienku pisanej wiadomości) menu WIADOMOŚĆ -> USTAW PRIORYTET -> WYSOKI. Będzie to skutkować odpowiednią "flagą" przy takiej wiadomości u adresata.

Pamiętaj też o jednym...dzisiejsi pracodawcy są delikatni niczym jajko porcelanowe, w d*pska im trza wchodzić :/ To tez może być niezbyt miło odbierane przez odbiorcę...zresztą sama napisałaś o nadgorliwości :)

Powodzenia!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja(jko) :D odpowiada,że wysłało normalnym priorytetem,bo z tymi flagami też nie wiedziało o co c'mon :D
Ja jestem artystką,a nie informatykiem :D
W takim razie nie będę już cisnąć na to potwierdzenie,tylko zacznę wysyłać wysokim priorytetem i powinno być git :)
To forum zaczyna mnie robić bardziej niż ryjbuk normalnie :D

Dzięks anyway :)

a czym się zawodowo zajmowałaś?

(też używałam nicku "ja" ale za dużo nas, dlatego zmieniłam ;) )

Ja? Zajmowałam się.. bukietami, kompozycjami, kompleksową obsługą kwiatową uroczystości ślubnych i weselnych, realizacją prac związanych z kwiatową aranżacją wnętrz, florystyką funeralną oraz wszystkimi innymi pracami związanymi z branżą :) Nawet wianek potrafię upleść na I Komunię...
Jednym słowem jestem kwiaciarą,czyli artystką,hahaha :D

florystyka funeralna brzmi nieźle :) czy w tej branży zamiłowanie do Rodziny Addamsów i Sześciu Stóp Pod Ziemią jest postrzegane jako plus? ;)

Hobby? Słuchanie Black i Death Metalu, hiehiehie :]
PS. Ostatnio widziałem kilka ofert do kwiaciarń. Z jednej nawet na forum się nabijaliśmy - facet szukał osoby szczupłej, bo w lokalu mało miejsca jest i zaznaczył, że za pisanie "semków" wywala na pysk ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

funky_koval,to ogłoszenie z którego nabijaliśmy się wspólnie,to właśnie Ja podesłałam na forum :)

Florystyka funeralna.. no cóż,wiecie.. jesteśmy w Unii,zwykłe określenie - pogrzebówka,już nie wystarcza :D

Ja Wam się ponabijam z kwiaciarki ;)

A..to Ty! Znaczy się - JA! ;))

Znajoma starsza pani miała pieska o imieniu Funia..tak mi się skojarzyło..
O właśnie znalazłem - http://www.kariera.pl/oferta/praca/823983

Haha,a co ma Funia..do wiatraka? :D
Aaaa,że niby z funeral'em Ci się skojarzyło :D Też dobrze :D

Niestety jak otworzyłam link,to wyskoczyła mi strona główna i rozumiem,że tam sama miałam sobie poszukać? :D To fajnie,ale mi to pomoc :D

No więc poszukałam i znalazłam,ale do Gdyni,Ja jestem z Gdańska.

Jeszcze chwilę popiszemy i przestanę być anonimowa na tym forum,to może mi przeszkodzić w karierze zawodowej,jak potencjalny pracodawca tu zajrzy :D

O..kurcze, nie działa :/
Ale skoro nie GDY to nie będę się pocić dalej ;)

Dobra, buzia na kłódkę i się już nie odzywam..pewnie Admin i tak zrobi porządek bo offtopa robimy :]

No i ok,więc nie poć się,Ja i tak jestem za Lechią :D

Jak będę miała jeszcze jakiś problem techniczny z CV,czy z czymś podobnym,to się zgłoszę.

Dzięki za pomoc.

Pozdrówki.

A ja jestem anty-sportowy i nietutejszy, o! ;p

3m się.

I dostaniesz zaraz bana,haha :D

Paaaa...

Inne tematy z forum

Uważajcie na GTS (Gruppo Trade Service)! (55 odpowiedzi)

Co jakiś czas pojawiają się ogłoszenia o wykładaniu towaru w sklepach Carrefour (zatrudnia firma...

Praca jest... takie spostrzeżenia. (40 odpowiedzi)

Przeglądając oferty na naszym rynku, widać jedno. Praca jest, ale za grosze. Dominują stawki od...

AI w pracy i nauce ktoś jeszcze się wciągnął? (4 odpowiedzi)

Cześć! Zastanawiam się, czy tylko ja tak mam, że odkąd odkryłem narzędzia AI, to coraz częściej...