Re: Za granicę !!!
pare miesięcy temu byłam tu częstym gościem, a teraz weszłam tu z ciekawości. Po paru miechach szukania pracy w Trójmiescie, bezowocnej pomijając oferty za tysiaka z grosikiem, za którego nie utrzymałabym swojego pokoiku, stwierdziłam, że wyjadę. Moja znajomość języków to tylko podstawy podstaw niemieckiego, nie miałam do kogo wyjechać, dosłownie zero znajomości, ale co tam:) wobec powyższego i także wobec tego, że chcę wreszcie komunikatywnie szprechać stwierdziłam, że wyjadę jako au-pair. Jak postanowiłam tak zrobiłam. Bez pośrednictwa biura (na to nie miałam kasy), tylko przez darmową stronkę, po 2 tygodniach od zalogowania znalazłam chętną na przygarnięcie mnie rodzinkę w Austrii:) ktoś powie, że au-pair to marny zarobek, ok, nie ma szaleństwa przeliczając na warunki zagraniczne, ale ma się wikt, opierunek i kurs językowy:)ma się też czas na zwiedzanie, wycieczki bo bycie au-pair to nie praca na etat, po 8 h. Może ktoś kto, nie ma znajomości, nie zna super języka(a chce to poprawić ) skorzysta z "mojego" sposobu na zagranicę.
5
0