Zakład p. Śliwa

Witam serdecznie, piszę tutaj z wielką zagadką dla mnie, może ktoś będzie w stanie mi wyjaśnić z miejscowych ludzi o co chodzi.
Otóż chodzi o zakład p. Śliwa. Całkiem niedawno szukałem pracy i natknąłem się ogłoszenia na kilka stanowisk właśnie z tej spółki. Jednakże w tym samym czasie zostało zwolnionych kilkoro ludzi, którzy twierdzili że nie było ku temu powodów (pracowali bez zarzutów), ale skończyła im się umowa.

Pytanie brzmi: dlaczego ci ludzie wolą zwalniać już doświadczonych ludzi (nie przedłużać umów) zatrudniając nowych?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Zakład p. Śliwa

Bo tam wolą traktować ludzi jak bialych murzynów , lepiej zatrudnić nowych którzy nic nie wiedzą na temat firmy, zwolnić starych żeby nic nie muwili nowym. Strata czasu i fatygi na tą firmr Siliwa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Zakład p. Śliwa

Czy naprawdę jest aż taka tragedia w tej firmie? Mieszkam od niedawna i myślę nad zmianą pracy, gdzieś w okolicy. Ale opinie w Internecie nie zachęcają...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Praca za granicą dla elektryków, ślusarzy, spawaczy (4 odpowiedzi)

Marine Ship Service jest dynamicznie rozwijającą się firmą, poszukujemy pracowników na...

Życie za granicą to też nie bajka... (52 odpowiedzi)

Obserwowałam to forum jeszcze w momencie, kiedy byłam w Polsce i tak jak większość z Was...

Kursy/szkolenia (19 odpowiedzi)

Przykro mi - nie jestem kobietą, która ma max średnie wykształcenie - nie jestem ubezpieczona w...