brak wynagrodzenia

Witam, mam probkem z odzyskaniem wynagrodzenia. Praciwalam w firmie od kistpdana na umowe zlecenie podpisalam 4 takie umowy o stawce najmniejsza 250 pln najwieksza stawka 500 pln chodzilo mi głównie o ubezpieczenie zdrowotne, natomiast zarabialam 10 pln netto za godzine, o odbioru zostalo mi jeszcze ponad 4tysiace. Z dawnym szefem nie moge sie skontaktowac bo ani nie odbiera mojego telefonu ani on nie oddzwania po jakiejkolwiek probie skontaktowania sie z nim. Mialam zostac splacona do kwietnia a pieniedzy nadal nie ma. Wiem ze sa na liscie dluznikow i maja juz komornika. Podkreslam ze nie uestem jesyna osoba ktora nie odzyskala pieniedzy, ale jedyna ktora miala jakakolwiek umowe, co mam dalej robic, prosze o pomoc.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: brak wynagrodzenia

do sadu pracy pozew złóż

Umowa zlecenie jest umową cywilnoprawną, Sądy Pracy nie zajmują się umowami cywilnoprawnymi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wystawiłaś rachunek?

Tylko sprawa w sądzie,bo taka umowa nie podlega sądowi pracy i trzeba sprawę zakładać cywilną,ale nie nastawiaj się na to że szybko odzyskasz pieniądze.Złóż jak najszybciej pozew,bo sprawy i tak się długo ciągną.Tu masz nr do Biura Porad Obywatelskich 58 520 38 28.tam jest darmowy prawnik,to Ci może dokładnie powie co i jak.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli na papierze miałaś mniej aniżeli umówiłaś się "do ręki" to żaden sąd nie "zorganizuje" Tobie kasy, którą miałaś mieć poza papierami.

Do sądu idź, jeśli nie masz pieniędzy istnieje możliwość zapłaty dopiero po całej sprawie jeśli złożysz odpowiedni wniosek w sądzie. Jeśli wygrasz sprawę to nic w takim wypadku nie będziesz płaciła koszty poniesie dłużnik.

Inne tematy z forum

Porta KMI Bolszewo (3 odpowiedzi)

Jak w tytule. Pracuje lub pracował ktoś w ich biurze? Jak tam jest naprawdę, bo trochę w necie...