chusta czy nosidełko?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
wybieramy się z naszym niedługo już miesięcznym Adasiem w góry i mam pytanie - co jest lepsze: chusta czy nosidełko? oczywiście nie zamierzamy zdobywać szczytów ale na pewno poza wózkiem mały spędzi trochę czasu .
słyszałam rózne opinie i sama już nie wiem - fizjoterpauci ponoć odradzają nosidełka do czasu aż malenstwo samo nie zacznie siadać...i co ztym fantem zrobic..?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: chusta czy nosidełko?

Super jest nosidełko Red Castle Sport. Można nosić w nim nawet noworodka, bo jest spacjalnie usztywniane. Ja używałam go od kiedy synek skończył 2 tygodnie. Największe zalety to takie, że można zmieniać pozycje dziecka (też nosić przodem),a nosidełko dopasuje się do każdej osoby. Polecam.

ni ewolno w nosidełku nosić dziecka dokłądnie tak jak napisałaś - póki ni siedzi samo - wtedy juzma wykszatłcona dolną zcesc kregosłupa - to opinia ortopedów. Aż mi sie serce kraje jak widze ludzi noszacych maleństa w nosidełkach, widac tylko maleńkie nożni np. miesieczniaka, który chyboce się na boki i głowka muleci ...........
Więc lepiej chusta, ale tez tylko i wyłacznie wtedy, gdy nie ma kłopotów z bioderkami.....

zdecydowanie chusta. samo zakładanie nosidelka pewnie wygodniejsze niz wiązanie chusty, ale jak się nabierze wprawy to minuta czasu zawiązanie. Noszę w chuście, w nosidełku nie nosiłam, ale jak widzę maluchy noszone w nosidełkach, które wygladają jak kukły to nie specjalnie mam ochotę spróbować.

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (46 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...