co to jest?

właśnie.. u wielu zawodników na maratonach mtb widzę takie coś założone na nos. Najpierw myślałem, że to plaster, ale pojawiało się zbyt często więc jest to na pewno zakładane w jakimś celu ale jakim? i jak to się fachowo nazywa?
oto macie fotkę tego cuda na nosie:
http://www.xcmtb.pl/galeria/2009/maratony/lang_1/100.jpg
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: co to jest?

To faktycznie jest plaster. Ma na celu podniesienie płatków otworów nosa przez co łatwiej oddychać. Chociaż zastanawia mnie jak to się sprawdza na rowerze, gdzie z uwagi na większy wysiłek i potrzebę dotleniania płuc normalnym jest oddychanie ustami ... Trochę przecudowane IMO, ale skoro ludziska z tego korzystają to widocznie coś im tam daje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

kumam, gdzie takie cudo można dostać? bo plaster to to nie do końca, na innych zdjęciach widać że to kawałek wyprofilowanego plastiku
bym przetestował

swego czasu bylo to modne wsrod pilkarzy...

W każdej aptece, pytaj o plastry na nos ułatwiajace oddychanie, Pozdro

http://allegro.pl/search.php?from_form=1&sg=0&string=breathe+right&search_type=1&shop=0&exclude=&location_radio=1&selected_country=1&distance=1&postcode=&state=0&city=&price_from=&price_to=&category_radio=1&category=0&order=t&st=gtext&buy=0&listing_sel=2&listing_interval=7

to są malutkie pojemniki z amfą które uwalniają sie stopniowo do oragnizmu.

tzw plastry kondycyjne! w Aptece powinni wskazać kilka !!

Jak masz zapchany nos kurzem to ten plasterek pozwala Ci choc troche oddychac nosem, np. podczas picia z bidonu przy wysokim tetnie. Majac zatkane usta ustnikiem od bidonu mozna swobodnie wziac gleboki oddech przez nos.

Inne tematy z forum

Czy są jakieś prowizje i haczyk? (3 odpowiedzi)

Szukam kasyna, które nie będzie miało ukrytych opłat i problemów z wypłatami. Skąd mam wiedzieć,...