dotacja z UE lub UP

Hej niedługo kończę urlop macierzyński. Fakt faktem mam gdzie wracać ale powrót mnie przeraża. Raz że najniższa krajowa dwa ci ludzie...:( I mam pytanie czy aby ubiegać sie o dotację musze spełniać warunek że pracodawca mnie zwalnia?? Czy nie ma znaczenia. A może jeszcze jest jakaś instytucja która pomaga na start przy założeniu własniej dzialalności.
I jakie sa szanse na dotację???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: dotacja z UE lub UP

No jeśli chcesz dotację z urzędu pracy musisz być bezrobotna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Możesz się zarejestrować jako osoba poszukująca pracy co nie oznacza ze masz być bezrobotna.. I musisz się wypytać o to swojego pośrednika.
Szanse na dotacje.. Wszystko zależy od tego z czym zamierzasz startować.. Jeżeli jest to coś kreatywnego lub innowacyjnego to może spróbuj z crowdfundingiem

Dotacje możesz owszem pozyskać przez UP, ale jest to b. długotrwały proces i musisz spełniać szereg warunków (najważniejszym jest Twoja rejestracja jako bezrobotna / ewentualnie poszukująca pracy). Lepiej znaleźć pomoc przez Fundację Gospodarczą w Gdyni Redłowie lub Gdańską Fundację Przedsiębiorczości. Spróbuj też w Pomorskim Parku Naukowo-Technologicznym w Gdyni lub podobnym w Gdańsku. Możesz też spróbować jednocześnie przez PUP, MOPR (MOPS) i NGO z nimi współpracujące w ramach Projektu Partnerstwa Wspólnego realizowanego z środków EFS, czyli unijnych. Możliwosci jak widać jest wiele trzeba tylko wiedzieć co się chce robić i mieć dobry biznesplan.

Janeczek jesteś wielki:) bardzo dziękuje za informację a nie wiesz jak to jest ze zwolnieniem z pracy??bo coś czytałam żeby dostać kaskę z UE trzeba zostać zwolnionym z pracy. Chociaż nie wiem ile w tym prawdy

A z jakiego programu chcesz uzyskać kasę?

Niestety (i tu zwracam szczególną uwagę moich hejterów), nie wiem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Porta KMI Bolszewo (3 odpowiedzi)

Jak w tytule. Pracuje lub pracował ktoś w ich biurze? Jak tam jest naprawdę, bo trochę w necie...