gdzie kupić napęd..

hej..
podpowiedzcie koledze - po zimowej jeździe mam do wymiany cały napęd - z korbą i kółkami przerzutki włącznie..

Szukam sklepu który nie zedrze ze mnie skóry..

Szukam czegoś w klasie deore (korba może nieco gorsza)..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: gdzie kupić napęd..

nie wymieniaj. Zima jeszcze na pewno przypomni o sobie.
na drugi raz smaruj w zimie borsuczym sadłem. Naped bedzie jak nowka ;-)

Jak ma nie zdzierać to tylko na internecie: bikestacja i inne (na allegro też). Ale wymaga to pewnej wiedzy w dopasowaniu komponentów - poczytasz i nie dośc że się nauczysz, to jeszcze będzie taniej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

ja kupowałem w kilku sklepach, niektórych rzeczy na necie się w cale nie opłaca, zrób listę i przejdź się i popytaj, porównasz ceny z internetowymi i tyle.
W necie na pewno większy wybór, bo na miejscu będą chcieli sprzedać ci coś co im zalega.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

"niektórych rzeczy na necie się w cale nie opłaca" ????
podaj przykład, chyba, że mówimy o częściach, gdzie przesyłka jest równa ich wartości... Ale napęd do nich nie należy.

a to jescze przy okazji zapytam..

planowany przebieg na sezon wiosna jesień - jakieś 6tys km + 2 tys zimą 2013/2014 - chciałbym żeby napęd przetrwał do przyszłej jesieni - czy macie jakies podpowiedzi na jakim zestawie zrobie taki przebieg?

może zmienić shimano na s****'y

starałem się odpowiedź znaleźć u wujka googla, ale niestety konkretów niewiele..

jeśli jakiś 1 łańcuch Ci to przetrwa (czy Shimano, czy s****, czy Connex) to będzie wielkie świeto.

łańcuchy 2 na zmianę oczywiście

ja na standardowej kasecie (HG30) i korbie (Alivio) Shimano przetrwałem 1,5 zimy i lato, koło 6,5000km (>1000km zimą)m ale codziennie przez las.

Łańcuchy 2, najpierw shimano HG30 potem s**** PC8300.

Korby lepsze są raczej 3x droższe niż Alivio, więc zdecydowałem się na tańszą.

Łańcuch też chyba nie ma co przesadzać, bo im twardszy tym bardziej będzie niszczył korby i kasety.

Najważniejsze chyba żeby po każdej jeździe chociaż trochę przetrzeć napęd i wymienić łańcuch w porę

http://rowertour.com/ oferta ostatnio dosyć ciekawie wygląda