gps na rower

Co byscie polecili z GPS rowerowych z pulsometrem i kadencja? Potrzebuje głównie do treningów po naszym TPK ale dalsze wycieczki tez planuje. Macie jakies doswiadczenie czego nie kupowac. Słyszałem że Garmin dobre mapy mają.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: gps na rower

Jak głównie SPORT i troche turystyka to EDGE 705 /wyświetlacz kolorowy/. Jeśli raczej tylko SPORT to starczy EDGE 305 /bezmapowiec/ obydwa mają monitor serca i kadencji oraz barometryczny pomiar wysokości /przewyższeń/,oraz oprogramowanie Trening Center. Za 2-3 tyg sprzedaję swoją 305 więc ...

Wydaje mi się, że Garmin nie posiada barometrycznego pomiaru wysokości. Przynajmniej nigdzie w specyfikacji nie znalazłem takiej informacji. A absurdalne wielkości przewyższeń wydają się to potwierdzać. Ale alternatywne oprogramowanie treningowe załatwia idealnie sprawę.

bzdura, seria edge ma barometryczny altimetr (zoba garmin.com)

i to właśnie jest najrozsądniejszy sprzęt na rower: edge

Sorki, pisałem w kontekście F305

A jak wyglada rzeczywisty czas pracy 305. producent podaje 12h. Jak jest w praktyce.

W praktyce ok 10-11h. Barometr maja 305 i 705. Natomiast 205 i 605 wysokosci okreslaja z GPS co daje duze niestbilnosci wynikow.