mentalny obrzydłówek

Jestem zaniepokojona tym w jaki sposób biurwy z ramienia operatora dystrybucji gazu, przestrzegają ustawy o ochronie danych osobowych i w ogóle co wyczyniają z ludźmi.
Nagabuje mnie mało rozgarnięta sąsiadka (nie znam jej i pomimo dwóch rozmów nic o niej nie wiem), która na szybko chce wybudować przyłącze gazowe do swojej nieruchomości. Poprosiła o wyrażenie zgody na wejście w teren drogi, która jest naszą współwłasnością. Nie widzę problemu. Musimy sobie pomagać. Napisałam jej takie oświadczenie.
Okazało się, że urzędas wysłał ją w pole, z plikiem kserówek umowy pomiędzy operatorem dystrybucji gazu a każdym indywidualnym właścicielem nieruchomości. Umowa zawiera dane osobowe, które podlegają ochronie.
Przywykłam, że takie sprawy załatwia się pisemnie. Przychodzą listy polecone, podpisane przez biurwę, której istnienie można potwierdzić. Sprawa jest zwykle krótko wyjaśniona i nie ma problemu ze zwrotnym, pozytywnym ustosunkowaniem się, tą samą drogą.
Sąsiadka reprezentuje poziom maszynki jazgocącej, która nie pozwala dojść do słowa a szkoda bo może czegoś ciekawego by się dowiedziała.
Odmówiłam wypełnienia in blanco umowy, co do której sąsiadka jest osobą trzecią
Próbowałam dodzwonić się do kwatery głównej operatora i zlokalizować słabe ogniwo ale...piątek, piąteczek, piątunio.

Nie jestem z tej bajki i od dawna wiem, że tutaj wszystko istnieje teoretycznie ale niektóre zachowania ludzi są jak z kosmosu a ich bezmyślność niepojęta.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jeśli któraś z osób "minusujących", wyraża wolę wypełnienia in blanco umowy pomiędzy waszym bankiem a moją Babcią, z przyjemnością dostarczę ksero takiej umowy :) Zapraszam wszystkich chętnych!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Olej gazownię i zgłoś temat do GIODO.
Można mailem. Odpowiadają (sprawdzałem ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dzięki "straszny faceciku" ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie za ma co, Straszna Babo ;]
Mam przeczulicę na punkcie ochrony danych osobowych. Może dlatego, ze znam pesele znacznej części Forumów :)
Urzędasa co najwyżej wyleją z ciepłego stolca.
Mi za taki numer groziłoby do 20 baniek grzywny i dożywotni szlaban na pracę "w branży" :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

lukrecja
< Dzięki "straszny faceciku" ;) > slabe to.... jak ciężko być zabawną ,..... wysil się....
minus nie ode mnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Zarabianie na kryptowalutach - Jaki podatek? Potrzebna DG? (7 odpowiedzi)

Witam, Chciałbym uzyskać informację na temat sposobu opodatkowania zarobku (osoba fizyczna)...

Wiersz o Gdyni (10 odpowiedzi)

Pilnie poszukuję wiersza dotyczącego miasta Gdynia? Jeśli ktoś zna jakiś to bardzo prosze o...

Grajdołki (162 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...