papier(y?)

Mam pytanie, czy Państwo po drugiej stronie każdej oferty pracy publikowanych także "tu", na portalu trojmiasto", muszą koniecznie!
otrzymywać list/y motywacyjny/e, tym bardziej,
jeśli jest to stanowisko nie managerskie ?
Czy samo CV nie jest wystarczającym dokumentem do wstępnej oceny kandydata/tki ?
U-Koloryzować można oba dokumenty, co więcej!, list motywacyjny jeszcze bardziej, pomijam szablony, w wersji on-line.
Bo to świadczy o braku jakiejkolwiek! inwecji.., jeśli jest to koloryzowanie we własnym zakresie, to jeszcze można przełknąć..
Natmiast CV jest dużo trudniej "podkręcić"
(używając języka motoryzacji, bo pokazuje ono nasze życie),
co nie znaczy, że nie można, można oczywiście,
jeśli ! natomiast Komuś zależy na pracy, to przesyła tylko prawdziwe
info w nim zawarte.
Druga kwestia, to odrzucanie CV z powodów zbyt dobrego CV...
Czy nie warto mieć wykształconego pracownika, jak chce pracować!
O powody aplikowania na niższe stanowisko, zawsze można
zapytać przed rozmową (mailem lub telefonicznie) lub w jej trakcie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: papier(y?)

Kultura, netykieta, jeśli korespondujemy drogą mailową to są także zasady grzecznościowe, w tym niepotrzebny list, po co takie pytanie, przecież sam list nic dużego nie wnosi to forma przywitania, naprawdę tak ciężkim problemem dla ciebie jest wysłanie listu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

jak masz 300 potencjalnych chętnych na każde niewymagające stanowisko to trzeba jakoś spowodować żeby tych Cv przyszło trochę mniej i wtedy żądamy LM na stanowisko dozorcy. ubaw przy czytaniu gratis. raczej nikt nie chce mieć pracowników mądrzejszych od siebie bo mogą zagrozić jego własnej pozycji w firmie lub w przypadku właściciela "podkopać" autorytet. no i jakoś tak głupio komuś kto ma skończone studia podyplomowe najniższą krajową proponować
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

do "xtc" >
to wówczas na te niewymagające stanowisko, KONKRETNIE! redagujesz
(z czym wielu oferentów ma olbrzymi problem..) w ogłoszeniu
swoje wymagania, jako pracodawca, i nie trzeba LeMu...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

prześle Ci głupie pytanie, do czego odnosisz 90% swojego wpisu,
nt maila, o którym nie traktuje mój wpis.., bo kompletnie go nie rozumiem.., ostatnia myśl po przecinku, jak się domyślam odnosi
się do treści nt listu motywacyjnego, ktorego dotyczy mój wpis.
Nie jest tudne, ale sie powtórzę, po co ? Kilka słów na wirtualnym papierze w formie plku .doc / .pdf ma decydować o tym Kim jestem..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Tani prąd (3 odpowiedzi)

Hej Czy ktoś wie, od jakiego operatora najlepiej kupować prąd w Rumi? Chodzi o prad dla firmy. Wg...

PRACA chciec to moc (70 odpowiedzi)

Czesc, calkiem niedawno temat pracy zostal poruszony (zapewne po raz kolejny na forum, nie wiem...

agencja pracy no problem- praca za granica (4 odpowiedzi)

witam :) czy ktos pracował za granica przez agencję NO PROBLEM?