przekwalfikowanie sie

poszukuje pracy jako mechanik samochodowy chciał bym sie przekfalfikowac wykształcenie mam elektryczne ale jestem pasjonatem motoryzacji i chciał bym pracowa jako mechanik podstawowa wiedze na temat samochodów mam i wszyskie swoje sam naprawiałem , czy ktos wie gdzie zacząc szukac? i ile mechanik zarabia. a mam 27 lat nie pijacy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: przekwalfikowanie sie

Anglia, Belgia, Holandia, Niemcy- tam zacznij swoje poszukiwania, czego nie wiesz to podszkolą

Mechanik samochodowy 1500-2300 funtów w Anglii
Mechanik samochodowy 1500 na rękę- Polska
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: przekwalfikowanie sie

W Polsce przy obecnym rynku pracy w branży motoryzacyjnej, nie posiadając doświadczenia zawodowego w naprawie, tak naprawdę nie możesz liczyć na jakieś rewelacyjne warunki finansowe.
Rzadko gdzie dają stałą pensję, zazwyczaj jest to % od przerobu. Czyli np. wymieniasz osłonę przegubu i taka usługa kosztuje 110 zł robocizna to jeżeli np. umówisz się na 40% od robocizny to masz z tego niecałe 40 zł oczywiście wszystko zależy od twoich umiejętności i wiedzy i tego ile jesteś wstanie "napraw" dokonać wciągu 8h. Jednemu zajmie to 1h innemu 5h a innemu mechanikowi 3 dni. Poza tym praca nie należy do lekkich i przyjemnych ale jeżeli jest to co lubisz i chciałbyś się tym zajmować na poważnie to zawsze warto spróbować tylko nie licz na stałą pensję i wysokie zarobki, przynajmniej na początku...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Porta KMI Bolszewo (3 odpowiedzi)

Jak w tytule. Pracuje lub pracował ktoś w ich biurze? Jak tam jest naprawdę, bo trochę w necie...