rama POISON

Witam!

Czy ktoś "ujeżdżał" rower złożony na ramie tej marki lub ma jakaś wiedzę na ich temat??? Prasa rowerowa pisze same superlatywy... Osobiście mam chrapkę na: http://www.extreme-shop.nazwa.pl/poison/rzyankali.php - chyba że macie jakieś inne propozycje... piszcie!

Pozdrower!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: rama POISON

bosz, zeby to pierwszy raz redaktorzy brandzlowali sie nad jakas rama.
rama moze i dobra ale to ich pitolenie jest zalosne.

tyle że "może i dobra" to samemu można wydedukować... więc jak ktoś tak odpowiada to niestety pozostaje prasa :/

Poprostu zrobiona z puszek po piwie ;]

i tu się pojawia kolejne pytanie: po jakim piwie??? ;)

Poszukaj na http://www.forumrowerowe.org/index.php? - jest tam taki koleś z Gdyni który ujeżdża taką maszynę.

Rama nie jest zła, gorzej ze sklepem który ją dostarcza

już tam parę rzeczy kupiłem w przeszłości i było ok...

Tutaj masz opinie o sklepie http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=5978&st=0 a co do ramy to ujeżdżam już rok i nie narzekam.

Poison'y to straszne taczki, mówiąć inaczej mają trochę dziwną geometrie, bardzo krótka góna rura. Jechałem kiedyś kawałek na zyankali w rozmiarze 20" i czułem się jak na sprzęcie o 2 - 3 cale mniejszym.

Ujeżdżam Poisona od początku tego sezonu. Tak jak pisał Sławek dość dziwna charakterystyka, jak wsadzisz amora powyżej 80mm będziesz miał duże problemy z ostrymi podjazdami. Rama lekka, wystarczająco jak dla mnie sztywna. Minusy to lakier, bardzo słaby i kontakt z ludźmi z extreme-shop a właściwie jego brak. Tak jak we wcześniejszych odpowiedziach sugerowali, poczytaj na forumrowerowe.org, znajdziesz tam sporo informacji o samych ramach jak i o extreme-shop. Moje wątki też tam są. Poza tym jakbyś był z Gdańska i chciał ją zobaczyć daj znać na maila możemy się spotkać i sam zobaczysz.
Pozdrawiam!

Rozważam jeszcze zakup całego nowego roweru (muszę troszkę pokalkulować ;), jednakże gdybym skłonił się w kierunku zakupu samej ramy to chętnie się spotkam i ją obejrzę. Thx! Pozdrower!

Potwierdzam, z amorem o 100mm skoku ciężko jest na ostrych podjazdach no i rama jak na swój rozmiar jest dość krótka.

ja mam właśnie amora ze 100mm skoku ale można go zblokować skracając jednocześnie skok do 50mm - wtedy podjazdy to nie problem ;) a że rama krótka hmm... nie wiem jak inne marki bo jeszcze nie sprawdzałem ale mój "harley" z w/w amorkiem ma rozstaw osi = 1130mm!!! kto da więcej??? :)