schronisko dla zwierzat w Gdyni- raczej oboz zaglady

Witam!
Czy ktos z Was byl w schronisku dla bezdomnych zwierzat w Gdyni???
Trzymaja tam pieski i kotki w okropnych warunkach.
Zaraz przy wejsciu, w kilku pierwszych klatkach sa miski (brudne, oblepione, oczywiscie puste, nie ma nawet czystej wody) w kolejnych juz ich nie ma. Pewnie dlatego ze ludzie nie wchodza dalej, odstrasza ich smrod i brud, zwierzeta zjadaja wlasne odchody, nie maja na czym spac. Nad ich klatkami jest tylko dach, po bokach, ani z przodu nie ma nawet oslony przed wiatrem. Wychudzone, zmarzniete, niektore juz siwiutkie pieski slaniaja sie na nogach. Kiedy wchodzisz wszystkie szczekaja i probuja zwrocic na siebie uwage, ale kiedy wracasz zapada cisza, wtedy patrza na ciebie zrozpaczonymi oczkami i mysla, ktorego wybierzesz...
Rozumiem ze nie ma pieniedzy na jedzenie, ze nie ma na budy, ale w koncu jest tam jakis pracownik: DLACZEGO NIE POSPRZATA?!
DLACZEGO NIE DA CZYSTEJ WODY?!

Mam w domu pieska ze schroniska juz od 7 lat jest wspanialym towarzyszem i wiernym przyjacielem...

nie oddawajcie zwierzat do tego schroniska, niech biegaja po ulicach, to chyba lepsze dla nich niz czekanie na smierc glodowom i siedzenie na wlasnych odchodach

CO MOZEMY ZROBIC..???????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: schronisko dla zwierzat w Gdyni- raczej oboz zaglady

Tego schorniska akurat nie widzilam, ale to co piszesz jest starszne! Tez mamkoteczke ze schroniska, ale w Sopocie i jakos nie wywarlo na mnie tak strasznego wrazenia. Ciekawe czy mozna zrobic cos, zeby ktos sie tym zajal!!

no walsnie:/ to jest przerazajace...powstaja coraz to wymyslnijesze nowe rasy zwierzat, roznehodowle psow, rodowody i te inne pierdoly. ludzie kupuja etraz psy dla dekoracji, dla rodowodu i wystaw, dla bycia podziwianym ze ma sie takeigo a nie innego psa. czyzby zapomneili o tym, ze pies to nie tylko zwierze, ktore ma ladnie wygladac i zarabiac dla nas kase... to takze istota ktora ma uczucia i pragnie milosci. sadze, za zamiast chodzenia po wymyslnych hodowlach, trzeba byloby odwiedzic schroniska dla zwierzat. to one najbardziej potrzebuja cieplego kata w domku, dadza tylke milosci i wdziecznosci w zamian, ze zaden medal nz wystawy nie jest w stanie nam zastapic.

czy ktos ma jakies propozycje?moze mozna tam na ochotnikow pomagac? ja jestem chetna jest ktos jeszcze kto chce z tym cos zrobic?

ja tez bym byla chetna tylko z tego co ja wiem, oni az tak bardzo nie chca takiej bezposredniej pomocy:/

ta bo oni by oleli pieniadze dostawac i sami nii rozporzadzac a nie zeby im ktos sie tam platal,ale pojde tam i spytam czy mozna przychodzis i pomagac,moi znajomi brali z tamtad pieski na spacerki wpisywali ie na liste a za 2 godzinki przyprowadzali pieska z powrotem,mysle ze moze da rade cos zrobic z tym.dam znac jak sie dowiem czegos;) pzdr::D

okej, bede wdzieczna jesli sie dowiem co i jak:) pozdrowka!:)

Inne tematy z forum

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

wokalistka szuka zespołu (97 odpowiedzi)

cześć. przyjechałam na studia do gdańska, w moim rodzinnym mieście śpiewałam w zespole rockowym,...

Białe tango (266 odpowiedzi)

Pan mi nie odmówi Panie Redziński (?) Ćwiczenie czyni mistrza. http://youtu.be/c3_NntYhzV4