sklep eco

Chciałabym otworzyć stacjonarny sklep ze zdrową żywnością , suplementami diety i różnymi ekologicznymi produktami. Czy korzystacie z takich sklepów?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: sklep eco

ja nie korzystam bo takie rzeczy sa drogie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może i drogie ale zdrowsze:)

W Trójmieście jest kilka takich sklepów więc popyt jest.

Fakt, faktem..... produkty są drogie, ale ja czasami do nich zaglądam..:)

Ja z racji alergii synka zagladam czesto, ale zazwyczaj do sklepow internetowych, po karob, zbozowe mleka i smietany, platki drozdzowe. Chetnie kupowalabym produkty eko bezmleczne, bezjajeczne. Brakuje mi takiego sklepu stacjonarnego, niestety w Pruszczu gd. pewnie takiego nie otworza, bo klientow byloby za malo.:(

Warto zajżeć do młyna w Pruszczu. Szeroki asortyment. Mają stronę internetową.

Nie są drogie. Wystarczy policzyć i mieć świadomość. Przykład. jedno mycie w zmywarce żelem z orzechów piorących z firmy tierraverde kosztuje ok 70 groszy. tabletka chemiczna około 1 zł. oprócz tego korzyść w postaci nie szkodliwości eko produktów. Tabletki zawierają fosforany i azotany a te są pokarmem dla sinic których w Bałtyku przybywa z każdym rokiem. Więc pisanie bez wiedzy na temat jest kłamstwem. Pozdrawiam

niestety takie sklepy mają zwykle zawyżone ceny. W internecie można zaleźć je dużo taniej. Zresztą nie tylko w internecie. Np.: różnica w cenie parówek sojowych (oczywiście tej samej marki) w sklepie typu eco i jednym z trojmiejskich hipermarketów to prawie 4 zł. Ogólnie jestem zwolenniczką takich sklepów, ale ceny powinny być uczciwe. Jeszcze dodam, że w sklepach typu eco które ja odwiedziłam większość asortymentu to ziołowe herbatki i produkty ogólnodostępne (często te same marki) w hipermarketach (brązowy ryż, makaron, kotlety sojowe). Moim zdaniem asortyment mógłby być bardziej zróżnicowany. Taki sklep powinien się wyróżniać na tle działów ze zdrową żywnością w hipermarketach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety ale tak jest prawda ludzie którzy zarabiają mniej nie kupują w takich sklepach bo najzwyczajniej w świecie nie stać ich na to by kupować tam dla całej rodziny. Niby eco ale skąd ta pewność mają kupujący, że tak rzeczywiście jest.

Inne tematy z forum

Hiszpańska mucha czy ktoś miał do czynienia? (3 odpowiedzi)

Hej. Czy ktoś z Was miał może do czynienia z afrodyzjakiem hiszpańska mucha? Tyle sie o nim pisze...

Zmarszczki na czole (131 odpowiedzi)

Mam okropne zmarszczki na czole. Doradzicie jak się ich pozbyć?

Ulubione perfumy (7 odpowiedzi)

Cześc. Jakie są Wasze ulubione zapachy na co dzień? Jesli chodzi o mnie to uwielbiam Dior pure...