spodenki

Kolejne pytanie: gdzie w trojmiescie mozna kupic spodenki z "poduszka pod tylek" tak by nie przeplacic. Nie chodzi mi tu o tandete z Geanta (o ile takie cos tam sprzedaja)....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: spodenki

polecam sklep rowrowy;)

To, ze w sklepie rowerowym mozna kupic, to podejzewalem ale mi bardziej chodzilo o sklep ktory preferujecie, gdzie ceny nie sa zawyzone i gdzie jest jakis wiekszy wybor....

największy wybór w żuchlińskim !! :)
ceny tam nie są wysokie..... przynajmniej jak ostatnio porównywałem pare części które chciałem kupić z cenami np,. w cyklo..... to dokładnie każda część była tańsza u żuchla....

pozdro.
nuras
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

?!#
moge sie zgodzic, ze u Zucha jest duzy wybor... ale co do tych cen!!!
Jak ja cos porownuje to mi wychodzi, ze z czesci rowerowych Zuch jest raczej jednym z najdrozszych sklepow...

fakt, ze szmatek maja od cholery, wiec jak chcesz poszperac troche w spodenkach to mozesz tam zajrzec:)

Ostatnie pytanie: gdzie znajduje sie ten sklep?

a konkretniej:
81-006 Gdynia, Morska 360a tel. 623-77-83, 664-07-55
:)

pozdro.
nurek

Re:Mapa dojazdu do Żuchla

Podajcie jak dojechać do tego sklepu .

Re:Mapa dojazdu do Żuchla

ulicą Morską w strone redy....... i rozglądać się na prawo :)

pozdro.
nurek

chciałem wymienić v-breaki na disci...... a rozglądając się w paru sklepach w gdyni u żuchla każda część była najtańsza.......

a adres tego sklepu na pewno znajdziesz na tej stronce (pewnie w dziale sklepy:) )

pozdro.
nurek

chyba mowimy o innym zuchu, bo ja tam kupuje tylko dlatego, ze czesto maja asortyment, ktorego nie mozna znalezc w innych sklepach - poza tym jest drogo i co najgorsze beznadziejna obsluga i marny serwis... ale o tym juz bylo w poprzendich postach...

Żuchliński ma największy wybór ciuszków, ale są od tego też sklepy on-line :-) albo allegro :D

jeśli chodzi o gacie np. na szelkach polegam Bugę - z obsługą tam różnie - zależy na kogo się trafi - ale mają rozmiarówkę i wybór - a Żuchliński jest drogi... ma głównie "topowe" firmy gdzie płacisz połowę ceny za napis, z drugiej strony czasem warto dać 200-300 zł np za gacie Scotta bo jakością przebija na głowę spodnie np z Intersportu, a na komforcie "siedzenia" nie ma co oszczędzać :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

dzizas, 300zł za gacie ???? kurde, maja wbudowany telewizor ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ta z tyłu dla tych co za mną żeby im weselej było :P scott 3/4 z przeceny ok 200 zeta, wykonanie, gramatura lajkry, pielucha... - są boskie i tyle :) dobrze mieć 1-2 pary "lepszych" portek.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak nie chcesz przepłacać to jednak rozejrzyj się w necie...

Ciuchy bardzo dobrej jakości są na bcmnowatex.com.pl tylko kwestia ile kto chce wydać :)

Kobietom odradzam nabywanie spodenek na szelkach! :)

Powód? Wg. mnie szelkowe gacie są o wiele wygodniejsze niż te bez, dzięki szelkom lepiej się układają, żadnych gumek w pasie, plusy szczególnie są odczuwalne na dłuższych trasach.

Miałem ciągłe kłopoty ze spodenkami z pampersem, odparzało mi się siedzenie do tego stopnia, że powstawały na pośladkach jakieś bolące wypryski. Po 100 km miałem dość roweru na 2 dni.
Pozwoliłem w końcu zmierzyć sobie w sklepie rozstaw kości i i w/g tego kupiłem dobre dość twarde siodełko włoskie Selle Italia i wywaliłem pampersa ze spodenek. Rewelacja, po 100km nie odczuwam żadnych dolegliwości. Jest dopływ powietrza i jest ok. Może trochę odbiegłem od tematu, ale może ktoś ma podobne problemy, więc jest okazja żeby to sprawdzić.
pozdr.

kolego a gdzie taki sklep ?

Taki sklep znajduje się na Morenie i nazywa się MK Bike, zmierzą Ci za friko

- mi spodenki z szelkami, a konkretnie szelki, za cholerę nie chcą się ułożyć - cycki przeszkadzają ;P ale to zapewne cecha osobnicza

- po drugie i najważniejsze: jak mi sie kiedyś w spodenkach na szelkach zachciało siku, a na domiar złego mialam na sobie koszulke zakładaną przez głowe, to żeby się wysikać, musiałam wczołgać sie w gąszcze i kolejno zdjąc: kask, koszulke rowerową, szelki i dopiero spodenki! minus szczegolnie odczuwalny na dłuższych trasach. ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

fakt, że nie wszystkie szelki dobrze się układają - trochę się namierzyłam za nim kupiłam, a co do pęcherza to mój wyłącza się na dłuższych trasach - cały "wytrąbiony" z bidonów płyn zostaje przyswojony więc to też cecha osobnicza :)

co do spodenek to był okres (wieki temu) iż nie wyobrażałem sobie jazdy w "lycrach"... następnie przyszedł etap że nie wyobrażałem sobie jazdy w niczym innym niż właśnie w lycrach. Obecnie śmigam w luźnych spodenkach rowerowych + bokserki z pampersem (układają się najlepiej ze wszystkich pampersów jakie przez lata przerobiłem) i na chwilę obecną uważam to za najlepsze rozwiązanie. Ponadto zyskałem kieszonki w spodenkach dzięki którym nie zawsze muszę ubierać koszulkę rowerową (przy jeździe bez plecaka) aby spakować co nieco.

Jeżdżę oczywiście w spodenkach z lycry, ale bez pampersów. Pamiętam za dawnych czasów nie było takich spodenek z pampersami i jeździło się po 100 km i nic się nie działo złego.
Jak się zmierzy rozstaw kości miednicy i według tego dobierze się odpowiednią szerokość siodełka to wówczas jest pełen komfort jazdy. Spróbujcie, zobaczycie, że mam rację.
Przypominam taki pomiar wykonuje MK Bike na Morenie za darmo, warto skorzystać
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

pielucha nie służy do zwiększenia wygody siedzenia... nie jest to wymysł firm żeby naciągnąć ludzi na kasę tylko, żeby zwiększyć higienę jazdy, to tak gdybyś podważał zasadność stosowania bielizny termoaktywnej :) z resztą każdy jeździ w tym co lubi :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

sot, to w co sikasz, jak nie masz pieluchy ani pampersa? czlowieku, gdzie higiena?!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

a w spodniach też masz pieluchę?, jak małe dzidzi:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Gdzie kupić rower? (26 odpowiedzi)

Cześć! Szukam jakiegoś sklepy w Trójmieście, gdzie mógłbym kupić dobry rower po niewygórowanej...