szlak do straszyna?

Hej:)!

Czy ktos sie orientuje, jak mozna (i czy mozna) dojechac jakos lasami do Gdanska Straszyna (wlasciwie, to nie wiem nawet, czy to jeszcze Gdansk...) z Sopotu?

Pozdrawljaju!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: szlak do straszyna?

jeżdżę prawie codziennie - w zależności od ilości czasu różnymi szlakami. wysłałem Ci info na priv.

można

a dalibyście info na forum?

http://mapa.gdansk.lasy.gov.pl/appMapa.aspx
możliwości jest sporo, na początku niebiski albo czarny (miejscami żółty może być), zielony jest hardcore. Przy jeziorze Otomińskim czerwonym szlakiem rowerowym do Bąkowa (albo żółym turystycznym dookoła jeziorka), potem żółtym kawałek za ulica i przed jeziorem straszyńskim w lewo.

Dzieki Bynio... nawet nie wiedzialam ze jest taka mapka w necie.

mapa Lasów to jeszcze pikuś (raczej pod gps-owców i na razie niedopracowana), prawdziwy rarytas (fakt, że za nasze podatki :) jest tu:

http://sitwp.umwp.pl/pomorskie.htm

dzieki dzieki, mam nadzieje, ze sie nie pogubie... mapki super!

z tym że na tej mapie nie masz zaznaczonych szlaków... równie dobrze można jeździć z atlasem samochodowym

Bynio napisał(a):

> z tym że na tej mapie nie masz zaznaczonych szlaków... równie
> dobrze można jeździć z atlasem samochodowym

masz problem z nawigowaniem z mapą topo w skali rzędu 1:10k? :)
Na szlakach bym tak bardzo nie polegał - pomorski PTTK zmienia ich przebiegi w iście stachanowskim tempie ;)

pozdr

mapa dobra ale niedo jazdy po lesie niestety lasy to dlanich czarna a raczej zielona dziura juz ta http://mapa.gdansk.lasy.gov.pl/appMapa.aspx jest lepsza choc tez niedopracowana nieznalazłem naniej pachołka choc na tej pierwszej jest:)

Ja polecam trsę do Straszyna co prawda nie przez las ale przez Chełm
Z cenrum Gdańska jedziemy ścieżką rowerową przy ulicy Cienistej , jest to dość ciężki podjazd , gdy podjazd się skończy nadal jedziemy ścieżką przy Witosa , urywa się ona na wysokości kościoła , by potem się znów pojawic , doprowadza ona do ulicy Warszawskiej , którą przecinami i wjeżdżamy na ścieżkę rowerową przy ulicyWianowskiej , którą, docieramy do ulicy Łódzkiej , po dość ostrym zjezdzie , skręcamy w prawo w ruchliwą ulicę świętokrzyską , jedziemy nią ok 0,5 km i na skrzyżowaniu z sygnalizacją świetlną , skręcamy w ulicę Niepołomicką , którą docieramy do drogi nr 222 , skręcamy w prawo i jesteśmy w STRASZYNIE

wtwardy: wole las, ale wielkie dzieki, "miejska" tez sie przyda, jak sie bede bardzo spieszyc;)

pozdrawiam!