technik informatyk (profesja) czy warto ?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
zastanawiam się nad tym kieunkiem szkoły policealnej, czy któraś z Was go kończyła ? jakie wrażenia ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: technik informatyk (profesja) czy warto ?

larisa28: a chcesz pracować w tym zawodzie? informatyka jest Twoją pasją?
z doświadczenia wiem, że na rynku pracy informatyków po studiach jest pełno. Największą szansę na pracę mają pasjonaci, którzy rzeczywiście w tym siedzą i są dobrzy, potem idą studenci PG, potem reszta. Niestety kobiety nie są poważane w środowisku. Jest nawet taki żart, że kobieta informatyk jest jak świnka morska, ani to świnka ani to morska.
Byłam dobrym, doświadczonym pracownikiem, przyszli nowi, ja ich wszystkiego uczyłam i oni na dzień dobry dostali większą kasę niż ja. Miałam lepsze wykształcenie, miałam doświadczenie, klienci jak dzwonili, to chcieli rozmawiać ze mną. Byłam jedyną kobietą w zespole - zarabiałam 30% mniej niż nowi na okresie próbnym...

Tyle ode mnie :)
Ja właśnie zmieniam branżę ;)

Re: technik informatyk (profesja) czy warto ?

ja pracowalam w tej szole i odradzam konczenie tego typu-szkoly

Jako Blue Education- polecamy się! ;) Technik Informatyk jest jednym z najpopularniejszych kierunków w naszej szkole i rosnące grono naszych słuchaczy na pewno podkreśla fakt, że dajemy dobre, gruntowne wykształcenie. Po ukończeniu szkoły, nasi absolwenci, którzy zdecydowali się do podejścia do państwowych egzaminów, mają kwalifikacje:
E.12 Montaż i eksploatacja komputerów osobistych oraz urządzeń peryferyjnych
E.13 Projektowanie lokalnych sieci komputerowych i administrowanie sieciami
E.14 Tworzenie aplikacji internetowych i baz danych oraz administrowanie bazami
...i mogą kontynuować swój rozwój naukowy w wielu pracach- absolwent może ubiegać się o pracę w każdym przedsiębiorstwie, które jest uzależnione od sprzętu i sieci informatycznych. Może podjąć pracę jako: specjalista w dziale obsługi informatycznej, grafik komputerowy, specjalista do spraw projektowania sprzętu informatycznego oraz w biurze doradztwa. Jest gotowy do podjęcia własnej działalności gospodarczej na podstawie uzyskanych uprawnień zawodowych.

Aby poznać szczegóły oferty, zapraszamy na naszą stronę: http://blue.edu.pl/oferta/szkoly_kierunki_czesne_0zl/technik_informatyk

PS. mamy teraz darmowe wpisowe i całą masę atrakcji czekającą dla naszych przyszłych słuchaczy! ;)

Inne tematy z forum

Korepetycje- matematyka, fizyka, biologia, polski, historia- Zaspa- UWAGA (12 odpowiedzi)

Szanowni Rodzice, Zwracam na uwagę na małżeństwo z Zaspy z ul. Pilotów oferujące korepetycje z...

Wiersz o Gdyni (9 odpowiedzi)

Pilnie poszukuję wiersza dotyczącego miasta Gdynia? Jeśli ktoś zna jakiś to bardzo prosze o...

Czy warto studiować kierunek "dietetyka"??? (8 odpowiedzi)

Witam, Czy warto studiować kierunek DIETETYKA ??? Jeśli tak,to gdzie (na jakich uczelniach...