tuning S725x

YO, mam pytanie: czy w nadajniku predkości (dla S725x) mozna jakos zwiekszyc jego zasieg ? w specyfikacji jest okolo 90cm, a mi trzeba wiecej (powiedzmy 150cm)
czy cos da sie zrobic ?
PS - potrafie posługiwac sie lutownica :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: tuning S725x

kup cs600.

wlasnie S725x do mnie jedzie (płynie) :/ wiec juz nie da rady nic z tym zrobic...
moze inaczej - czy dystans z tylniego kola do kiery jednak jest do pokonania dla tego sensora ? tam jest jakies 110-120cm - a zalezy mi na tylnim kole, bo patent jak znalazl na zime :)

z tyłu ładuje sie sensor od kadencji, pewno to jest to samo co od prędkości i da rade na tym dystansie. jak przypłynie to sobie sprawdzisz. nie ma się co martwic na zapas

co do zwiększenia zasięgu nawet przy pomocy lutownicy to raczej nie da rady, bo nawet jezeli sie umie lutować to jeżeli już miałoby sie coś tam pozmieniać to te układy wszystkiesą zbyt małe żeby cokolwiek w nich mieszać. Ewentualnie jakiś wzmacniacz wielkiej częstotliwości by trzeba było tam dorzuic ale łatwiej jak dla mnie to chyba byłoby ustukać na nowy ;) Co do zasięgu to jeżeli oni podają około 90 cm to przy mocno wilgotnym powietrzu braku zakłóceń zasięg może sie poprawić o te 10 - 15 cm tylko cały czas by musiała być świeża bateria i w odbiorniku i w nadajniku.

Ja całą zime miałem z tyłu i działało bez zarzutu. Mam 725x.

ja cały czas mam czujnik prędkości w moim s725x z tyłu i żadnych problemów, czasami mi tylko nie łapie jak jadę koło sławka :)

no to jak dziala na tylnim kole to extra!!! bo ktos mi nagadal, ze nie ma szans, ale skoro zostalo to sprawdzone w praktyce, to nie mam wiecej pytan :)
dzieki !

również mam ten model i łapię prędkość tylnego koła, pozatym że praktyczne to i estetyczne-z ładnego opływowego widelca nie wystaje żaden kutafon ;P