urzędy ?

Czy macie jakieś doświadczenia z rekrutacją w urzędach ? Wiem, że panuje powszechna opinia, że konkursy są ustawione....potwierdzacie?
Czy ktoś miał okazję uczestniczyć w takim konkursie ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: urzędy ?

Tak, rekrutowałam ok. 2 lata temu do PUP-u (jednak nie w Trójmieście). Rozmowa kwalifikacyjna, ogólnie około 2 godzin oczekiwania, potem Pani kierująca rekrutacją otwarcie i bez żenady przyznała, że to stanowisko już dawno zostało przydzielone bratanicy jednej z pracownic (!), rekrutacja zaś tak czy inaczej musiała zostać przeprowadzona, żeby potem nie było, że jest ustawiona... Nie powiem, co miałam ochotę jej zrobić...:) Na koniec miła Pani sympatycznie się pożegnała i życzyła nam wszystkim powodzenia w dalszym poszukaniu pracy... Polska.

Natomiast są chyba wyjątki, moja siostra w 2008 r. rekrutowała na stanowisko referenta w ZUS-ie, nie mając jeszcze ukończonych studiów, i dostała się sposobem "legalnym". Uratowało ją to, że na pytanie "Ile chciałaby Pani zarabiać?" odpowiedziała "1000 zł", podczas gdy jej konkurentka oczekiwała 2 tysięcy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak.
Tak bywa.
Tak.
Tak i nie.
O pracy?
Najlepsza robota pod słońcem. Długo tam nie zabawiłam bo znalazłam coś lepiej płatnego. Generalnie wokoło sami sąsiedzi wujkowie ciocie i kumple z szkoły.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

aplikowalam trzy lata temu do um, byly na liscie zakwalifikowanych testow trzy osoby o tym smamy imieniu,a wygrala czwarta, gratuluje jesli w ciagu miesiaca zmienila nazwisko...

w pihu byl test z punktami minusowymi, pytania w dużej czesci nie dotyczyly kompetencji tej instytucji.. a mowili ze tylko strona internetowa, choc pouczylam sie ustawy o pihu nie przeszlam dalej

um znow inny wydzial - zaprosili 94 osoby, nawet nie byli przygotowani na taka ilosc, wygrala znow osoba spoza listy zakwalifikowanych.. ogolnie na takie romzmowy chodzilam juz potem dla smiechu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Stres w pracy (38 odpowiedzi)

Czy Wasza praca też jets tak stresująca jak moja? Ostatnio mam wrażenie, że kazdy zawód wiąże sie...

Praca za granicą dla elektryków, ślusarzy, spawaczy (5 odpowiedzi)

Marine Ship Service jest dynamicznie rozwijającą się firmą, poszukujemy pracowników na...

Tani prąd (3 odpowiedzi)

Hej Czy ktoś wie, od jakiego operatora najlepiej kupować prąd w Rumi? Chodzi o prad dla firmy. Wg...