wioślarz???

Witam!

Mam pytanie do użytkowników tak zwanych "wioślarzy". Otóż jestem zainteresowany zakupem takiego sprzętu. Mój wybór padł na: http://www.kettler.pl/index.php?tab=sport&c=26_wioslarze&u=hks&id=34 czy to dobry sprzęt? czy w tej cenie mogę dostać coś lepszego lub w niższej cenie równie dobry? Generalnie jestem fanem MTB i taką dyscyplinę sportu uprawiam jednak zimy jakie mamy każdy wie a na trenażer nie mam miejsca i "zgody" ze strony żony ;) a z wioślarza korzystać mamy zamiar oboje.

Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi, uwagi i sugestie!

Pozdro!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: wioślarz???

widzę pustki na tym forum :/

W sellgross jest wioślarz magnetyczny "Rower BR3150" firmy "body sculpture" w cenie ok 500-600 zł. Mam taki w domy i jestem zadowolony, choć nie umywa się oczywiście do spędzania czasu na świeżym powietrzu. Jest to tylko coś na czym można poćwiczyć po powrocie z pracy (bo na rower czy spacery jest już za ciemno), a na weekendy polecam czas spędzony poza 4 ścianami.
Co do samego urządzenia, to zasadniczo ćwiczy większość grup mięśni w tym samym czasie, choć można też ćwiczyć same ręce lub nogi.

stwierdzenia "rower" i "wioślarz" mogą być mylące, ale jest to zasadniczo takie urządzenie jak w zapodanym linku do Kettlera

Inne tematy z forum

odżywki dla sportówców aktywnych... (4 odpowiedzi)

odżywki dla sportówców aktywnych...i tych co dopiero zaczynają,zapraszam na konsultacje...

Czy bieganie może poprawić koncentrację? (4 odpowiedzi)

Cześć wszystkim! Chciałem poruszyć temat trochę inny niż typowe rozmowy o boksie czy sportach...

Gdzie kupić sprzęt na siłownie (6 odpowiedzi)

Dajcie mi jakąś opcje jeśli chodzi o godne uwagi sprzęty treningowe. Jestem w temacie laikiem...