zuzia

Witam mam proble z moja 2 letnia córeczka....bardzo mi sie zapowietrza przy placzu a przy tym traci przytomnosc i robi sie sina..prosze pomozcie mi moze ktoras z was ma ten sam problem bo mi lekarze mowia ze to jest normalne i ze to samo przejdzie z czasem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: zuzia

samo przejdzie ??
sory ale kiedy dziecko się zapowietrza i traci przytomność to moim zdaniem nie jest taka błahostka ktora lekarz moze lekcewarzyc i powiedziec "WYROSNIE Z TEGO, SAMO PRZEJDZIE' ja bym skonsultowała to z innym lekarzem !
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szanowny Panie,
myślę, że w opisanej i to bardzo skrupulatnie sytuacji, najważniejsze są: fakt ,iż dziecko nie ma odchyleń w stanie neurologicznym (badane przez specjalistę neurologa dziecięcego, morfologia incydentów może przemawiać za sprawą łagodną i rzeczywiście przemijającą z wiekiem, czyli napadami afektywnego bezdechu do różnicowania z innymi stanami napadowymi w tym włączając padaczkę). Mam nadzieje iż serce jest zdrowe.
Proponuję wykonać: pełen panel badań laboratoryjnych - w tym poziom wapnia, fosforu i gazometrię dodatkowo(wcześnie ok.40 min, posmarować prawdopodobne miejsca wkłuć Emlą-maść przeciwbólowa), zapis EEG(są zapewne prywatne pracownie EEG świadczące taką działalność) wcześniej wybudza się dziecko i wykonuje badanie w trakcie snu, jeśli nie pozwoli sobie nałożyć czepka.
Ponieważ WSZYSTKIE incydenty wystąpiły w określonej sytuacji-ból, płacz, prawdopodobnie reakcja protestacyjna - myślę o ostatnim zdarzeniu, byłabym raczej dobrej myśli, ale jednoznacznie mogę się wypowiedzieć w tak poważnej sprawie mając całość obrazu. Czyli przede wszystkim pacjenta i wyniki badań dodatkowych.
W sytuacjach napadowych dziecko nie umiera!!! One(incydenty) zawsze mają swój początek i koniec więc proszę o odrobinę spokoju i ułożenie małej w pozycji bezpiecznej ustalonej(na boku) bez żadnych rękoczynów!

Pozdrawiam ciepło i dużo spokoju życzę
dr n.med Adrianna Wilczek

Witam Pania serdecznie dziekuje ze pani mi napisala jakie badania moge zrobic mojej corce...juz myslalam ze nikt mi nie pomoze a tu Pani mnie mile zaskoczyla...wie pani sa dni ze ona poplacze ale nie zaniesie sie ale bywaja dni ze zaniesie sie tak mocno ze naprawde mamy problem ja ocucic...jednego dnia juz myslalam ze mam po dziecku ale ocucilismy ja..jak juz to zrobi to jest zaraz sina na twarzy traci przytomnosc tak dziwnie wygina sie i puszcza gazy....mam nadzieje ze to nie jest padaczka i ja myslalam zeby zrobic jej badanie serduszka ale nie wiem czy ona nie jest za mala????pozdrawiam Krystyna Chylińska

ta wypowiedz wyzej jest od KRYSIA22

Inne tematy z forum

Zielony Rynek - sprzedaż rzeczy używanych - pytanie. (8 odpowiedzi)

Mam w planie pojechać w niedziele na Zielony Rynek na Przymorze. Słyszałam że można wtedy...

Co sądzicie o perfumach z feromonami (6 odpowiedzi)

Co sądzicie o perfumach z feromonami, czy rzeczywiście działają na kobiety? Bo zastanawiam się...

Ulubione perfumy (7 odpowiedzi)

Cześc. Jakie są Wasze ulubione zapachy na co dzień? Jesli chodzi o mnie to uwielbiam Dior pure...