Re: mój muzyczny kącik

No i ładnie. Są filmy, których można nie lubić, ale nie można nie obejrzeć.

Dla mnie klasa dla siebie i innych Christoph Waltz, mój człowiek. Ale przyznać muszę, że di Caprio (chociaż tak słabo go lubię) też znakomity. No i Samuel, który w trakcie kręcenia filmu miał 64 lata, a w tym samym roku zagrał Nicka Fury'ego w Avengersach - nieprawdopodobne dla mnie, pracowity kurczący się byk.

(przyznam, że lubię wyszukiwać w filmach Tarantino "smaczki" - aluzje, nawiązania, skojarzenia do innych dzieł kinematografii, jest tego u niego na pęczki, i lubię jego ścieżki dźwiękowe, często zapomniane, a genialne kawałki)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mansonie, obejrzałam Django, Jezu, co za film, rola Tarantino po prostu wybuchowa ;) Ale podobał mi się. I nie mogę zagrać nic innego niż :

http://www.youtube.com/watch?v=_bdOTUocn5w

Przydałoby się, ale co zrobić, trzeba się bujać solo ;) Ale kto ma ramię, niech korzysta ;)

jakieś ramię do tego pobujania jeszcze by się przydało... :)

Przy takiej piosence to mus ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

och, pobujałabym się, pobujała :)

teraz jaki piękny zachód słońca mam za oknem.... bajka! :)

A u mnie, w mieście W., wiszą chmury, ale nic nie pada ;)

Kto ma ochotę, może się pobujać, bardzo proszę :)

http://www.youtube.com/watch?v=zsgcXZzu6io
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

na Karwinach jakieś 2 godzinki temu była 5cio minutowa, no może 15to minutowa mżawka :D
aż kalosze chciałam wyciągać :D i słonko wyszło:)

Jestem w Gdyni a nie zauważyłam. Moze w innej części. Nawet pieszo z centrum wracałam. Sucha.
Teraz szybko zmieniam jeden polarek na drugi polarek. I zmykam.

w Gdyni już popadało:)

pani V. Mnie ciągna Bieszczady i Biebrza i nic lepiej ani gorzej.
Chyba będzie padać.
Pójdę dziś spać pewnie o 20, coby przed jutrem wypocząc trochę.

Ponoć u Mansona jest lepiej niż w Bieszczadach, umów się z Panem C to Cię zaprowadzi :)

Ktoś coś wspominał o Wielu? Byłam w tym roku, piękne jezioro tam mają :)

Pewnie tym kawałkiem już tu się dzieliłam. Ale kocham to, więc jeszcze raz.
https://www.youtube.com/watch?v=I05MIoZRCYY

Dziś w nocy przeżyłam horror. Obudziłam się o 1. 20. Sprawdziłam łóżko mojego dziecka. Puste!!! Dwie godziny po czasie na jaki sie umówiliśmy.
Zapaliły mi się wszystkie czerwone lampki. Wypadek! A może ktoś coś złego zrobił. A może dziecko mi się upiło. No ale to nie jest mozliwe. Moje dzieci nie piją, nie palą i nie ćpają.
No dobra, wzięłam telefon i próbowałam dzwonić. Okazało się, że brak kasy na tel. No to wyslałam sms internetów. W tej samej chwili drzwi się otworzyły.
Nie lubię jak ludzie są niepunktualni. Lepiej być przed czasem niz spóznic się. Z jednej strony szacunek dla drugiego człowieka, szacunek dla jego czasu. A z drugiej, jeśli to dotyczy bliskich mi osób najzwyczajniej w świecie- martwię się.
Rano 4.40 wyszłam z domu. Spotkaliśmy dwie sarny. Chyba, bo ciemno było. Pies oczywiscie pognał z radoscią i nadzieją, że czworonogi okażą się partnerami do zabawy. Po kilku chwilach wrócił rozczarowany.
Chodzi za mną Biebrza. I Bieszczady. Niestety to drugie raczej odpada. Ale ta Biebrza jest całkiem możliwa do zrealizowania w weekend. Przejść z 80 km. Albo więcej.
Zobaczę. Chyba, że juz wrócę do hospicjum i tam oddam mój czas i otrzymam coś więcej niz sama dam.

https://www.youtube.com/watch?v=eHz5YN78kaw

Polecam poszerzanie horyzontów o polski rap!

Manson zdradzisz w jakiej miejscowości mieszkasz? - obiecuję, że nie będę Cię nachodzić :) z czystej ciekawości pytam, czy znam to miejsce?

". Powiem tak, największą zaletą tego miejsca jest to, że tutaj się niewiele dzieje, a w moim lesie to nawet nic. Nie masz pojęcia jakie to fajne."
otóż mam pojęcie, pół dzieciństwa i pół wczesnej młodości spędziłam na Kaszubach:) mam rodzinę w Wielu i Osowie - każde wakacje tam spędzałam , zimą też bardzo często jeździliśmy. W Borsku to chyba serce zostawiłam, nie mam lepszych wspomnień niż z tym miejscem związane:) A jako człowiek dorosły zwiedziłam całą resztę Pojezierza Kaszubskiego:) Jakieś 2 lata temu w Bartoszym Lesie "stacjonowałam" i "sił " w Odrach nabierałam;)
Ech - dużo by gadać na ten temat... :)

...Nie napiszę, słowo :)

Bardzo dziękuję, Mansonie :)

A co robisz zimą w swoim lesie, jak tak nie dzieje się nic? :)

Nie napiszę, słowo :)
Teraz mam dużo cukinii i fasolki i sałaty to sobie zamiennie to wcinam. Ogórki się skończyły, a pomidory wciąż zielone.

Ja tak raczej na Kociewiu mieszkam, ka, Wdzydze to Kaszuby. Nawet Borowiacy to Kaszubi, a do nich to już mam spacerkiem. Powiem tak, największą zaletą tego miejsca jest to, że tutaj się niewiele dzieje, a w moim lesie to nawet nic. Nie masz pojęcia jakie to fajne.

Pola piękna, tak, ale Janusz Gajos też niczego sobie ;) Za tydzień ostatnia Kobra, trzeba będzie poczekać roczek na kolejne :)

Wspomnianego filmu nie widziałam, może jeszcze kiedyś będzie okazja.

Miejmy nadzieję, że rekonesans się uda, tylko błagam, nie pisz, co upichciłeś ;)

Inne tematy z forum

Mowa nienawiści ustawa - zagrożenie dla wolności słowa? (7 odpowiedzi)

Hej, Rząd podejmuje działania mające na celu wprowadzenie mowa nienawiści ustawa, która ma...

Legalne graffiti (3 odpowiedzi)

Hej! Czy znacie jakieś miejsce na legalne graffiti w Trójmieście? Mój dzieciak jara się...

Apel w trosce o ekosystem (7 odpowiedzi)

Apel w trosce o ekosystem, dotyczący dokarmiania ptaków, które są niezwykle pożyteczne, bo gołębi...