może ktoś wie?

Jeśli ktoś potrafi ładnie wypisać mi odpowiedź na pytanie:Przyczyny porażki i sukcesu firmy? to bardzo proszę o pomoc,coś tam wymyśliłam ,ale to za mało. Z góry dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: może ktoś wie?

1.organizacja,
2.ludzie
3.prawidłowy (skuteczny) marketing.
oczywiscie przy założeniu że rynek rozpoznany i znaleziona została nisza w którą wejdę z produktem(usługą), a więc mam POPYT!. Potem go podkręcę marketingiem i przy właściwych (KOMPETENTYCH!) ludziach oraz dobrej organizacji mam sukces.
Te same czynniki moga przynieśc klęskę. Poza nimi:
1."przegrzanie" - nadmierne inwestowanie, ktore spowoduje brak środków obrotowych i wpadnięcie w pułapkę kredytową.
2. niedoinwestowanie - skutek końcowy podobny; mój park maszynowy stanie się przestarzały, a skonsumowany dochód nie pozwoli go odtworzyć - wypadnę z rynku.
3. zła jakość lub cena - to oznacza, że zlekceważyłem konkurencję - wypadnę z rynku.
4.nadmierna rozbudowa firmy - pojawia sie tendencja odśrodkowa; mocni pracownicy pragną wyodrębic się z firmy - brak reakcji ze strony kierownictwa doprowadzi do upadku firmy.
5.nieprawidłowa gospodarka finansowo- księgowa - doprowadzenie do braku płynności finansowej
6.
7.
8. Ho, ho, to cała praca magisterska by wyszła. Nie wie - pyta. Kto pyta nie bładzi. Jeśli szybko i konkretnie zapyta: bogdan163@poczta.onet.pl - może odpowie. Narazie pozdrawia. PS. emalia na 2com.pl. narazie not works! Pewnie znowu sewer is dead.

Super!dzięki za pomoc,juz myślałam,że sama będe musiała kombinować:)))

czy to ładnie tak wykorzystywać ludzi ?? :[
nie no żartuje ;) uważam że ludzie powinni sobie pomagać TAK TRZYMAĆ !!!!!!!

Inne tematy z forum

Miłość a poligamia (czyt. wierność) (102 odpowiedzi)

Tyle się tu pisze o miłości, jej definicji, ulotności, cudowności, itd. Co sądzicie w takim razie...

PANOWIE po pięćdziesiątce :) (78 odpowiedzi)

Może tutaj bywają NORMALNI panowie po pięćdziesiątce, którzy chcieliby nawiązać znajomość z...

czemu faceci zdradzaja? (137 odpowiedzi)

no własnie czemu?co wam jest brak w kobietach swoich partnerkach?jak mozna z taka premedytacja...