może ktoś wie?

Jeśli ktoś potrafi ładnie wypisać mi odpowiedź na pytanie:Przyczyny porażki i sukcesu firmy? to bardzo proszę o pomoc,coś tam wymyśliłam ,ale to za mało. Z góry dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: może ktoś wie?

1.organizacja,
2.ludzie
3.prawidłowy (skuteczny) marketing.
oczywiscie przy założeniu że rynek rozpoznany i znaleziona została nisza w którą wejdę z produktem(usługą), a więc mam POPYT!. Potem go podkręcę marketingiem i przy właściwych (KOMPETENTYCH!) ludziach oraz dobrej organizacji mam sukces.
Te same czynniki moga przynieśc klęskę. Poza nimi:
1."przegrzanie" - nadmierne inwestowanie, ktore spowoduje brak środków obrotowych i wpadnięcie w pułapkę kredytową.
2. niedoinwestowanie - skutek końcowy podobny; mój park maszynowy stanie się przestarzały, a skonsumowany dochód nie pozwoli go odtworzyć - wypadnę z rynku.
3. zła jakość lub cena - to oznacza, że zlekceważyłem konkurencję - wypadnę z rynku.
4.nadmierna rozbudowa firmy - pojawia sie tendencja odśrodkowa; mocni pracownicy pragną wyodrębic się z firmy - brak reakcji ze strony kierownictwa doprowadzi do upadku firmy.
5.nieprawidłowa gospodarka finansowo- księgowa - doprowadzenie do braku płynności finansowej
6.
7.
8. Ho, ho, to cała praca magisterska by wyszła. Nie wie - pyta. Kto pyta nie bładzi. Jeśli szybko i konkretnie zapyta: bogdan163@poczta.onet.pl - może odpowie. Narazie pozdrawia. PS. emalia na 2com.pl. narazie not works! Pewnie znowu sewer is dead.

Super!dzięki za pomoc,juz myślałam,że sama będe musiała kombinować:)))

czy to ładnie tak wykorzystywać ludzi ?? :[
nie no żartuje ;) uważam że ludzie powinni sobie pomagać TAK TRZYMAĆ !!!!!!!

Inne tematy z forum

forum zablonkowe na trojmiasto pl (5 odpowiedzi)

hej, jakie inwestycje trojmieskie obecnie wam się najbardziej podobają?

Gdzie zrobic tatuaż (18 odpowiedzi)

Czy ktos by mógł mi polecić dobre (wypróbowane) studio tatuażu w trójmiescie najlepiej w...

Koncery, koncerty i jeszcze raz koncerty! (9 odpowiedzi)

w gdańsku są już porozwieszane plakaty dotyczące KONCERTÓW w tzw. "MUSZLI" chodzi o koncerty przy...