Re: może ktoś wie?
1.organizacja,
2.ludzie
3.prawidłowy (skuteczny) marketing.
oczywiscie przy założeniu że rynek rozpoznany i znaleziona została nisza w którą wejdę z produktem(usługą), a więc mam POPYT!. Potem go podkręcę marketingiem i przy właściwych (KOMPETENTYCH!) ludziach oraz dobrej organizacji mam sukces.
Te same czynniki moga przynieśc klęskę. Poza nimi:
1."przegrzanie" - nadmierne inwestowanie, ktore spowoduje brak środków obrotowych i wpadnięcie w pułapkę kredytową.
2. niedoinwestowanie - skutek końcowy podobny; mój park maszynowy stanie się przestarzały, a skonsumowany dochód nie pozwoli go odtworzyć - wypadnę z rynku.
3. zła jakość lub cena - to oznacza, że zlekceważyłem konkurencję - wypadnę z rynku.
4.nadmierna rozbudowa firmy - pojawia sie tendencja odśrodkowa; mocni pracownicy pragną wyodrębic się z firmy - brak reakcji ze strony kierownictwa doprowadzi do upadku firmy.
5.nieprawidłowa gospodarka finansowo- księgowa - doprowadzenie do braku płynności finansowej
6.
7.
8. Ho, ho, to cała praca magisterska by wyszła. Nie wie - pyta. Kto pyta nie bładzi. Jeśli szybko i konkretnie zapyta: bogdan163@poczta.onet.pl - może odpowie. Narazie pozdrawia. PS. emalia na 2com.pl. narazie not works! Pewnie znowu sewer is dead.
0
0