nie

filozofia "kopniaczka "mówi wszystko . Każdy porządny instruktor powie ,że prawdziwa jazda nie polega na kopaniu i tyle.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: nie

jestem przeciwniczką ostrej rozmowy na forach ale tu muszę wystąpić z całą stanowczością. J. mówisz nieprawdę. Tak się składa że sama obecnie jeżdżę w lipcach i to właśnie tam uczą techniki. Nie wiem czy odwiedziłaś inne stajnie - ja tak i dużo się napatrzyłam.
Z tego co wiem to Iglikowscy co roku organizują zawody ujeżdżeniowe a córka Pani Ali, Matylda skacze grand prix. Mówisz o filozofii kopniaczka? Coś mi się widzi że nie jesteś tym za kogo się podajesz bo ja widzę zupełnie inny obraz. To jedna z niewielu szkółek w trójmieście która naprawdę uczy. Konie są cudowne: spokojne miłe, uśmiechnięte. Najlepiej ocenić na własne oczy. J wstydź się bo ja nie kupuje tego co mówisz.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

J. -
A może po prostu nie mogłaś zagalopować?;)))))))))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

To bardzo smutne że ktoś może oczerniać taką fajna miejscówkę. Nie wiem czy komuś nie poszło na jeździe i z wielkim gniewem zasiada przed kompem, czy też faktycznie ktoś uwziął się żeby pisać źle o Lipcach. Polska po prostu...szkoda bo to naprawdę wspaniały pleace;)

J. spojrzyj w lustro i pomyśl co wypisujesz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

byłam również w wielu stajniach i w lipcach bywałam dobre pół roku ciągle słyszałam ,że kopniaczek zamiast palcata i to było mówione do wszystkich . Wgl p.Ala jest miła dla tego kogo sobie upatrzy resztę ludzi traktuje byle jak. To jest moja opinia i jej nie zmienię . Zresztą to strasznie słabe miejsce na rozwój.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zgadzam sie z Kasandrą, Kamilką i Agnes. Lipce są prześwietnym miejscem i tam odpoczywam po stresującym dniu.

Powiem tak: J. wyluzuj i trochę pokory. Nauka jazdy konnej nie oznacza natychmiastowych kurbet i kaprioli.

W każdym sporcie trzeba trochę cierpliwości na sukcesy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

J, każdy miłośnik koni i każdy doświadczony jeździec powie ci że

UŻYCIE BATA JEST OSTATECZNOŚCIĄ.

Nie dziwie się że P. Ala zabraniała ci bicie konia zamiast prowadzenie go łydką i krzyżem. Jak bić konie to lepiej przesiać się na rower. On przynajmniej nie zapłacze jak go zdzielisz batem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

J
jeżeli piszesz takie rzeczy dlatego że nie pozwalają ci bić konia palcatem, to uważam że nie powinnaś jeździć na koniach. To co napisałaś jest antytezą tego co najpiękniejsze w tym sporcie - miłość do koni.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

no właśnie nawłasne oczy więc poproś kogoś aby zabrał cie tam gdzie stoją konie szkółkowe i zobacz jakiesą biedne ;(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2