nieoświetlone rowery

Jezdżę rano do pracy na rowerze o takiej godzinie, że jeszcze jest ciemno (przed 7). Dzisiaj na 11 miniętych rowerów 6 nie miało żadnego oświelenia, a panowie (i 1 pani) jechali ubrani w ciemne ciuchy. Ludzie - czy wy nie macie wyobraźni? Nie stać was na lampkę za 30 zeta?! Nie wszędzie oświetlenie miejskie jest tak dobre, że was widać!! Nie mówiąc o kierowcach, którzy po prostu moga was na ulicach przecinających nie zauważyć.
Koszmar
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: nieoświetlone rowery

a z tym to sie zgodze... pier....ie ich samochod a potem zdziwieni dlaczego? nie wszyscy maja przeciez noktowizory...

i właśnie tacy przeważnie giną albo są kalekami, to ich w końcu wybór.

W tym sęk, że nie. Większość wypadków to wymuszenia pierwszeństwa na jak i przez rowerzystów.
Ale fakt faktem jest to denerwujące i niebezpieczne. Najbardziej mnie zastanawiają ludzie, którzy mają na wyposażeniu lampki, ale ich nie włączają.

Myślącym polecam też jazdę z włączonymi w pochmurne dni. Zwłaszcza teraz na jesieni i w zimie.
Aha i ustawiajcie je jakoś sensownie, a nie strobo w oczy nadjeżdżających z przeciwka.

Znam takich co lampki mają /obudowę/ lecz baterii od 3 miesięcy kupić nie mogą :)

Inne tematy z forum

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...