nnt. ROLKI

jest ktoś może kto doradziłby mi jakie rolki najlepiej kupić,zupełnie nie znam sie na rolkach, więc każda rada byłaby pomocna

myślałam o takich:
http://www.allegro.pl/item217392029_sliczne_rolki_firmy_tri_gold_alum_abec_5_rozm_38.html

albo takich:
http://www.allegro.pl/item218985342_sliczne_damskie_rolki_firmy_l_a_sports_rozm_38.html

jeśli wiecie jakie są dobre, dobrej jakości to wklejcie jakieś linki z allegro dobrych rolek

za każda pomoc serdecznie dziękuję

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: nnt. ROLKI

ja mam rolki salomona wiec tej firmy moge polecic z tym ze do najtanszych nie naleza. z tych na allegro ktore wybralas roznica jest w lozycach i wielkosci kulek 2 mm takze ja wybralabym na twoim miejscu (jezeli jestes poczatkujaca) te tansze bo i tak szybkosc jazdy teraz dla ciebie nie bedzie miala duzego znacznia:)

Ja również mam salomony. Jeżdżę na nich już dobre 5 lat i nadal są w dobrym stanie. Zależnie od tego jak chcesz jeździć powinnaś wybrać rolki. Do jazdy najlepsze sa tzw " rolki fitness", do skakania potrzebna jest solidna obudowa. Na pewno wybierz metalowe łozyska (plastikowe szybko się zużyją). Proponuje pójść do sklepu pogadać ze sprzedawcą, poprzymierzać pojedździć po sklepie i kupić na allegro :) Powodzenia :)

a jaki masz rozmiar, bo ja mama (ok) rolki do sprzedania :) ale chyba cos pamietam, ze masz mniejszy rozmiar niz ja

rozmiar albo 37 albo 38 zalezy, ale pewnie do rolek to musiałby być min 38

Witam,

ja mam do sprzedania rolki K2 rozmiar 42 jakby ktoś był zainteresowany. Używane może 5 razy, ale okazały się za małe :( W sklepach są po 399 zł.

image
Shot with

image
Shot with

image
Shot with

Jesli rolki to tylko K2 albo Rollerblade sama bym odkupiła jakby ktos chcial sprzedac 38:)

przez 10 lat jezdilam na Bauerach, od zeszlego roku mam K2 - i sa rewelacyjne. Zawsze od ich kupna powstrzymywala mnie cena, ale udalo sie na allegro kupic prawie nowe za przysłowiowe grosze:)

perelko, moj rozmiar to 39 czy nawet 39,5. powodzenia w poszukiwaniu

up

up

Ważne żeby była aluminiowa płoza, bo te z innego tworzywa są do d**
Najlepiej żeby łożyska były od ABEC5 wzwyż im większa liczba przy ABEC tym lepiej, koniecznie muszą mieć sznurówki + inne mocowanie, wielkość kółek od 70mm i więcej (im większe kółka tym szybciej jadą) a twardość kółek od 80A i więcej, im trwadsze tym dłużej wytrzymają ... ale to jest tylko tak ogólnie bo tych parametrów itp jest o wiele więcej.