no?

no...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciekawe czy tu jest cenzura?
Pppiiieeerrrdolone PKS-y , już miesišc choruję bo
ta kretyńska firma pewnie oszczędza na ogrzewaniu.
A miejsce na nogi chyba ma tylko kierowca.

Hej YaroN...

W jaki sposób doszedles do wniosku, ze jestes gejem???

Znowu walne Wam jakiś głupi wierszyk(he,he)

Wiatr dziś mocno wieje w twarz,
Tak samo jak wczoraj w nią wiał
A wszystko to cp byś chcił, co masz
Jest płytkie i przezroczyste tak...
Z domów powoli kapią łzy,
A ja leże na ziemi i płacze
Śniąc swoje chore i niespełnione sny.
Wiatr nadal wieje, wiatr zimny, wiatr trupi.
Wokół mnie chodzą ludzie, martwi ludzie
Patrzą na mnie i widzą dziecie cudze
A ja śpie i śnie w końcu me sny
Może kiedyś sie zbudze, może zbudzisz mnie Ty
Może słońce zaświeci gorące i splotę palce...
A ja wiem, żę nie...
Bo jest coś takiego jak śmierć
I Ona przyjdzie aby mnie zgnieść
(Jak robaka...)
| 30.12.2000 |

Cześć Marcin

Pewnie, że Cię pamietam z gadu-gadu chciałam dziś z Tobą porozmawiać, ale jeden z Twoich Marynarzy powiedział, że Cie nie ma.Sms-a też nie mogę wysłać bo chwilowo bramka Ery się zawiesiła. Mam nadzieję, że to przeczytasz.

martin szmit

albo sie nie zrozumielismy albo cos ale ja tez uwazama ze top co robilo tvp w wisle to byla zenada a adam zasluzyl na slawe... tylko zeby sie utrzy, mal na szcyzscie.... a rozglos jaki mu zrobiona jest pochadna beznadzieji sportu w naszym kraju

Odpowiedz od YaroNka...

Jak to w jaki sposob? Po prostu stwierdzilem to i jush... I to bardzo wczesnie, majac 7 lat wiedzialem co sie swieci, a nie mialem za bardzo wg. roznych "dziwnych" sexuologow do tego prawa... A teraz jestem w zwiazku z kims i jest bardzo milo... Wczesniejszy moj zwiazek zakonczyl sie niedawno i trwal 2 lata. Jedno pytanko... Dlaczego Cie to interesuje? Tylko ot tak?

?

siem jusz gratkowe towazystfo tu nie pokazuje?

filozof

wy tu piszący potrzebujecie nieustannej akceptacji, piszecie językiem prostackim, teoretcznie wyluzowani, wysiłek mózgowy niewielki i co WY NATO?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

KATKA

Czesc Kasiu, zaczalem odwiedzac te strone po naszej rozmowie, no i czekam na wiadomosci.Wiem, ze strone ERy jest kiepska(ostrzegalem), koles mi przekazal-dzisiaj.Dzieki za pamiec.Widzisz Mialas mi wtedy dac numer-nie byloby problemu.Pozdrawiam serdecznie.Sprobuj moze na mail

?

Pokazuje się, tylko nie za bardzo pisze.

Kapitan Zbik

Kapitan Zbik prosi o przekazanie wszystkim gratkowcom :) takich oto swoich danych:
e-mail: michas.s@interia.pl
Oczywiscie nie musze dodawac ze prosi o kontakt

iro2001WW

ty sie za to wysilasz zeby pisac w naszym stylu. skoro ci sie to nie podoba to my "NATO" odpowiemy w ten sposob:
NIE CZYTAJ
ale skoro to my piszemy prostacko to dlaczego TY robisz bledy ortograficzne?

Błędy

NIGT TÓ NIE ROBI BUENDÓF.

7sk

Pamietam tego Anglika w okularkach, ale jakim stylem on skakał to nie wiem, to cos jak plywanie pieskiem tyle ze w powietrzu... Zasluzyl sie tym, ze teraz w zawodach skacze 50, a nie 100 i wiecej zawodnikow (wprowadzono kwalifikacje). Co powiesz na zachoanie polskich kibicow w Harrahovie? Te gwizdy na konkurentow Malysza... Czy Polacy zawsze musza odtawiac chamiznę?
Ps. Przyslij na teczkę pociagi... sa lepsze niz to co juz od Ciebie mam.

Marzan

no coz moze wiec to i lepiej wyszlo z tym anglikiem :) ostatnio jednak najbardziej ciekawi mnie taka sytuacja ze zawodnicy sa dobzi w jednym roku a po roku czy dwoch to juz cieniasy?? coekwae z czego to wynika....
poslcy kibice.. milo bylo patrzec jak powiewaja polskie flagi :) a gwizdy.... no jak bylo 90% publiki od ans to sie nie dziwe ;)

p.s
tekst ci wysle choc przyznaje ze zdziwila mnie twoja reakcja na niego !

witam

siemanko.Chcialem podzienkowac 7sk za to zrobil co trzeba.I prosze o kontakt

MIXERus

owszem robi.
ja robiem blendy

Zgrzewarki

Zgrzewarki do folii-impulsowe i stałocieplne, maszyny do pakowania w folię termokurczliwą(zgrzewarko-obkurczarki kapturowe, tunele).Tanie zestawy urządzeń do produkowania toreb reklamówek i worków foliowych(zgrzewarki, prasa, wykrojniki).Realizacja indywidualnych zamówień.Doradztwo techniczne. Produkty polskie.Tel.(022)728=93-00
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gratkowe Towarzystwo

No wlasnie, nie piszeta juz prawie (albo smarujeta gdzie indziej?)

Ludziska

Dlaczego nikt nic nie pisze??
przeniesliscie sie gdzies czy jak ?

7sk

no ja wlasnie nie wiem, czemu oni nie pisza?

7sk

Himeryczność skoczków... Powody są różne woda sodowa, pieniądze (syty jastrząb nie szybuje), najlepsi są ci co kochają skakać - Masashiko Harada albo ten co skończyl karierę parę lat temu - Weisflog... Czy dzisiejsze asy Schmitt, Małysz, Ahonen pójdą w ich ślady nie wiem. Z tej trójki najstabilniejszy jest Ahonen, Schmitt dopiero trzeci sezon jest w czołówce, Małysz... jeden wielki znak zapytania - wszytko jest możliwe..

Teczka KUFLA

Proza w Teczce. Kropka. Świeża krew. Desant nowych autorów.l

Plagiat

Blendy powiadasz, a wiesz, ze to sa takie przejscia tonalne pomiedzy kolorami lub intensywnmoscia barw?

Kinderfeld

Sluchaj, piosenki BP to pikus; dziewcze poszlo na calosc i ksiazke wydalo. " Na sciezkach slawy" sie nazywa. Tytul za serce chwyta, sila sie powstrzymuje, by nie wydac nan reszty kasy, doprawdy ach...80% to zdjecia, zeby fani nie musieli, bron Boze, sie przemeczac i czegos -Boze uchowaj-czytac. A moze wpisza to na liste lektur ? Wreszcie jakas wartosciowa literatura, zyciowa (do bolu) Z masochistycznym utesknieniem czekam na jej koncert w Polsce , najlepiej w Trójmiescie- lubie, jak spoleczenstwo sie jednoczy w cierpieniu ( na starosc robie sie sentymentalna...)

Nonko

Błagam nie! tylko nie lektora! nie teraz ! nie w gimnazjum!
ja niejestem masochistka!
A chodzi tu o britney spears, dgyby pojawila sie w polsce..dajcie mi pistolet...to..to...to jeszcze niewiem co
ale zaraz coś wymyśle!

Ryouko

wyludz od Fiony jej duga ksywe, wiesz ta ktora ciagle ukrywa, tak poznajomosci(moge powiedziec innym ze jestesmy enoinwerkops)napisz na e-mail (odczytaj od tylu)

Kid Dziecie Obozu

Witam, witam serdecznie ! Po co tobie bron, dziecinko ? Chcesz jej uzyc na sobie, czy na Britney? Ja optuje za dluga agonia, konaniem w meczarniach- olow to tylko spospolici, uczyni trywialnym...Wiecej dramatyzmu, liczy sie wyczucie efektu - te wijace sie w mece rzesze, szalenstwo w eterze...*o* Gosh!

życie

nasze życie przypomina walkę na śmierć i życie pantomimicznych koni z monty pythona

Narkotyki i stosunek do nich

Dziś w TV oglądałem program, który traktował o śmierci kilkorga młodch ludzi. Oczywiście przez narkotyki. Kiedyś uważałbym że to przez społeczeństwo, że winny jest dealer, szkoła, rodzina, otoczenie. Dziś jednak mój stosunek do tego typu śmierci jest inny. Może niektórym z Was wyda się to okrutne i bezwzględne, ale myślę że osoby które zginęły, ztruły się narkotykami, popełniły samobójstwo.
Przykro mi to stwierdzić, ale ze swojego doświadczenia i rozmów z osobami które "zabijają" siebie w ten sposób, wiem że moje rozumowanie jest trafne. Gdyby nie ich decyzja, nie było by bezsensownej śmierci. Niektórzy powiedzieliby: "ten ktoś nigdy nie miał z tym styczności". Ja natomiast znam ten problem dobrze. Moi znajomi którzy mieszkają w internacie biorą po prostu z nudów. Nie dlatego że brak im miłości, czy że nie mają dość pieniędzy. Owszem to się zdarza, ale częstszym przypadkiem nie jest branie ze strachu, z powodu problemów, ale z braku zabawy, oni po prostu tego chcą. Nic dziwnego że do takich lduzi nic nie trafia. Nie przemawia do nich żaden argument. Oni to lubią i nie mają zamiaru zrezygnować. Większości takich ludzi nie wróżę zbyt błyskotliwej kariery.
Chciałbym żeby ludzie brali poprawkę na to, że człowiek ma wolną wolę. Żeby nie winili tylko i wyłącznie obcych za swoją stratę. Pamiętajcie dzieci to tylko dzieci, popełniają błędy jak wszyscy, ale należy się nimi interesować. Nie pozostawiać samemu sobie.

Zycie

nasze zycie raczej przypomina pchanie wiatru pod gorke i uciekanie przed nim z gorki.

Gratkowe pawie

HP zszedł do funkcji SMS-ów dla małoletnich analfabetów, tyle że jest tańszy.Można sobie pobełkotać w narkotycznym lub pijackim transie.Proponuję więc zmienić na stronie głównej zaproszenie do napisania w HP tego co nas poruszyło , na połączenie kibla ze spluwaczką.

7sk

No dokładnie masz rację.

Ludziu

Na Gratkowej stronie ich nie ma (Gratkowiczow) :-)). Nie wiem czemu... za mala reklama pewnie. Zapraszam wiec ponownie i do bolu! ;-)

Lenia

Czesc!
Jak tam egzaminy? Slyszalem, ze dzielnie sie uczysz :-).
Rzadko tu bywam, wiec raczej wysylaj maile.
Papa! Do zobaczenia - mam nadzieje, ze wkrotce.

Marzan

Nieformalne porozumienie miedzy nami - proponuje rozreklamowac nasze strony. Twoja juz jest znana. Gratkowa - jeszcze nie. Jest duzo miejsca dla Gratkowiczow, nie tylko poetow i wierszokletow. Zapraszam. Czekam na propozycje od wszystkich. Obecnie: jest forum, ksiega gosci, sonda, chat; mozna wyslac komentarz, maila, poczytac BLOG. Zaraz go uzupelnie. Dalej: mozna zamieszczac grafike, zdjecia (Agentka Jo! To dla Ciebie :-) ), inne rzeczy (tworczosc Gratkowiczow. Miejsca jest sporo - bedzie wiecej. Dzialow jest duzo, az za duzo moze, ale to nic. Jesli beda chetni do czytania, to czemu tam wszystkiego nie umiescic? To na razie. Czekam na odzew (najlepiej mailowy).

coś z życia

Sąd dyscyplinarny wydał orzeczenie w sprawie sędziego, który w 1986 r. skazał mieszkańca Trójmiasta na dwa i pół roku więzienia za wzywanie do bojkotu wyborów. Orzeczenie jest niejawne.

Proces dyscyplinarny dotyczył Andrzeja Węglowskiego, obecnie sędziego Sądu Rejonowego w Gdyni. Postępowanie zostało wszczęte na wniosek Józefa Raszewskiego, skazanego przezeń w 1986 r. na dwa i pół roku więzienia za nawoływanie do bojkotu wyborów i usiłowanie "wywołania niepokojów społecznych".
Raszewski z kolegami wiózł samochodem świnię z czerwonymi kokardkami i napisem "ja głosuję". Zwierzę miało zostać wypuszczone na ulicę w Gdyni. Auto zatrzymała milicja. Kierowca i pasażerowie zostali aresztowani. W mieszkaniu Raszewskiego znaleziono ulotki wzywające do bojkotu wyborów. Nawoływanie do bojkotu było w PRL traktowane jak przestępstwo - dyspozycyjne sądy podciągały je pod artykuł kodeksu karnego o karalności "publicznego nawoływania do nieposłuszeństwa ustawie". 64-letni dziś Raszewski odsiedział dziewięć miesięcy, wyszedł na wolność na mocy amnestii. W 1992 r. Sąd Najwyższy uchylił wyrok na trzech oskarżonych w tamtej sprawie, uznając, że popełniony przez nich czyn nie był przestępstwem w świetle ówczesnego prawa. (PAP)

Ludziu

W Gratce byles jako kto ?

kris

wyobraż sobie Gdańsk bez linii tramwajowych
5 pasów ruchu na Grunwaldzkiej.....
5pasów ruchu na Hucisku..(w jedną stronę)
wyobraż sobie jeszcze sieć kładek (lekkich) nad tymi węzłami i, zupełnie teraz realną,
zieloną falę, ..żadnych korków...(przynajmniej parę lat)
i, , , uświadom sobie jeszcze , że samochód startując (pierwsze 70m wyrzuca z siebie tyle spalin , co na następnych 2000m...
i postaw się w roli kierowcy (chyba będziesz kiedyś miał samochód?)
lub w roli mieszkańca Wałów Jagiellońskich...
eeeeetam... tylko pomarzyć...

KATKA

Czesc Kasiu, zaczalem odwiedzac te strone po naszej rozmowie, no i czekam na
wiadomosci.Wiem, ze strone ERy jest kiepska(ostrzegalem), koles mi przekazal-dzisiaj.Dzieki
za pamiec.Widzisz Mialas mi wtedy dac numer-nie byloby problemu.Pozdrawiam
serdecznie.Sprobuj moze na mail

Manson

Slowem moze byc, ale uczynkiem i zaniedbaniem, to jak niby ???

no no

Bilety za grudzien juz wylosowane:) Ale, ale, imie i nazwisko zamiast xywki? Czyli ja wygrac nie moge, bo nie podaje?

ATMA

Jako Ludziu (czy moze ludzik) dawno temu, a wczesniej...jak juz pisalem do Marsa Zielonego nie pamietam (juz nie te lata hihi), ale sprawdze, chyba mam jakies stare Gratki.
BTW tym razem sie mi chyba dobrze wydaje, ze wygralas bilety ? (tylko jedna Iza sie tak udzielala), gratulacje :)

plagiat

A ogladales ostatnie "Pod napieciem" w TVN? Krecili na Dlugiej (bylem tam chwile wczesniej) na temat UFO i innych prochow.

krabate

I co sie dzieje z kanalem ?? gdzie Twoje botki ?

bit 23

Co do linii tramwajowych sie kulturalnie wtrace: co Ty piepszysz ??? Masz jakiekolwiek pojecie o infrastrukturze komunikacyjnej Gdanska ? Wiesz chociaz co to slowo znaczy ?

tomko

reklama reklamą, ale tu jest mimo wszystko lepsza technicznie "obsluga" formularzy HydeParku

oj!ludziu,ludziu...

znasz to?
'w ogniu rzeczywistości , pod obuchem faktów, pryska jak mydlana bańka laurowy mit o racjonalnej gospodarce"(1905-Lwów)
jaki związek?
też na temat, i chyba jeszcze trafniejsze...(merytorycznie)

ludiuuu???jesteś?

tabliczka mnożenia:
zamiast-1tamwajco~10min
100samochodów co 1-ną minutę
R O Z U M I E S Z ? coś?
czy nie?
może jednak?

ludziu!

przepraszam , pośpiech , nie chwycisz...
powinno być:
1tramwaj co 10 minut=100samochodów co1 minutęekwiwalencja

krabate

i co z bocikami i naszym kanalem ?

Pimngwin PIK-POK

Spadaj do wody nielocie.

Mixer!

jestem teraz w sieci, ale nie moge ani uruchomic www.plusgsm.pl ani mojego konta. Siec dzis slimaczy sie maxowo... No, nie wiem, czy daloby sie przedostatni, a na jaka to godzine jest?

Ludziu

Az mi glupio, ze napisali moje nazwisko tak oficjalnie na stronce... Teraz jestem juz nieanonimowa... buuu ;) Caly pic polega na tym, zeby podawac swoje konto email, bo dostalam od TSI maila na temat tych biletow :))

Atma

Film na 18.15. Na dworcu "Gdynia Główna Internetowa" sieć działa bez zarzutu

3tnic@ & Nirvana

Opoznione podziekowania za pozdrowienia :))

Mixer

No na PG juz sie tez poprawilo, jak troche osob poszlo, hihihi ;)))

Sesssjaaaa

Jak ja nie lubie sesji, nie ma wtedy czlowiek w ogole czasu dla siebie... tydzien mnie tu nie bylo i juz mam do tylu 150 informacji, ech, zycie....
pozdrawiam wszystkich (nie)uczacych sie studentow ;)))

Ghost !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NO POZDRAWIAM CIE SERDECZNIE :-)))))))))

ATMA

Bede musial zaczac podawac maila:) Sesja...tia...ale mimo to i tak niezle siedzisz na sieci dzisiaj ;)

!!

HU LED DE DOKS AŁT !!
HU ? HU? HU ????

bit 23

Skad Ty wytrzasnales te przeliczniki??
Sadzisz, ze wszyscy aktualni pasazerowie ZKM sie przesiada na taxi lub wlasne auta?
Wiesz, jaki jest przelicznik osobopojazdowy? 1.3, tyle srednio przewozi osob jeden samochod.

LUDZIU

Autobus zajmuje tyle miejsca co samochód , a bierze tyle ludziów, co tramwaj.
Jeśli przyjąć , że samochód jest dla ludzia , to ludż może w demokratycznych wyborach pogonić taki rząd , który mu 4-rokrotnie przebija akcyzą cenę paliwa (wtedy bilet autobusowy też potanieje)
Wtedy każdy z nas pojedzie do pracy tym czym mu wygodnie.(WOLNY WYBÓR)
A jeśli tak dobrze liczysz , to policz ile może kosztować to, co chcesz zaproponować w zamian.
I komu chcesz tę forsę gwizdnąć?
JEŚLI JESTEŚ PEWIEN , że lepiej ode mnie wiesz czego ludzie chcą , to załóż uczciwą , dobrowolną fundację na ten cel...
tylko błagam :nie podnoś już akcyzy...
I NIE MYŚL , ŻE ZA TWOJE KOLEKTYWNE IMAGINACJE ZAPŁACĄ tzw. BOGACI. BOGATEMU , CHŁOPIE, TO SIĘ BYK OCIELI.
BIEDNI , KIEDY JUŻ TO WSZYSTKO ZREALIZUJESZ, DOWIEDZĄ SIĘ, ILE IM KASY ZABRAŁEŚ .
A DZIEJE WSPÓLNEGO DOBRA???
ROZEJRZYJ SIĘ!
NNNOO... NO CHYBA ŻE ODKURZYSZ JAKIEGOŚ MARKSA, ENGELSA...ŁADNIE ZAPAKUJESZ, IIII
SPRZEDASZ , JAK M'C DRIVE.
JEDNAK POMYŚL.

ATMA

teraz tylko pytanie.. z kim pojdziesz?

ludziu

wlasnie to gowno ogladalem

ATMA

gratuluje

zera i jedynki

cyfrowa gra
chrzanione dwie cyferki
polowa swiata je rozumie
a druga nie
my ich uzywamy
bezwiednie
wy je piszecie
choc nie wiecei
a ja sobie siedze
i pisze
ze to glupota co
robimy
patrzymy na zera i jedynki
ale to sa literki

mama

mama prosila bym sie z toba nie spotykal
baranek
dziewczyny
100 000 000
odpad atomowy
i ty zostaniesz indianinem
ceilna
artysci
spalam sie
kalifornia ponad wszystko

bit 23

Widze, ze korzystasz jak mozesz ze spolecznego dowodu slusznosci: akcyza mniejsza, podatki tez, zarobki wieksze, wtedy samochod dla kazdego, moze nawet prywatne drogi (odsniezane, remontowane itp.)
Obudz sie!
Autobus jest wiekszy nieco od samochodu a zanieczyszcza srodowisko bardziej jak tramwaj, jak przekonasz ekologow? Skad wezmiesz kase na likwidacje linii tramwajowych i przerobiene tego na asfalt? (notabene to najwyzej dwa pasma ruchu wiecej a nie jak sugerujesz kilka). Zeby to zrealizowac wylaczysz na przyklad z ruchu Gdunwaldzka na kilka tygodni? Idac dalej tym tropem moze wprowadzic jak w USA nadziemna kolejke ??? Ona nie stoi w korkach (tramwaje rowniez sa na nie "mniej podatne"). Czlowieku, rewolucja infrastruktury jest mozliwa, jak sie posiada spore wolne srodki budzetowe. Pomijam tu juz aspekty kulturalne, historyczne itp. Mam pewna wiedze i doswiadczenie na temat, ktory poruszam, a i tak zapewniam Cie, ze nie takie glowy analizowaly wszelkie aspekty "udroznienia" ciagow komunikacyjnych Gdanska.

DO WSZYSTKICH

Czemu tu tak mało ludzi z HP ? Gdzie jest płk.Kiszak & comp. A może jest Nefer ???. Odpowiedzcie coś

DO WSZYSTKICH

Miało być oczywiście płk. Kiszczak ale coś przekłamało.

Hejka wszystkim

Szukam pokoju w mieszkaniu studenckim we Wrzeszczu lub na Zaspie - jak coś wiecie albo macie wolny pokój dajcie znać. Dzięki. Pozdrawiam

Alchemik

Kiszczak czyta, ale to jest tylko zależne od Lennonki....
ale...
ja tam nic nie wiem

ludziu

a może jezcze wspólne komputery?(w ekogrupie rażniej! )
rowery? (prawda, jakie ekologiczne?)--EKO!- EKo!- Eko!- eko!---.....
A ZIEMI to wszystko jedno czy 400kW powstaje w Czernobylu, czy w autobusie...
Taki rower z parasolem ...po śniegu ...do filcharmonii... z żoną na ramie ...z córeczką na bagażniku...a babcia tramwajem...niskopodwoziowym...
i ta atmosfera , Beetoven, , zapach lekko spoconych ciał..
przytłumiony już nieco swąd kiszczakowego trampka , (przezornie hamował tylko prawym)...
... A polski rząd ma do dyspozycji ponad połowę PKB
A amerykański 1/8 i jakoś im starcza,
...Ale tramwaju trzeba bronić to taka piękna idea ...musi nas być na nią stać...
NAS? WAS?
Rozumiem, że konto fundacji "w obronie tramwaju" już powstało?
Na pewno stoją już kolejki u bram tego szacownego banku.....tłumy ekoentuzjastów z oszczędnościami całgo życia...

ludziu,bit23

D O B R A ! ! !
ZAUWAŻYŁEM!
ZMIENIAM XYW NA
FILCHARMONIK

ludziu

Wcale nie!!! Nasza ksiega jest lepsza!!! :-)))
W czym jest lepsza trojmiejska HP?
I tak zapraszam na gratkowa strone ;-).

Ludziu

Zaraz po wpisaniu mojego tekstu pojawilo sie w Trojmiejskim HP cos takiego: ( :-))) )
Warning: MySQL Connection Failed: Too many connections in /home/www/tsi/hydepark/index.phtml on line 53

Warning: MySQL: A link to the server could not be established in /home/www/tsi/hydepark/index.phtml on line 53

Warning: 0 is not a MySQL result index in /home/www/tsi/hydepark/index.phtml on line 54

Warning: MySQL Connection Failed: Too many connections in /home/www/tsi/hydepark/index.phtml on line 57

Warning: MySQL: A link to the server could not be established in /home/www/tsi/hydepark/index.phtml on line 57

Warning: 0 is not a MySQL result index in /home/www/tsi/hydepark/index.phtml on line 58

Czy ja wiem, ze techniczna obsluga jest lepsza niz nasza?...
Bez komentarza.

WRÓBEL ANALFABETA

I wróbel i pingwin studiowali.Wróbel na zaocznych , a pingwin na dziennych.Stąd "niewielka" różnica.

tomko

lepsza nie znaczy doskonala :)

bit 23

czepiles sie tego eko, jakbym ja byl jakims fanatycznym zielonym, a tak nie jest
twoja argumentacja moglaby rownie dobrze posluzyc przy forsowaniu odmiennej koncepcji: precz z samochodami w centrum, po 2 pasma szynowe w kazda strone, trolejbusy, albo "Gdansk miastem taxi", przy okazji problem bezrobocia z glowy
wydaje mi sie, ze nawet nie potrafilbys w przyblizeniu ocenic kosztow (nie tylko pienieznych) swojej propozycji, a ilosc koniecznych w takim wypadku spraw do rozwiazania (i zaplacenia) jest zapewne wieksza, niz masz wlosow na glowie
podaj przyklad miasta na swiecie, podobnego struktura ludnosciowa i urbanistyczna, ktore zrealizowalo taki projekt?

ludziu

los angeles
miasto GDAŃSK-BYDGOSZCZ
Zielona fala -90km/godz
przejazd zjednego końca na drugi trwa rzeczywiście 2 godz.
a ja nie widzę sensu w wywołanym przez CIEBIE! pomyśle ratowania tramwajowych linii.
wystarczy pozwolić im spokojnie dokonać żywota.
MÓJ POMYSŁ , TO ABY SZMAL JAKI BĘDZIE I TAK PRZEZNACZAĆ NA ROZWIĄZANIE PROBLEMÓW PRZYSZŁOŚCI.
A WARSAWSKIE METRO BUDUJE SIĘ ZBUDŻETU(także z gdańskich podatników)
A jeśli ci się wydaje, że zalanie torowisk asfaltem jest kosztowo w jakiejś proporcji do prac podziemnych , toznaczy , że pomyliłem adresata.
sorry vinnetou
a komunikacja w Gdańsku i tak będzie jakoś rozwiązana,
po prostu boję się że moje pieniądze zostaną przez ekologów.

Kino SilverScreen RULEZ :-(((

/cytat z listy dyskusyjnej pl.regionalne.trojmiasto

"Zaczęło się normalnie, weszliśmy na salę. Zaczęły się reklamówki (tylko 10
minut !) i poleciał film ...
Tylko nie ten na który mieliśmy kupione bilety (Szósty Dzień), bo na ekranie
zaczęła się "Czerwona Planeta" !!!
Przez chwilę sądziłem że pomyliliśmy sale, lecz zachowanie sąsiadów
wskazywało że musielibyśmy wszyscy trafić do nie tej sali co trzeba.

Po 15 minutach gwizdów i wrzasków zatrzymano projekcję, przyszed kolo który
strasznie przeprosił wszystkich i poprosił o ... przejście do innej sali.
WIDOCZNIE KTOŚ UZNAŁ ŻE PRZENIESIENIE KILKU ROLEK TAŚMY JEST BARDZIEJ
KŁOPOTLIWE NIŻ PRZEPĘDZENIE CAŁEJ SALI WIDZÓW PO KINIE :>>>>>>>

Wylądowaliśmy na innej sali, na monitorze przed wejście widać było że w niej
za ~5 minut zacznie się projekcja filmu pt. ... "Poznaj mojego tatę".
I faktycznie, na sali zaczęły się kłutnie o miejsca. Bo część ludzi którzy
przyszli na "Poznaj ..." już siedziała na sali, część jeszcze wchodziła.
A na to wszystko zwaliła się grupa ludzi z biletami na inny seans którzy
twierdzili że w tej sali będzie zupełnie inny film :>>>>>>>>

Po kolejnych 10 minutach wyproszona nas z tej sali,
prosząc o POWRÓT do sali z której przyszliśmy bo tam odbędzie się jednak
projekcja filmu "Szósty dzień" ;>
Nikt z obsługi nie potrafił odpowiedzieć dlaczego taka sytuacja zaistniała i
kto za to odpowiada.

Po tym jak usadowiliśmy się ponownie na swoich miejscach i odczekaliśmy
kolejne 15-20 minut zjawiła się panienka bez identyfikatora z imieniem i
nazwiskiem i strasznie przepraszała w imieniu obsługi.
Potem zapewniła że projekcja "Szóstego dnia" odbędzie się napewno w tej sali
i że przed nią nie będzie reklam ...
Gość z mojego rzędu zakrzyknął:

"Popkorn, Cola i ... F I L M !!!!!!!!"

Panienka schyliła głowę i wybąkała że popkorn zaraz doniosą.
Na to ktoś dokrzyknął - "I tą panią też, niech się rozbiera !!!"
Babeczka pieszchnęłą z sali.

Ledwo wyszła na ekranie pojawiły się ... nie zgadniecie !!!
REKLAMY których miało nie być ...

Popkorn donieśli, film się zaczął tylko z godzinnym opóźnieniem.
Film jak film. Taki sobie.
Po filmie rozdawali jeszcze kupony na darmowy popkorn.

Gdy wychodziliśmy usłyszeliśmy od ludzi którzy stali w hallu
że mieliśmy szczęście, tylko dwa razy zmienialiśmy salę.
Ich przegoniono czterokrotnia ...

No i tak mieliśmy szczęście że nie trzmano nas zgodnie z tytułem filmu -
sześć dni o popkornie i koli ;>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Chyba przerzucę się na "kino domowe", przynajmniej będę wiedział w jakim
pokoju jaki film leci. Coś takiego przekracza możliwości obsługi z
SilverScreen, a darmowy popkorn był przesolony :P "

YaroN

A bo ja wiem, oze jestem BI????Jeszcze nie mialem okazji sprawdzic.

Ludziu

To tylko wczoraj mialam taki "sieciowy" dzien... ;)) A teraz juz za chwilke ide sie uczyc ;)

7SK

Z takim jednym, ktory tez tu czasem pisze... ;))

Inne tematy z forum

Domki letniskowe w dobrej cenie (19 odpowiedzi)

Witam. Już się rozglądam za miejscem na przyszłe wakacje i na myśli mamk jakieś fajne i duże...

Sauna dla mężczyzn (34 odpowiedzi)

Cześć. Powiedzcie mi, gdzie w 3mieście znajdę saunę tylko dla mężczyzn?

Problem z uzaleznieniem.. Alkohol, depresja... (8 odpowiedzi)

Witajcie. Kiedys juz stworzylem tu watek, w ktorym prosilem o pomoc z uporaniem sie ze swoim...