nordic walking

Czy ktoś w Gdańsku spaceruje z kijkami? np. w weekendY i chciałby w towarzystwie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: nordic walking

polecam KLUB Bąbelki

Czy wiesz może gdzie w Gdańsku lub Sopocie mieszczą się kluby nordic walking ?

Polecam nordic walking w gdańsku www.nordic-walkiing.gda.pl

pomyłka w adresie oczywiście www.nordic-walking.gda.pl

Witam. Ostatnio dostałam kijki w prezencie lecz za bardzo nie wiem jak z nich skorzystać.. Chętnie przyłączę się do bardziej lub mniej zorganizowanej grupy. Ciekawie rysują się zajęcia proponowane przez klub-stowarzyszenie Body in Motion www.bodyinmotion.pl. Przede wszystkim są niedrogie (jednorazowo 5 zł lub roczna składka 120 zł). Jeśli macie jakieś propozycje czekam.

Plecam zajęcia prowadzone przez Optimę Sport. ( www.optimasport.info ).
Prowadzi je absolwent AWFiS oraz student fizjoterapii AM- Michał. Zajęcia nie są drogie a odbywają się głównie w weekendy, za każdym razem inna trasa.
Pozdrawiam :)

A czy jest ktoś kto (może być za opłatą) przeszkolił mnie jak prawidłowo kijkami się posługiwać? Szukam również towarzystwa do marszy - jednak grupy zorganizowane czy zajecia w klubach za 10 - 12 zł to lekka przesada.. Przecież sport to zdrowie a brakuje chetnych zeby go propagowac. Chodzenie nie wymaga zadnych nakladow finansowych. Dziwna ta ludzka mentalnosc..

Mimo wszytsko czasem w grupie lepiej a również nie wszyscy dysponuja kijami a na zajęciach zorganizowanych często je udostępniają. Pozdrawiam.

w grupie z którą chodzę zajęcia są po 8zl, a w karnetach wychodzi jeszcze taniej
Wydaje mi sie, że w grupie zorganizowanej jest lepiej, Masz trenera, który bardzo profesjonalnie kontroluje czy dobrze chodzisz, robimy dużo dodatkowych ćwiczeń na technikę, zawsze rozgrzewka przed i po ćwiczenia rozciągające. Poza tym grupa mobilizuje bardziej - no i jest bezpieczniej, zwłaszcza ze teraz zimą, to się chodzi po ciemku po lesie (mamy lampy czołówki).
Przynajmniej na początku zajęcia z trenerem sa lepsze - bez techniki to nie jest nordic-walking, tylko machanie kijami bez sensu. A jak się załapie technike, to naprawde czujesz potem wszystkie miesnie

Dzięki za info. Czy w takim razie podasz mi gdzie i kiedy odbywają się zajęcia? Czy można ewentualnie wypożyczyć sprzęt czy trzeba mieć swój?

Desperadogirl napisał(a):

> Dzięki za info. Czy w takim razie podasz mi gdzie i kiedy
> odbywają się zajęcia? Czy można ewentualnie wypożyczyć sprzęt
> czy trzeba mieć swój?

Udzielam informacji na temat nordic walking. Proszę wejsc na stronę www.nordic-walking.gda.pl. Zajęcia prowadzą instruktorzy LEKI , absolwenci AWF. Zawsze jest technika na zajęciach, stretching, oczywiście rozgrzewka. Poza tym miła atmosfera, fajni ludzie. Grupy są małe, kameralne więc nie ma obaw o masówkę. naprawdę polecam!!! Dodatkowy plus to niska cena zajęć, bo tylko 8 zł, a w karnecie jeszcze taniej. Oczywiście gwarantowany sprzęt (kije)!!!

Ja natomiast proponuję http://www.bodyinmotion.pl

Inne tematy z forum

Suplementy sportowe (6 odpowiedzi)

Dzień dobry. Mój partner i ja planujemy nabrać czystej masy, a następnie zająć się rzeźbieniem...

tenis (3 odpowiedzi)

Rozumiem, że selekcja może rzeczywiście być kontynuowana, ponieważ indywidualny projekt wymaga...

Sposób na zakwasy? (35 odpowiedzi)

Chciałam dowiedzieć się jakie macie sposoby na zakwasy? Odkąd intensywniej ćwiczę co jakiś...