nowa osowa

Temat dostępny też na forum: Na drogach Trójmiasta Motoryzacja
Witam ,

parę dni temu przeprowadziłam się na Osowę , niestety nie znam tu nikogo - czy ktoś z Was mógłby udzielić mi informacji - kiedy są największe korki na Spacerowej , w jakich godzinach najlepiej wracać i wyruszać z domu ???? i druga sprawa - czy gdzieś można pojeździć rowerem ?? tzn w którą stronę wyjechać , może są jakieś ścieżki , niekoniecznie przy ulicy ( rowerzyści jadący wzdluż Spacerowej trochę mnie przerażają ) Jeżeli ktoś mógłby mi udzielić tych informacji byłabym wdzięczna
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: nowa osowa

Witam,
w Osowej można pojeździć po lesie zaczynającym się za ul. Kielnieńską, trzeba ul. Juraty pojechać do końca i w las jest tam parę szlaków do pojeżdżenia(między innymi do źródła Marii)
Druga opcja - koło Selgrosa przejechać nad obwodnicą i potem w prawo do lasu i można zjechać wygodnie do Oliwy - Dolina Radości i sąsiednie dolinki. Gorzej z powrotem bo po górkę...
Życzę miłych wrażeń.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

super, dzieki za odp
jutro się rozejrzę za scieżkami
pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fajnie się jeżdzi również wokoł jeziora Wysockiego ( to to za
przejazdem kolejowym przy ul. Nowy Świat/ Barniewcka)...stadnina koni, później las, niezyt trudny teren. Można dojechać nad drugie jezioro (Osowskie) bliżej Chwaszczyna. Korki no cóż.....po 7 rano do 9 (to jak zjeżdżasz w dół) i od piętnastej do 18 jak wracasz - do tego idzie się przyzwyczaić...Najgorzej jest w zimie, bo dochodzi ryzyko nie mogacych podjechać pod wzniesienie ciężarówek i wtedy do pracy, szkoły jedziesz pół dnia ;-(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hej Julka wielkie dzięki , jak jadę braniewicką do przejazdu kolejowego mam to jezioro i co dalej ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Domy Sołdka 14 (12 odpowiedzi)

Domy powstają w centralnej części Osowy, a więc blisko głównej arterii prowadzącej przez tę...