obrączki

Temat dostępny też na forum: Wesele
szukam obrączek?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: obrączki

polecam zlotnika gdynia oblurze boczna od cechowej.robilem tam obraczki naprawde jestem zadowolony,wyszukalismy z katalogu i zrobil nam za 1600zl biale i zolte zloto.a te same w aparcie kosztuja 2500zl ten sam wzor niczym sie nie roznia.pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a my zebraliśmy nieużywaną złotą biżuterię i złotnik przetopił nam to wszystko na obrączki:) w Ten sposób nasze cudowne obrączki (mogliśmy wybrać dowolny wzór) kosztowały nas tylko 50 zł:)

My zamówiliśmy w Goldex'ie w Gdyni. Ceny przystępne :) 300 zł za parę zamiast 2 800 ;) hehe
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam jestem na etapie poszukiwania proszę o info gdzie robiła Pani swoje obrączki tak tanio bo starego złota mam pod dostatkiem leży bezużytecznie a zrobienie własnych to jest dobry pomysł

Do aga
proszę napisz gdzie tak tanio robiłaś obrączki

też polecam goldex - są też w fashion housie i na zaspie -
polecam - też mamy od nich - dobra cena i super jakość!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

równiez polecam goldex, grawer gratis, szybki termin realizacji , poszerzenie i polerka gratis

Ja również polecam Goldex w Gdyni:)

Witam
jakie ceny sa w tym GOLDEXIE ? bo na stronie nie ma

Witam,

Obraczki mozna zrobic w super cenie też w STG na ul.gdańskiej, koszt z własnym złotem 150 zł grawer gratis:)

pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

hej to zalezy jakie chcesz obraczki nie moze byc na stronie cennika - przeciez sa rozne proby zlota , czy grubsze czy z cyrkoniami czy z diamencikiem
za pare sa nawet takie po 800 zł a sa takie po 2500
z wlasnym zlotem mozesz isc i wtedy cena bedzie nizsza
ogolnie polecam

My wybraliśmy takie, które kosztowały 2800, a dzięki temu że się znalazły jakieś nienoszone łańcuszki, obrączki są za free i jeszcze pan nam odejmie 300 z robocizny, co daje sumę końcową do zapłaty w postaci 300 zł. Na prawdę się opłaca zrobić taki manewr :)
Moje są już do odbioru :) cant wait! :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

dziękuje za odpowiedzi złota trochę mam więc opcja zrobienia będzie lepsza tylko ceny jeden złotnik krzyknął 61 zł za 1 gram wyrobu robocizny z moim złotem to wcale nie tak mało nic muszę dalej szukać

Na prawdę wybierz sie do Starogardu tam za dwie obrączki z własny złotem zapłaciśz 150 zł:)

pozdrawiam

mam nadzieję ze znajdę coś w gdańsku , jak nie to tam pojadę a czy wiecie ile się czeka na zrobienie ?

Ja czekałam 1 tydzień:)

Do Starogardu z Trójmiasta jest od 50 do 80km więc koszt jednej podróży w dwie strony to od 45 do 80 zł (w zależności ile auto pali i w jakiej części Trójmiasta mieszkasz). Ja przykładowo jestem z Gdyni i jak mam wydac na paliwo conajmniej dwa razy po 80 zł to te obrączki bedą już kosztowały nie 150zł a 310zł, więc czy to takie opłacalne??
A jak jeszcze sie okaże że trzeba będzie zmienić rozmiar, albo w razie reklamacji albo odswieżenia obrączek to jeszcze więcej wyjdzie bo za każdy dojazd bede musiała zapłacić!
No i czas na dojazdy ok godziny w jedna strone.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam Złotnika Pruszcz Gdański Grunwaldzka 8, w środku jest też kantor wymiany walut. Obrączki szybko i tanio ;). są śliczne ;)

polecam Andrzeja Bielaka http://www.inneobraczki.pl , ma przedstawiciela w Gdańsku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

ładne ale moim zdaniem złoto jest takie same czy 500 czy 5000 zł więc wolimy coś skromniejszego bo tak naprawdę to ma mieć znaczeni dla mnie i męża a nie cena , nie krytykuję ale tak naprawdę to głupota wydawać tyle kasy bo tak naprawdę tylko Wy wiecie jaka cena a nie sądzę ze jesteście tak obłudni by chadzać z paragonom na czole
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Twoja odpowiedz nie ma nic wspolnego z tematem...

NIkogo nie interesuje co Ty z Mezem uwazacie pytanie w temacie bylo o to jakie polecacie obraczki a nie jakie jest Twoje subiektywne zdanie na ten temat
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

VM art zabianka

Goldex sprawdzony czas oczekiwania miesiąc można przyśpieszyć robocizna z własnym złotem około 500-600 szukam dalej

znacie inne namiary

foldex na zaspie az tyle? my placilismy za klasyczne 1100zł

mi też się wydaje troszkę drogo mam jeszcze miesiąc może coś znajdę :)

Nam tez początkowo się wydawało że 600zł za zrobienie to duzo ale znajomy złotnik nam troche opowiedział jak to sie robi i tak naprawde to z tych 600zł niewiele dla niego zostaje.
1. to złoto co przyniesliśmy musiał oddać do oczyszczenia (odzielenie czystego złota od reszty dodatków)
2. dodanie do tego czystego złota swoich dodatkow- srebra i czegos jeszcze (po takim zabiegu daje man wieczystą gwarancję na materiał bo wie co tam jest i napewno nic nie ma prawa się z tym stać)
3. nabicie próby
4 nie zaponijmy o podatkach 23% Vat i podatek dochodowy 19%

w sumie troche sie uzbiera bo za każdą z tych rzeczy on tez musi płacić i nie jest tak ze całość jest dla niego a maszyny którymi to robi też swoje kosztują!

dał nam do porównania takie klasyczne obrączki zrobione starą metodą za 150zł i takie zrobione na nowych maszynach za 450zł i na pierwszy rzut oka było widac które sa droższe.

a i jeszcze te tańsze miały łącznie i były płaskie w środku a te droższe były soczewkowe i zrobione z jednego kawałka złota i można je powiększać i pomnieszać o więcej rozmiarów.

MY TEZ ZAKUPILIŚMY SWOJE W GOLDEX POLECAM I CENA NAPRAWDĘ SUPER

paręset złotych to drogo za obrączki ,
a ile płacicie za możliwość przejechania się "białym" samochodem do ślubu?

Poszukaj złotnika popytaj po zakładach bo ceny mocno się różnią W kocu znaleźliśmy dwóch co mieli podobne ceny.
Dla mnie nie chodzi o jakość i wygląd obrączek więc warto dać więcej żeby być zadowolonym.
Nasze w sklepie kosztują 3361zł
Za takie same u złotnika daliśmy 1900zł zapytacie się jakim cudem?
Złom złoty kupiliśmy w lombardach po 85zł za gram a potrzebowaliśmy 14 wiec koszt to 1190zł.
Trzy brylanty z certyfikatem o łacznym ct 0,2 zakupiliśmy już u tego złotnika za 300zł
Koszt robocizny 410zł.

I teraz porównanie
Obrączki w sklepie mają 5mm szerokości nasze 7,5mm ....dalej w sklepowe ważą łącznie 9 gram nasze 12.
I teraz najważniejsze w sklepie powiedziano nam że przez nacięcia, brylanty oraz brylantowanie nie da się naszych zbytnio powiększyć max 0.2 na obrączce. Złotnik zrobił je w taki sposób że spokojnie w przyszłości będzie je można o rozmiar powiększyć w razie co.\

Więc trzeba szukać i a ja polecam trzy zakłady:
Goldex
vm art żabianka
Złotnik na kartuskiej 190

wkradł się chochlik :)
miało być
Dla mnie chodzi o jakość i wygląd obrączek więc warto dać więcej żeby być zadowolonym.

My zamówiliśmy w Aparcie - cena była bardzo korzystna. Wykonane są bardzo starannie, diamenciki pięknie osadzone.Grawer był gratis.

Inne tematy z forum

wydruk zaproszeń - jaka drukarnia? (24 odpowiedzi)

hej :) mam już swój pomysł i projekt zaproszeń, jaka drukarnie polecacie? w której drukują tanio...

Garnitur ślubny dobrej jakości gdzie mogę kupić??? (99 odpowiedzi)

szukamy z moim przyszłym mężem dobrej jakości garnituru.... czy ktoś coś wie??