obsługa roweru na sezon zimowy

witam jezdze rowerem cały rok czy musze go nasmarowac na zime chodzi mi o konserwacje kół łancucha
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: obsługa roweru na sezon zimowy

Ja łańcuch smarowałem po każdej wycieczce w zimie, bo zbierał się na nim śnieg i piasek co po wstawieniu rowerka do ciepłego pomieszczenia dawało fatalny skutek. A i polecam zakupienie dodatkowej pary klocków hamulcowych, bo w zimie strasznie szybko lecą... No i można standardowo kasete przeczyścić co jakiś czas, żeby za dużo błota w środku nie siedziało.

Re: obsługa roweru na sezon zimowy

jej..jakich kół łańcucha? zębatek? ja czyszczę, suszę i smaruję łańcuch rohloffem i dbam o to, żeby syfu na rowerze za dużo nie siedziało (=raz w tygodniu myję, w lecie nie myję, chyba że trzeba)do tego kontrola obręczy raz na czas jakiś, czyszczenie klocków hamulcowych, pancerze wymieniam po zimie... chyba wszystko, reszta normalnie - na miare potrzeb.

Inne tematy z forum

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...

Rowery na chodniku-kurcze czy to tak trudno zrozumieć? (71 odpowiedzi)

Czy to tak trudno zrozumieć że rowerom (poza wyjątkami opisanymi w KD) nie wolno poruszać się po...