ochraniacze na buty?

Witam

Przymierzam się do kupienia ochraniaczy na buty SPD do górala. Na rynku są dwa typy ochraniaczy: neoprenowe i nieneopranowe (membrany). Bardziej podchodzą mi neoprenowe, ale zastanawiam się czy nie będą one za ciepłe, jeśli temperatura będzie np. ok. 7 stopni. Zamierzam jeździć do plus 5 - 7 stopni, jak temperatura spadnie niżej, to nie będę pedałował.

Jakie w takim razie doradzicie neoprenowe czy nieneoprenowe? Co doradzicie? I jaka marka: shimano, rogelli, accent?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ochraniacze na buty?

Nie będzie Ci zaciepło. Akurat nie robi mi czy jest +30 czy -30, jak potrzeba założyć ochraniacze to zakładam, oprócz upalnych i suchych dni. Może być skwar, ale jeśli na trasie jest błoto to wole upaprać chraniacze niż potem cały dzień prać buty a 2 je suszyć. zapomniałem dodać że mam tylko zimowe.

Maciass napisał(a):

> Nie będzie Ci zaciepło. Akurat nie robi mi czy jest +30 czy
> -30, jak potrzeba założyć ochraniacze to zakładam, oprócz
> upalnych i suchych dni. Może być skwar, ale jeśli na trasie
> jest błoto to wole upaprać chraniacze niż potem cały dzień prać
> buty a 2 je suszyć. zapomniałem dodać że mam tylko zimowe.

Maciass hardcore ! + 30 + ochraniacze + zimowe ! :D

pingwin , kup sobie przecideszczowe shimano . bardzo zacne ochraniacze .
http://www.mikesport.pl/3179_SHIMANO_ochraniacze_przeciwdeszczowe_MTB_cw7u110700.html

nie powiedziałem ze nie jest mi wtedy ciepło w nogi :D
ale za to mam czyściutkie buciki ;p

kup accenta bo cieple i chronia od wiatru i blocka. i kosztuja nie za duzo

za darmo super ochraniacze, stare gumowce, wycinasz podeszwy i masz ochraniacze, po co przepłacac,

pingwin napisał(a):

> Jakie w takim razie doradzicie neoprenowe czy nieneoprenowe? Co
> doradzicie? I jaka marka: shimano, rogelli, accent?

jak Ci nie żal 130zł, to bierz kondomy Shimano (nie neoprenowe) - całkiem ciepłe, dobrze przylegają i łatwo się czyszczą. Jak szkoda tyle kasy, planujesz bardziej jeździć niż łazić w błocie czy śniegu, a i deszczów planujesz unikać - to można brać jakieś Rogelli, Accenty czy Authory z windstopowatego materiału. Przy 5st zagrzeją i ochronią od wiatru, ale w błocie nie dość, że się dość mocno syfią, to i lubią złazić z buta, pruć etc.

Inne tematy z forum

Czy są jakieś prowizje i haczyk? (3 odpowiedzi)

Szukam kasyna, które nie będzie miało ukrytych opłat i problemów z wypłatami. Skąd mam wiedzieć,...