odradzam - nieuczciwe warunki w umowie

Umowa zawiera niekorzystne dla kursanta warunki,zwłaszcza jeśli zechciałby zrezygnować z kursu. W przypadku rezygnacji na przykład z powodu złego zachowania instruktora lub marnej jakości szkolenia kursant zostaje obciążony karą finansową w postaci podwyższonej opłaty za godziny które już wyjeździł. Osk Śmiarowski założył sobie,że jeśli kursant podpisał z nim umowę to wpadł już w jego sidła i co by się nie działo to musi wyciągnąć kasę. Ja zrezygnowałem po ośmiu godzinach jazdy bo nie chciałem narazić się na jeszcze większe straty. W przypadku rezygnacji w 23-ciej godzinie kursu(mimo,że pozostaje jeszcze kilka godzin do końca szkolenia) należy zapłacić,więcej niż za cały kurs. Tak więc z umowy jasno wynika,że ośrodkowi bardziej opłaci się aby kursanci rezygnowali w trakcie, bo kasę mają wtedy najlepszą. Jeśli ktoś nie wierzy to niech sam przeczyta umowę od tego osk.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odpowiedź obiektu:

Drogi Arku, umowa jest ogolnie dostepna, kazdego zachecamy do jej przecztania a nie zmuszmy do jej podpisania. Chcialbym zauwazyc, ze jestesmy chyba jedynym OSK ktory juz na poczatku, przed podpisaniem umowy i wplata pieniedzy przedstwia swoje warunki, w przeciwienstwie do innych, ktorzy zawieraja umowy na tzw " krzywy ryj" i tam dopiero po fakcie dowiadujesz sie ze usluga bedzie kosztowala Cie wiele drozej niz Ci obiecywano. Kupujac kurs u nas korzystasz z promocji i z tego powodu cena godziny jest duzo nizsza niz godziny pojedyncze - tak dzieje sie w kazdej renomowanej firmie. Rezygnujac z kursu odstepujesz od umowy i wowczas za wykonana usluge placisz nie - tak jak chcialbys to przedstawic drozej - lecz zgodnie z obowiazujacym cennikiem, a cennik pojedynczch godzin nie obejmuje promocji i rabatow za caly kurs. O Twoim rozeznaniu " bezstronnosci" swiadcza oceny: Jako jedyni posiadamy biuro czynne w pelnym wymiarze- wg Ciebie zasluguje na 2, widocznie biura wozone w bagazniku sa na najwyzszym poziomie, Poziom nauczania wg Ciebie 2- jak to mowia zlej baletnicy... Wyposazenie wg Ciebie 4, jako jedyni w wojewodztwie posiadamy wlasne sale, a nie pokątnie klasy w szkolach, wszelkie mozliwe pojazdy urzadzenia, symulatory, sale komputerowe, a wszystko to spelnia najwyzsze standardy. Pokaz choc jeden OSK, ktory jest chocby niewiele gorzej wyposazony. Przystepnosc cen wg Ciebie 2. Mamy najnizsze ceny wiec chyba nie wiesz co piszesz. Trzeba bylo skorzystac z promocji a nie zrywac zawarta umowe.Najprosciej jesli podejdziesz do jakiegokolwiek operatora sieci telefonicznej, zawrzesz z nim umowe np.na 24 miesiace, a potem, tak jak u nas zerwiesz ja po 12 miesiacach. Gwarantuje Ci, ze zaplacisz trzykrotnosc ceny promocyjnej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Odpowiedź obiektu:

Cytat;"Jako jedyni posiadamy biuro czynne w pelnym wymiarze- wg Ciebie zasluguje na 2,"
Tylko,że nie ilość godzin czynnego biura decyduje o ocenie, ale jakoś świadczonych tam usług i informacji podawanych (które to nie są wysokich notowań !) przez pracownice, czasami biuro w bagażniku jak Pan to określił posiada osoba, która rzetelnie podchodzi do przekazywania informacji kursantowi, a ty chyba jest podstawa. Przychodzi nowicjusz i nie musi wiedzieć o co pytać, za to obsługa powinna wiedzieć co w szczegółach bez wprowadzania w błąd przekazać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: odradzam - nieuczciwe warunki w umowie

Potwierdzam że warunki zrobienia kursu w tej szkole są dalekie od ideału. Ja też zapisałam sę kiedyś tam na kurs i wpłaciłam 400 zł. Z powodów rodzinnych musiałam zrezygnować, nie było ,nie stać (zmarł mi Tata) niestety pieniędzy nie odzyskałam. Ja nawet nie rospoczełam teori!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: odradzam - nieuczciwe warunki w umowie

SKANDALICZNY zapis w umowie!!!! Widać że Arek trafił w czuły punkt skoro taka zajadła odpowiedź! Ludzie nie dajcie się wmanewrować w taki układ że będziecie dopłacać w razie niezadowolenia ze szkolenia lub w sytuacji gdy sytuacja losowa zmusi was do zrezygnowania z kursu! Na szczęście jest duzy wybór OSK!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0