odzież wierzchnia dolna :)
Zaraz jak śniegi stopnieją zamierzam z powtorem siąść na rower. Jako, że do tej pory jeździłem tylko podczas względnie ciepłej pogody, używałem krótkich spodni, które z założenia nie były przeznaczone na rower. Na wiosnę nie będzie jeszcze na tyle ciepło, aby tak się ubierać. Dlatego pytania:
1) Jakiego rodzaju spodni używacie na okres jesieni i wczesnej wiosny? W sklepie polecili długie spodnie z windstoperem. Czy są wystarczająco ciepłe na powiedzmy +5 st? Czy ubieracie pod spód jakieś ocieplecze lub coś w tym stylu?
2) Czy chronicie przed zimnem, w jakiś specjalny sposób, stawy kolanowe?
3) W lato używacie spodni "krótkich" czy 3/4 (takie są opisy w sklepach inernetowych). Czy one także posiadają windstoper?
4) Jak dobrać spodnie? Powinny być obcisłe, czy lekko luźne?
5) Na jakie inne cechy ubrania zwrócić uwagę podczas zakupu spodni?
6) Jakie "modele" polecili byście? Wiem, że taka odzież nie jest tania, ale postarajcie się nie opisywać ubrań powyżej 200-300 złotych
Wiem, że pytania mogą brzmieć banalnie, ale nie mam doświadczenia w tego typu zakupach, a nie chcę wyrzucić kasy w błoto.
1) Jakiego rodzaju spodni używacie na okres jesieni i wczesnej wiosny? W sklepie polecili długie spodnie z windstoperem. Czy są wystarczająco ciepłe na powiedzmy +5 st? Czy ubieracie pod spód jakieś ocieplecze lub coś w tym stylu?
2) Czy chronicie przed zimnem, w jakiś specjalny sposób, stawy kolanowe?
3) W lato używacie spodni "krótkich" czy 3/4 (takie są opisy w sklepach inernetowych). Czy one także posiadają windstoper?
4) Jak dobrać spodnie? Powinny być obcisłe, czy lekko luźne?
5) Na jakie inne cechy ubrania zwrócić uwagę podczas zakupu spodni?
6) Jakie "modele" polecili byście? Wiem, że taka odzież nie jest tania, ale postarajcie się nie opisywać ubrań powyżej 200-300 złotych
Wiem, że pytania mogą brzmieć banalnie, ale nie mam doświadczenia w tego typu zakupach, a nie chcę wyrzucić kasy w błoto.