ognisko!!!!

w tak pięknych okolicznościach przyrody...i niepowtarzalnych...;) zapraszam wszystkich chętnych na ognisko...zapoznawcze:) które jest zaplanowane na 15.09.2012 w miejscu...do ustalenia;), mile widziane propozycje:) a zaproszony jest oczywiście każdy!!! :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ognisko!!!!

> A Sissel ta mała gangrena milczy jak zaklęta :)

Mała Gangrena... dobre :)
Milczy, bo zapewne Jej jeszcze nie ma. Albo siedzi w zablokowanej windzie i próbuje dosiegnąć guzika od dzwonka alarmowego :)
A moze weryfikuje swojego pomysła..
Spokojnie. Mamy jeszcze trochę czasu. Skoro jest jedno PEWNE miejsce, to już luzik. Będzie lepsza opcja - to sie ją uwzględni.

> Może na zbyt głęboką wodę się porwaliśmy z Aj-em..

Nie chcę wchodzić w kompetencje Aj-sida (w końcu to Jego wątek) ale sprawa jest banalna:
- robimy tu i tu o tej i o tej.
- każdy jest zaproszony
- bez względu na ilość osób - ognisko się odbędzie. Choćbym miał na nim być tylko z Aj-sidem i jakimiś przygruchanymi sarenkami z deptaka :)
- każdy ma przynieść: prowiant dla siebie (z nadwyżką), napoje dla siebie (z nadwyżką), naczynia jednorazowe, worek drewna kominkowego, pusty worek na własne śmieci.
- obowiązkowo: każdy ma wziąć ze sobą dobry humor
- zakaz debat politycznych przy ognisku :)

Proste?
Teraz czekam, aż Aj-Sid dorzuci swoje i/lub przyklepie powyższe - a przede wszystkim określi jasno miejsce i czas.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może ktoś wie dokładnie, gdzie to jest?
A może by ktos zbicyklowany (albo jakiś Pan ze smyczą na lewym nadgarstku:) jutro odnalazł to miejsce i wskazał na mapie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A Sissel ta mała gangrena milczy jak zaklęta :) Ja naprawdę nie umiem krzyczeć :) Ale OBUDŹ SIĘ SISSEL !! :))))) Coś tam trzymasz za pazuchą więc puść farbę :))

A tak poważnie. Jesteśmy gronem OBCYCH sobie osób. Trudno jest się porozumieć..umówić..
Trudności tylko się piętrzą.. Park Reagana to są koszty. Organizacja. Na 'chłopski rozum'.. Może jednak to PIERWSZE spotkanie zróbmy, w ciepełku bez problemów? W jakiejś przytulnej knajpce? I tam poznawszy się, dogadamy sobie ewentualne możliwości ogniskowe?
Może na zbyt głęboką wodę się porwaliśmy z Aj-em..

Jedynie za diabła nie wiem, gdzie w Parku Reagana jest miejsce ogniskowe. Musiałbyś podać współrzędne albo link do mapy, żeby potencjalni ogniskowicze nie spędzili wieczoru na poszukiwaniu ogniska :)

niestety nie wiem dokładnie, za moich czasów tam nic nie było...i biegały dinozaury wtedy;)....tak jak napisałem - na końcu czyt. przedłużeniu ul.obrońców wybrzeża ( jeśli ktoś ma problem z googlemaps to pisać) jest alejka w stronę morza (bałtyckiego jakby co;) )....i gdzieś w połowie trzeba skręcic w prawo
tak mi wytłumaczyła pani z ZDiZ - powiedziała jeszcze ,że w parku reagana są dwa miejsca do palenia ognisk
jedno "przy stawie" - tam nie idźcie!!!! to nie nasze jest ognisko!!!!!! ktoś inny zarezerwował podstępnie to miejsce!!! :)))

a to drugie hucznie nazwane "...przy ciągu spacerowo-rowerowym..."....to jest właśnie to!!!!! :))))

Skoro masz w ręku zgodę na Park Reagana - to nad czym deliberować?
Jako autor wątku zarządź, że ognisko jest własnie tam i podaj wskazówki logistyczne.
Jak ktoś będzie miał lepszy pomysł, to przecież zawsze można plany skorygować.
Z dojazdem nie jest tak źle - jeżdżą autobusy, także nocne.
No i są taksówki. Można przecież wracać w kilka osób - choćby do SKM. Wyjdzie zapewne porównywalnie do ceny biletu nocnego.
No i wreszcie: osoby które jednak pojadą samochodem mogą przecież zabrać kogoś jeszcze (choćby po to, aby nie targać prowiantu i drewna autobusem w tamtą stronę - powrót przecież będzie "na pusto"). Kwestia ustalenia punktu zbornego.
Sam planuję dojazd autem, które sobie przenocuje na parkingu i wrócę po nie w niedzielę.

Jedynie za diabła nie wiem, gdzie w Parku Reagana jest miejsce ogniskowe. Musiałbyś podać współrzędne albo link do mapy, żeby potencjalni ogniskowicze nie spędzili wieczoru na poszukiwaniu ogniska :)

czasu coraz mniej...czwartek i piątek a tu dalej nic nie wiemy...
zgody na polankę redłowską nie będzie, nie da rady, a do tego podobno pomimo braku pozwoleń jest tam wiecznie zajęte łącznie z wynajmowaniem "staczy" ;) do zaklepania sobie miejsca - tyle się dowiedziałem na ten temat.
dla mnie może być i jaśkowa dolina...ale coś nie widzę zapału na forum;) na Kolibkach kosztuje 300zł za udostępnienie miejsca...ale do dwóch godzin po zamknięciu każda następna godzina 150zł jeśli dobrze pamiętam

Raz jeszcze napiszę - mam w ręku zgodę na zorganizowanie ogniska w parku reagana tj. zacytuję " w ciągu spacerowo-rowerowym na przedłużeniu ul.obrońców wybrzeża (w stronę morza) po prawej stronie"....gdyby ktoś nie wiedział gdzie to jest;)...bo ja też nie wiedziałem co to takiego park reagana choć jakieś ćwierk wieku przeżyłem w brzeźnie;)
ale z tego co widzę....raczej brak zapału ;)))) - pewnie dlatego,że dla osób ,które nie chcą być w tym dniu zmotoryzowane;) dojazd jest trochę kiepski.

sissel - może już czas na Twoją propozycję? ;)

Na pewno.

Komitet organizacyjny? Na pewno nie jesteś w żadnej partii?

A czy zawiązał się już jakiś komitet organizacyjny?

> Sadyl- musisz sporo brzozy zorganizować,

No i jest kicha. Zadeklarowałem się pochopnie, sądząc, że nie będzie z tym problemu. Obdzwoniłem dzisiaj okoliczne leśnictwa - i niestety w żadnym w tej chwili nie mają drewna nadającego się na ognicho.

Jest jeszcze rozwiązanie zastępcze - mogę przywieźć drewno kominkowe ze składu w Osowej. Do auta wlezie mi jakieś 0,5mp.
Tyle, że jest to buk, swieżo ścięty i połupany - zatem może być kłopot z jego palnością. No i musiałby być sensowny dojazd do Polanki, bo nie wyobrażam sobie targać tego na plecach :)

Zatem chyba pozostanie opcja drewna "składkowego" - każdy oprócz kiełbas,napojów itepe targa worek drewna kominkowego z marketu.

> Czekam na wieści co z polanką. Gdyby nie wypaliło mam inny pomysł.

Ja równiez wpadłem na pomysła, którego nie omieszkałem natychmiast sprawdzić.
Zadzwoniłem do harcmistrza opiekującego się bazą "Morenka" na Jaśkowej Dolinie.
Plus jest taki, że jest full legal, z udogodnieniami (typu prąd do zrobienia kawy/herbaty) czy WC. No i miejsce jest dobrze skomunikowane z PKP we Wrzeszczu.
Minus: cena. 150 zł/h
Zakładając, że posiedzimy z 6 h - to nawet na 20 osób wyjdzie po 45 zł/głowę.
A tak naprawdę nie wiadomo, ile osób ostatecznie się zmobilizuje.
Termin sobotni jest wolny ale decyzja musiałaby zapaść dzisiaj.

Hal nie mogę się doczekać (choć moje plany jeszcze nie są sprecyzowane i nie wiem czy będę)
Sissel podziel się z nami swoim pomysłem. Może okaże się on lepszy od polanki.

BYŁEM KIEDYŚ NA POLANCE JAK LUDZIE SOBIE OGNISKO ZROBILI,
prawdopodobnie jakaś menda zadzwoniła po straż miejską,ale przyjechali i zadymy większej nie było

Hm... hm... hmmmmmmmm...

Sadyl- musisz sporo brzozy zorganizować, bo gdy już rozpoczniecie dysputy impreza może się przeciągnąć. Przypominam tylko, że w zamyśle to spotkanie towarzyskie :)

Czekam na wieści co z polanką. Gdyby nie wypaliło mam inny pomysł.

@Cross - będziesz miał tę niepowtarzalną okazję ;) Nawet sobie razem zdjęcie zrobimy ^_^

Sadyl u mnie faktycznie godzina do tyłu;)

I jestem zazdrosna i to bardzo;) Ja też chcę być;P Ma ktoś prywatny odrzutowiec do pożyczenia?;)

Zobaczyć Halewicza na forumowym ognisku - bezcenne.
Za resztę zapłacisz kartą xxxxxx xxxx.

:))))))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

@sadyl - jak już będzie wszystko ustalone, to oczywiście, że Halewiczowa i Halmopsiczka też będą:) Bez nich się nigdzie nie ruszam :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

no to bardzo sympatycznie...:)))
jak tylko się dowiem dziś co z polanką redłowską to dam znać.

(sissel - zły na Ciebie???;)...ależ wręcz przeciwnie:)))

Kurcze robi się ciekawie, przez duże "C".
Ja także się piszę.
Dajcie znać gdzie można zaparkować.
Pozdrawiam.

Drewno ze stacji to raczej takie szzczapinki do kominka.
Ja myślałem o czymś porządniejszym - kłody brzozowe na przykład (brzozowe, bo tylko brzoza pali sie bez wzgledu na datę scięcia).
Ale biorę to na swój karb.
Jedynie pytanko - nie znam Polanki Redłowskiej i nie wiem, czy gdzieś blisko można zaparkować. A nie chciałbym nosic drewna zbyt daleko :)

Co do reala - kilka osób z forum poznałem w realu.
A wiele lat temu uczestniczyłem w takich spotkaniach, ludzi znających się tylko z jakiegos forum tematycznego - i było całkiem sympatycznie.

Ciekawe, czy Hal będzie. I czy z Panią Halową i Halmopsiczką?
Jeśli będzie sam - zobowiązuję się robić za jego dyżurnego dyskutanta - żeby inni nie musieli :]

Inne tematy z forum

marynarz pozna panią (194 odpowiedzi)

Dobry wieczór, Od kilku lat pracuję jako marynarz. Od jakiegoś czasu męczy mnie pragnienie...

Grupa wsparcia dla rozwiedzionych (27 odpowiedzi)

Witam. Czy obecnie w trojmiescie działa jakas grupa wsparcia dla osob borykajacych sie z...

Kobieta która lubi sex. Obopólna współpraca (4 odpowiedzi)

Cześć jestem osobą prywatną żadna agencja!!!! Szukam kobiety która lubi sex i czerpać z tego...