olej CBD czy leczy raka ?

niedawno dowiedziałem się że moja mama ma nowotwór jelita grubego.Teraz czeka na operację. Chciałem kupić mamie jakieś suplementy czy lekarstwa wzmacniające organizm podczas leczenia. Zaznaczam że nie chodzi tu o cudowne środki zastępujące medycynę ale raczej pomocnicze stosowania równolegle zleczeniem. Za namową znajomej (jej ponoć pomogło) kupiłem olej CBD 10% decarboxylowany w Konopnej Farmacji w Poznaniu będąc tam w odwiedzinach .... mają też sklep online jakby komuś było nie po drodze .... Mimo doradztwa fachowego i tylu pozytywnych opinii na temat olejków CBD co naczytałem na forach jestem sceptyczny co do jego "ogromnych możliwości" - ale nawet jak te CBD nie pomaga to przynajmniej mama czuje się lepiej bo ma świadomość że coś robi. Macie jakieś doświadczenia ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

swędzenie skóry szyi poprzedzało moją diagnozę o złośliwym nowotworze piersi i mimo iż zgłaszałam to lekarzom bagatelizowali ten fakt a wręcz byli zdziwieni Tylko dzięki własnej dociekliwości i zrobionym badaniom prywatnie zdiagnozowano nowotwór w początkowym stadium , po usunięciu nowotworu swędzenie ustało. wspierałam się wtedy olejkami CBD za radą pielegniarki na onkologi i wierzę że dzięki kroplą CBD zero przerzutów bo podobno ma takie właściwości blokujące troche czytałam o tym !!! dzieki CBD miałam apetyt dobrze się wysypiałam więc to też miało duży wpływ na moje wyzdrowienie stosowałam to samo CBD to stężenie CBD
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

A Ty jesteś też Tomek x?
Jak tak można ... przy chorobach nowotworowych mamić ludzi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

dziś jesteś zdrowy i nie chorujesz na raka, ale choruje ktoś lub zachoruje z twojego otoczenia powinieneś wiedzieć jak szybko zadziałać i w jaki sposób można go leczyć naturą nawet jak lekarze rozkładają ręce. Może komuś pomożesz kto już się chciał poddać. Ja tak miałem i myślę, że pomogłem kilku osobom początkowo nieświadomie. pracuję jako kurier wiec z racji mojej pracy jeżdżę po różnych miejscach i kiedyś będąc w Poznaniu w takim sklepie konopna farmacja czekając za pokwitowaniem odbioru paczki natrafiłem na rozmowę Pani, tak na oko. 50 lat, która mówiła o swoim mężu wyleczonym z raka prostaty z przerzutami, mężczyzna w 2018 dostał diagnozę rak prostaty. Kobieta opowiadała o terapii celowanej, bez efektów, a co gorsze zaczął jej podupadać na zdrowiu coraz bardziej, aż jednego razu lekarz oznajmił, że rak jest a tyle agresywny, że ma się szykować na najgorsze. Kobieta wspominała o córce tego pana która wyszukała, że w Poznaniu leczą medyczną marihuaną, ale od lekarza zero informacji i tak trafili właśnie na ten punkt konopny na Ratajczaka 33 gdzie ja czekałem za potwierdzeniem odbioru paczki . To tak w skrócie, generalnie chodziło o to, że pani w tej konopnej miała już tyle takich przypadków, że od razu tej córce wskazała co i jak ma podawać mężowi. I teraz sedno tej historii jak ta opowieść między tymi paniami w Konopnej Farmacji pomogła i w moim przypadku i o opatrzności Bożej że ta rozmowę słyszałem . Max. miesiąc później dowiedziałem się, że u mojego wujka zdiagnozowali raka też prostaty na szczęście bez przerzutów i od razu przypomniała
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

wyrzuciło mi chyba za długi post napisałem ... ale wracając do tematu ... przypomniałą mi się tamta rozmowa. leczenie konopiami było to samo , wujek brał 3 razy dziennie po 5 kropli 10 % olejku cbd i brał tabletki z gravioli . 2 miesiące później badanie kontrolne i markery nowotworowe spadały. Dzisiaj jest zdrów jak ryba. Później historia kolejna tym razem córka klientki gdzie odbieram paczki rak jajników więc jej powiedziałem i zostawiłem kontakt do tego punktu z tego co mi opowiadała mama tej chorej córki miała się szykować na usunięcie, ale jak to lekarz powiedział cudem unormowały się hormony zanim jeszcze zaczęła dostawać w tabletkach i załapała się na jakieś nowe leczenie bo guzy się zmniejszyły. Do Teraz zdarza mi się tak na trasie, że od słowa do słowa i ktoś ma kogoś lub sam zachorował a raka dzielę się tymi informacjami bo to choroba w której nie tylko trzeba zaufać medycynie konwencjonalnej ale też naturalne tym bardziej że jedno na drugie nie wpływa negatywnie nigdy nie wiadomo kiedy sami potrzebować takiego wsparcia przodkowie to tylko leczyli się ziołami my w tej dziedzinie nic nie wiemy i, a czasy są przecież trudne nawet bez choroby warto wrócić do naturalnych ziół
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Warto sobie poczytać http://www.beit.info.pl/kto-produkuje-oleje-cbd/ ciekawy artykuł.

Zobacz http://knoppik.pl/silny-olejek-z-marihuany-cbd/ jakość jest bardzo dobra.

Re: olej CBD czy leczy raka ?

Rak u taty wykryty w lutym zeszłego roku . Lekarze dali mu kilka miesięcy życia na onkologi pacjent tam leczący się tacie poradził właśnie to CBD 10% - Świeże wyniki rezonansu - choroba cofnęła się o 40%. Zaznaczam tylko, że to rak w IV notabene ostatniej fazie, więc lekarze nie dawali żadnych szans a teraz przychodzą i robią "rybkę".... Cóź nauka i medycyna jest potrzebna, ale nie można jej zawierzać w 100% tylko szukać innych rozwiązań oczywiście w granicach rozsądku. Lekarze mówią, że to cud....wiec polecam olejki CBD przy chorobach nowotworowych bo wiem ze pomagają

Bartek... Bożena... Tomek... Wszystkie wpisy od jednej osoby! I to ma być pozytywna reklama produktu dla chorych na raka? Człowieku, sam jesteś chory na głowę, to się nazywa rozdwojenie jaźni. Chociaż strach pomyśleć ile ty masz tych wcieleń byle tylko na chama pchać reklamy w necie.

Mojemu szefowi 5 lat temu odmówiono leczenia nowotworu woreczka ż. ponieważ stan był nieoperowalny( 2 profesorów odmówiło leczenia). Zamiast się załamać zaczoł szperać w internecie i szukać naturalnych kuracji . i Własnie odnalazł jedną opinie na teamt układania terapii CBD przez właśnie Konopna Farmację w Poznaniu .... wiem że zalecone miał stosowanie zioł takich jak graviona i naturalne olejki z CBD 30% firmy nie znam i żyje do dziś. Ale zero mięsa i białek zwierzęcych jak i chemicznych dodatków. 2 jajka na tydzień, kawałek ryby na miesiąc. Spać o 21,30 a ostatni posiłek o 18,00. . Teraz lekarze twierdzą, że to cud medyczny. ....więc jest pewnie dużo takich przypadków gdzie CBD pomogło ale podejrzewam że nie każdy olej CBD będzie dobry bo w takich kwestach kluczowa może okazać się kuracja że ktoś będzie prowadził leczenie olejami CBD a nie że ktoś kupi na właśną rękę i nie wie ile stosować kiedy itd po prostu ma CBD i ufa internetowi . a co do szefa Chłop ma 63 lata i dobre wyniki badań.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

O CBD robi się coraz głośniej i bardzo dobrze! O konopiach zachęcam poczytać na blogu sklepu Alba Hemp. To polska marka, która produkuje bardzo dobrej jakości oleje CBD i pyszne konopne herbaty ;) Można się dedukować na ten temat, tylko przede wszystkim trzeba chcieć. Możecie też do nich napisać na czacie, to obsługa sklepu pomoże Wam z wyborem olejku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

ginekolog Konrad Florczak (150 odpowiedzi)

Nigdzie nie mogę znaleźć opinii o ginekologu Konradzie Florczaku, przyjmuje w Evi-med, może ktoś...

Środki na przedwczesny wytrysk (7 odpowiedzi)

Jakie znacie najlepsze sposoby na przedwczesny wytrysk? Ogólnie trochę zawiodłem się na...

okulista dzieciecy w gdansku na nfz (3 odpowiedzi)

Witam, jak w temacie poszukuje okulisty dla 3 miesiecznego synka. Sprawa jest dosc pilna, bo juz...