opinie na temat subaru forester

Zastanawiamy sie z mężem nad kupnem tego samochodu. Czy właściciele takiego auta mogliby nam pomóc w podjęciu decyzji swoimi opiniami - dziękuję!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: opinie na temat subaru forester

jak uzywka to nie starsza jak 3,4 latek ... najlepiej diesel bo benzyna ,nawet przerobiona na gaz was zerzre... i przy zakupie dokladnie sprawdzic ... a jak nowy to sie nie ma co zastanawiac...

Dzieki, myślimy o nowym, choć trochę cena przeraża, ale jeśli naprawde wart jest tej ceny...?

Ostatnio na tvn turbo w zakupie kontrolowanym widziałem te autko....nie wiele może mówią tam ale zawsze coś więcej niż broszurach lub u sprzedawcy....a poza tym mozna wybrać się zawsze na jazdę próbną.

Pewnie że byliśmy na jeździe próbnej, robi wrażenie - choć diesel, chodzi cichuteńko, jechało się super - ale chodziło mi o opinie kogoś, kto ma takie autko i przejechał nim już trochę km. Czy wybrałby go ponownie?

Jak nie ma blach ocynkowanych można sobie darować.

jakos nikt nie jest w stanie odpowiedziec na proste pytanie, ja nie mam takiego auta, natomiast ojciec chial kupic, bo jego kumpel mial i chcieli zalozyc fan klub :D auto fajne, sa malo awaryjne, co do jazdy to sam/a juz wiesz, pozatym, radzil bym sie kierowac sercem a nie rozumem, jezeli to nowka oczywiscie! napewno nie bedzie gorzej od audi skody bmsru itp..

Dzięki! Szkoda, że nie odezwał się nikt, kto jeździ takim autem od roku czy więcej...

niewiem czy juz kupiles/las forestera lub cos innego, ale ostatnio widzialem kolesia na parkingu, ktory wysiadal z wlasnie takeigo autka, i przypomnialo mi sie o tobie, wiec sie zapytalem o jego opinie i doswiadczenie, mowil ze ogolnie ok, ale on mial jakis blad w electronice, i czasami nie chcial odpalac, naprawa kosztowala go 80$ i bylo z glowy. ale ja mieszkam w usa i prawdopodobnie byla to wersia amerykanska. watpie zeby sie jakos drastycznie roznily, ale zawsze wole uprzedzic. pozdrawiam.

Jeździłam foresterem z 2000 (2.0benz) przez 3 lata. Moi rodzice 3-ci rok jeżdżą modelem z 2005 (2.5 benz). Jedyne wady tych aut, to ceny części (ale tak będzie przy każdym "japończyku"). Mówię tu oczywiście o wymianach eksploatacyjnych, bo poza tym, Forester o którego dbamy raczej nas nie zawiedzie w żadnych warunkach.
W swoim miałam instalację gazową - spalanie do 12l/100km średnio, benzyny też trzeba ok 10l liczyć.
Moim zdaniem Forester aspiruje do miana najlepszego auta w swojej klasie, przede wszystkim ze względu na układ napędowy rozłożony równomiernie na obie osie na stałe! (a nie różne dziwne, buczące i huczące cuda, które włączają się lub nie, w najmniej oczekiwanym momencie ;) ).

Bardzo, bardzo dziękuję za cenne rady i chęć pomocy - jeszcze się nie zdecydowaliśmy, ale po próbnej jeździe subaru inne auta na próbnych jazdach to już nie to... Pewnie niedługo podejmiemy ostateczną decyzję.
Piękne dzięki!

Inne tematy z forum

gdzie naprawić auto po stłuczce? (18 odpowiedzi)

może polecicie jakiś warsztat?

Przyciemnianie szyb - gdzie? (45 odpowiedzi)

Szukam dobrego fachowca do przyciemienia szyb w aucie. Najlepiej z Gdanska.

Prawo jazdy - jak zrobić? (18 odpowiedzi)

potrzebny mi mały instruktaż jak obecnie robi się prawo jazdy? Niestety do dzisiaj się nie...