opinie o dzielnicach Gdyni, gdzie warto kupic mieszkanie

witam,
nie jestem mieszkanaka 3 miasta a chce nia byc:)
w zwiazku z tym potrzebuje pomocy odnosnie dzielnic, na ktorych warto zamieszkac a ktorych uniakać.
Będe wdzieczna za pomoc.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: opinie o dzielnicach Gdyni, gdzie warto kupic mieszkanie

Żeby być mieszkanką Gdyni, trzeba zdać test z języka polskiego. Polecam korepetycje:-)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 16

Polecam korepetycje z etyki !
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja mieszkam w centrum i nie narzekam :) unikałbym dzielnic "nadmorskich" i portowych bo albo drogo albo śmierdzi rybą ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

zależy- ile masz pieniędzy na mieszkanie. Te w górnych tarasach miasta są tańsze, te bliżej cywilizacji i SKM- ki droższe. W centrum mają strefę płatnego parkowania- dodatkowy koszt jak nie ma miejsca na podwórzu i trzeba wykupywać abonament.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Fajnie położone jest Obłuże bo:
Wylot/ wlot z/na obwodnicę,
Dużo autobusów,
Kościół, przedszkola, szkoły, przychodnie lekarskie, sklepy a nawet pogotowie,
Lasek w pobliżu na spacery
Z wieżowców piękne widoki na zatokę, prom Stena Line
Bezpiecznie
Polecam stronę mojeosiedle.pl można poszperać,poczytać, pooglądać i popytać ;)

Złą reputację ma Chylonia i Grabówek

Pozdrawiam ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12

Uważałabym na Pogórze ponieważ jedna część należy do Gdyni a po drugiej stronie ulicy Płk.Dąbka to już powiat Pucki i wszystko załatwiasz w Pucku.
Fajne osiedla tam powstają ale mnie by się nie chciało jeździć aż do Pucka :( aby załatwiać wszystkie sprawy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

mieszkalem kiedys w redlowie. polecam, bo blisko do sklepow, szkol itd oraz np do sopotu jest blizej niz do centrum gdyni )))

Z Redłowa jest bliżej do spotu niż do centrum Gdyni???......a to ciekawostki dropsa :-)

a tak jakos do Sopotu jechalem o polwe krocej niz do Gdyni wiec dla mnie blizej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Redłowo i Orłowo fajne osiedla ale ceny też wysokie. Tyle, że skomunikowane aż po Gdańsk drogami rowerowymi ;) bynajmniej Orłowo, bo z tamtąd często pedałuję ;)

Ja bym wybierała między Orłowem, Redłowem, Wzgórzem i Główną. Zgadzam się, że zdecydowanie Chylonia i Grabówek nie. Są też osiedla 'głębiej' położone, niektóre może i fajne ale to już strasznie daleko mi się wydaje do tzw. centrum. Zależy jaki tryb życia prowadzisz, czy przemieszczasz się na rowerze i komunikacją czy wszędzie autem. Czy chcesz mieć blisko skmkę. Najlepiej sprawdz czy jest przychodnia / sklepy z żywnością / szkoły itd. obok i odpowiedz sobie na pytanie co często robisz i czego potrzebujesz:) kina, teatry, kawiarnie, knajpy, większe sklepy itd... powodzenia w szukaniu!

Najlepsze lokalizacje to Redłowo i Orłowo, ale ceny są kosmiczne. Dobre i znacznie tańsze są okolice Małego i Wielkiego Kacka oraz Karwin - dobrze skomunikowane, z odpowiednią infrastrukturą handlowo - usługową. W Małym Kacku (Strzelców) obecnie budują 3 firmy: Ekolan, Eurostyl i Hossa (w tej ostatniej praktycznie juz nie ma mieszkań na sprzedaż). Na skraju Karwin, na leśnej polance, buduje Panorama (kupiłam tam mieszkanie, odbiór jesienią 2014). Obecnie mieszkam nieopodal (na Fikakowie) i jestem bardzo zadowolona z tej lokalizacji.

a ja Polecam Okolice Chwaszczyna dokładnie Tuchom 2 km od ronda w Chwaszczynie .
Budują domki 4 lokalowe czyli na jednej działce 4 rodziny. Fajne kameralne osiedla i do tego kazda rodzina ma swój ogródek.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Polecam Witomino. Dzielnica bardzo się zmienia, rozbudowuje, unowocześnia. Jest w pięknym otoczeniu lasów. Teraz np. powstało nowe osiedle Słoneczna Zatoka w pięknej lokalizacji. Mam słabość do Witomina :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Moim zdaniem obecnie najbardziej rozwija się Morena
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

No i za kilka lat obecni mieszkańcy będą jak wygrani na loterii ;)

Lepiej chyba jest na Jasieniu, ceny trochę bardziej przystępne, osiedle gdańskie tarasy na przykład, a lokalizacja jest w porządku, obwodnica w pobliżu, kolej metropolitarna też
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Akurat ta oferta w przypadku Semeko to może być dobry wybór. Nie wiem jak tam ich inne
inwestycje w Gdyni, ale ja mam mieszkanie w Redzie i jestem zadowolony z tego jak jest wykonane.

Z tego co wiem to na obrzeżach Gdańska powstaje nowa inwestycja Park Gutenberga. Kameralna zabudowa na obrzeżach miasta. Z szybkim dostępem do centrum miasta. Park Gutenberga to z jednej strony serce miasta, a z drugiej niemal dziewicze tereny. Jeśli ktoś poszukuje takiej równowagi to warto przyjrzeć się tej inwestycji.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Park Gutenberga lokalizacja, cisza i spokój . Apartamenty są położone z dala od miasta. Jednak dojazd do centrum nie zajmuje więcej niż 15-20 min. Dla większości jest to jednak duży plus.

Luksusowe apartamenty Park Gutenberga znajdują się na obrzeżach Gdańska w bliskim sąsiedztwie zieleni. Jeśli poszukujesz miejsca, które znajduje się blisko centrum miasta, a jednocześnie da Ci chwilę by odetchnąć od miejskiego zgiełku to idealne miejsce dla Ciebie

Aqua Tower w Redzie myślę że jest dośc ciekawą opcją jeśli chodzi o rynek pierwotny na terenie 3 City. To jest akurat inwestycja Semeko. Bardzo fajna okolica.

Szukanie inwestycji w Gdyni to między innymi oferta jaką ma firma Semeko, która buduje w tym mieście, w tym także inwestycję na ulicy Morskiej - https://www.semeko.pl/oferta/Morska-Park-Gdynia. Ostatecznie co wybrać to indywidualna kwestia każdego kto szuka dla siebie mieszkania.

Inne tematy z forum

Opinie o Borkowie Łostowickim... (19 odpowiedzi)

Witam, Planuję zakup działki w Borkowie w celach budowlanych ale chciałem usłyszeć opinie...

Sauna domowa na podczerwień (6 odpowiedzi)

Dzień dobry, Proszę podzielić się opinią (polecić model) na temat jednoosobowej, sauny...

metalowe schody nierdzewne do piwnicy (3 odpowiedzi)

Witam. Kto moze mi poradzic kogos solidnego z Trojmiasta i okolicy do wykonania schodow stalowych...