opłaty adiacenckie

Czy ktoś z Państwa otrzymał decyzje w sprawie opłaty adiacenckiej po wybudowaniu kanalizacji?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: opłaty adiacenckie

Pare lat temu jak wybudowali i się podlaczylem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Otrzymałem po wybudowaniu kanalizacji w Szemudzie,ale opłata została zaliczona w jakieś rozliczenie na rzecz gminy.dawno to było i już nie pamiętam,co to było.

Tak też dostalismy ale nie bardzo wiemy co z tym zrobic, narazie dostaliśmy info o rozpoczetym postepowaniu administracyjnym.... ale znajac życie trzrba bedzie zaplacic. Koszty wybudowania kanalizy muszą sie gminie zwrócic :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Można zwrócić się o nadesłanie mailem opinii biegłej, nie wiadomo jak wyliczono wzrost wartości po wybudowaniu sieci i co jest podstawą wyliczeń.

Warto powalczyć i się odwołać bo kanalizacja to jedno a wybudowanie trasy pod oknami to drugie. Ponadto wiele innych czynników. Ja się odwołałem i dostałem mniejszą. Nie odwoływał bym się gdyby ta gmina była przyjazna mieszkańcom ale nastawienie radnych do nas czyt. bezradnych jest powalające a powinno być przyjazne bo powinni nas reprezentować i korygować działania wójta. Warto się odwołać to nie kosztuje.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (697 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Telewizja naziemna (3 odpowiedzi)

Dzień dobry, czy macie sygnał telewizji naziemnej, u nas tylko nieliczne programy,brak m.in....

Grzybiarze-klatwa ignorancji (11 odpowiedzi)

Moje cztery spotkania z grzybiarzami na prywatnej posesji i ciekawe scenariusze. - Pani na...