opony szosowe

Jakie opony szosowe polecicie na warunki jesienne i zimowo-jesienne gdy na
mokrych ulicach zalega mnóstwo ostrego piasku który pozostawiają piaskarki. Ostatnio złapałem w ciągu tygodnia dwie gumy wyjechałem niecały km od domu całe lato przy jezdzie na suchej nawierzchni nigdy się to nie zdarzyło.
Przebiłem w tym tygodniu dwie opony Michelin Dynamic i Axial warto zainwestować w coś lepszego np. Pro Race, Pro Light, Kenda?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: opony szosowe

Schwalbe Stelvio Rain lub Mich Pro Race 2 , obie mają wkładki antyprzebiciowe , obie są dobre na mokrym ale Michy są dwa razy droższe od Stelvio , wot cenowa polityka firm . Scwalbe 65 zet , Pro Race 100 + na Allegro .

Witam
Czy takie dętki można kleić łatkami?

dark napisał(a):

> Czy takie dętki można kleić łatkami?

Czytamy ze zrozumieniem ;) ok?
Odpowiedź: "takie" ("te", tamte, inne) dętki można kleić łatkami (uzupełnie: do dętek rowerowych).

Czy do dętek szosowych o rozmiarach 700x25 i 700x23 można stosować łatki, szkoda wyżucać dętkę która ma jedną dziurke prawda?

no fakt ze szkoda wyRZucać, chyba ze użyjesz do (wy)żucia mysle ze nie straca smaku - nigdy

Nie ma co odpisywać temu komuś, czytać to ze zrozumieniem nie potrafi i jak widać, pisać również. Szkoda dać się sprowokować. Mea culpa, że mu w ogóle dzisiaj odpowiedziałem.

to jest WIELKI cameback WIELKIEDO człowieka :) era timona nie nadzeszła, a era dbig'a nigdy się nie zakończyła.

dbig, wyrzuć dętke jak będzie miała 7 dziur. większej ilości łat nie ma sęsu kleić bo koszt poniesiony na latki, klej i robociznę przekraczają koszt nowej dętki. Poza tym wzrasta masa dętki jak i rozkład masy. Koło z połataną dentką w wielu miejscach ma bicie i wymaga wyważania a do tego jest potrzebny specjalistyczny sprzęt. Samemy lepeij nie wyważać bo może się okazać że przy ogromnej prędkości od bicia powstanie rezonans i siła odśrodkowa dosłownie rozerwie koło na kawałki. Nie trzeba dużo wyobraźnki aby przewidzieć co się stanie z kolarzem w momencie kiedy pourywane szprychy polecą na wszytskie strony... śmierć to okrutna i wielkie zmartwienie dla zakładu pogrzebowego (z wydłubywaniem szprych i nypli z denata).

heheuhuha dobra widze że odchodzimy od tematu, co miało zostać powiedziane zostało powiedziane lepiej tego nie drążyć żeby nie zostało powiedziane coś kąśliwe.