parkowanie na trawniku

Temat dostępny też na forum: Motoryzacja
Zastanawia mnie co powoduje kierowcami ,że parkują
na trawniku ,kiedy miejsca parkingowe są wolne?
Przyzwyczajenie,że wcześniej tam stawiałem samochód?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: parkowanie na trawniku

U mnie sa wariaci jesli chodzi o parkowanie. Mają swoje miejsca i nie ma bata, żeby stanąć na którymś, bo zastawiają. Raz byłam świadkiem jak niczego nie świadomy kierowca stanął an takim właśnie miejscu i zastawił Go "sąsiad" mój. Biedak trąbił i trąbił wkońcu wyszedł zastawiacz i jeszcze nawrzeszczał, że tyle miejsca wkoło a On właśnie na Jego musiał stanąć:))
To nie był trawnik tylko zwykłe pod blokiem to opropos przyzwyczajenia i świrowania;/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wielu kierowców wychodzi prawdopodobnie z założenia że skoro już wydali kasę na kupno auta i jego utrzymanie to możliwość zaparkowania tam gdzie mają ochotę należy im się jak psu zupa. I tak jadąc latem na plażę oczekują że zaparkują przednimi kołami na pisaku a przy markecie przed drzwiami wejściowymi. A skoro nie ma wolnego miejsca postojowego u samego celu podróży to ani im postanie w głowie zaparkować 200 m dalej i kawałek się przejść. Łatwiej jest zaparkować na pobliskim trawniku, drodze dla rowerów czy przejściu dla pieszych.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja uwielbiam mistrzów parkowania, ktorzy jakoś nie potrafią zrozumieć że na zaspie jest deficyt miejsc parkingowych i parkowanie na tzw 1,5 miejsca nie jest zbyt miłe... :)
Naszczęście mam małe autko (któego nie szkoda jeżli porysują) więc ja tam sie na swoje miejsce wcisnę, nawet jeśli jest go tylko pół wolnego a sam bede musiał wysiadać bagażnikiem ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Raz mi się zdarzyło zaparkować na trawniku albo w jakiś dziwny sposób między dwoma innymi samochodami, po czym oni sobie wyjechali a moje autko wyglądało jakby nim co najmniej inwalida zaparkował :P na 1,5 miejsca zazwyczaj parkują osoby które mają dzieci. Bo trzeba otworzyć drzwi na oścież przy wyjmowaniu dziecka z fotelika lub wózka. Wtedy muszą tak zrobić aby otworzyć drzwi i nie wgnieść sąsiada. A bardzo blisko drzwi też parkują osoby którym daleko jest trudno bo w jednej ręce dziecko, w drugiej zakupy albo osoby upośledzone ruchowo: otyłe, starsze, uszkodzone np. zwichnięta noga, po chemioteraoii itp... tak mi się wydaje... a reszta to zwykłe lajzy parkingowe
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

to co za problem po wyjęciu dzieciaka z samochodu, przeparkować go poprawnie? Osoby niepełnosprawne i starsze (tu co do starszych nie mam pewnosci) mogą wystąpić do spółdzielni o przydzielenie jednego miejsca specjalnie dla nich... ale wtedy jest ono oznaczone,
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A dziecko zostawić na środku parkingu?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tak...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja podziele sie spostrzeżeniami propos parkowanie,u mnie przed firmą,niewielki parking na 3 -4 auta,wyjazd bezpośredni tyłem na główną drogę,obok przystanek autobusowy. Podjeżdżający klienci zawsze parkują tak,że ledwo zmieści sie obok drugie auto.Jedna klientka,rekordzistka parkuje Tico w taki sposób,że zajmuje po przekątnej wszystkie miejsca,a i Autobus ma problem z podjechaniem pod przystanek :D Obserwując ich manewry zauważyłem,że jest to bezmyślne parkowanie,auta,kiedy nie ma innego pojazdu,lub przeszkody,to widać,po zachowaniu kierowcy, że nawet nie skupia sie na manewrze,bezmyślnie zostawia pojazd i udaje sie do mnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko,że ja zauważam zaparkowane ciągle te same auta na trawniku,
pomimo wolnych miejsc parkingowych.
Zastanawiam się trochę,czy ma to na celu poszerzenia parkingu?Dokładnie chodzi o Pilotów8 .
Już raz został zablokowany pomysł spółdzielni i tych mieszkańców
by poszerzyć ich parking,o teren za Pilotów5 ogrodzony murkiem.
Co z tego,że wejdzie tam 24samochody ?Nie będzie,żadnego terenu
zielonego,a dzieciaki będą biegać po asfaltowym boisku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie!, zanieść do domu zostawic pod opieka męża/żony/cioci/babci wrocic i po sobie ładnie autko posprzatac
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

przeprowadzka !!?? (40 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...

Leszczyńskich (8 odpowiedzi)

Położenie osiedla gwarantuje dostęp do pełnej osiedlowej infrastruktury i szerokiego wachlarza...