pilnie potrzebny meldunek w Trójmieście

W związku z tym,że na lato chcę kupić własne "m" potrzebuję stałego zameldowania,gdyż to jest niezbędne do uzyskania kredytu.Obecnie nie posiadam żadnego zameldowania- z przyczyn ode mnie niezależnych.Wierzę w to,że są jeszcze na świecie ludzie którzy potrafią pomagać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 12

Re: pilnie potrzebny meldunek w Trójmieście

życzę powodzenia, ale nie wierze w to że do zakupu mieszkania potrzebny jest stały meldunek, ja bym nie zaryzykował, bo jak to się mówi biednemu to i wiatr w oczy :-)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

to nie jest tak,zdaję sobie sprawę,że niektórzy boją się ryzykować w takiej sprawie,ale trzeba pamiętać o tym,że kiedys samemu będzie się potrzebować pomocy,takiej czy innej i też się ludzie mogą odwrócić.pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 12

Od 1 stycznia 2008r. nie ma obowiązku stałego meldunku dlatego bank nie może stawiać takiego wymogu
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

możliwe,że nie ma obowiązku stałego meldunku,ale jakiś meldunek trzeba wogle mieć-chyba że masz inne zdanie na ten temat-chętnie to tym poczytam jak podasz mi jakieś paragrafy na to .pozdrawiam i czekam na odpis
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

zycze ci powodzenia ale tu go niw znajdziesz ja bym ci chetnie pomogła aleniestety nie ma m prawnych mozliwosci tesz mam problem z mieszkaniem i napisałam o tym na forum to ztwierdzili ze to zaden problem dzis na swiecie trzeba na siebie liczyc powodzenia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

zawsze trzeba liczyć na siebie to chyba oczywiste

a co do meldunku, to ludzie nie zameldują kogoś obcego do własnego M na piękne oczy, potem taki ktoś stwierdzi że chce tu mieszkać i zgodnie z literą prawa ma do tego prawo bo jest zameldowany :-)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

macie z tym wszystkim racje,tyle że ja nie chce z nikim obcym mieszkać ani nikogo naciągać w żaden sposób,nawet jestem gotowa notarialnie spisać taki dokument,że nie roszczę z tytułu zameldowania ,żadnych praw do mieszaknia-chodzi mi jedynie o kwitek który potrzebny jest wśród innych dokumentów o staranie się o kredyt na mieszkanie.Pozdrawiam i jeśli możecie pomóc to pomórzcie wiem że trzeba liczyć na siebie,mnie dokładnie życie tego nauczyło-ale tak naprawdę nie we wszystkich sprawach się da
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10

co do Kasi!czytałam o twoich problemach i sądzę,że też masz nieciekawą sytuację,ale sądzę,że są jeszcze ludzie dobrej woli i napewno Ci się uda-trzeba wierzyć.pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zastanawiam sie dlaczego nie poprosisz kolezanki,kolegow znajomych,rodzine o zameldowanie. Oni Cie dobrze znaja i latwiej im jest Tobie zaufac. My tutaj na forum sie nie znamy.Powinnas szukac wsrod swoich znajomych. Zycze powodzenia.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Słuszna rada,na rodzinę nie mam co liczyć dlatego sprawdza się tu powiedzenie,że prędzej Ci obcy pomoże niż rodzina i w moim przypadku to prawda.Znajomi sami wynajmują mieszkania wiec i z tym cieżko.Zostało wiec prosić mi obcych ludzi,choć to nie jest łatwe.pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Można wynająć mieszkanie i prosić właściciela o meldunek tymczasowy.

--------------------------------------------------------
Sąsiedzi http://www.wredny-sasiad.pl
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

zalatwic to z sprzedajacym mieszkanie, proste
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mój mąż kupił mieszkanie w Gdańsku choć jest zameldowany na drugim końcu polski i w banku żadnego świstka na meldunek nie chcieli, więc może zmień bank ;)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

albo lekarza :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

pozyczka oferta

Do wiadomości

Szukasz kredytu bardzo prawdziwe? w przystępnej odsetki? przetwarzane w ciągu 4 do 6 dni roboczych. Czy zostały odrzucone stale przez banki i inne instytucje finansowe? Pan Kelly Rolland oferuje pożyczki od 5,000.00 USD, min. do 50,000,000.00 USD Max. at3% udziałów rate.Contact go przez (britshalom_loan@yahoo.com)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Kolejna z ofert typu Najpierw-Wpłac-Prowizję

O, prosze kolejny Desperation Bank dla ociężałych umysłowo. By skorzystać z oferty "wystarczy" wpłacić 5000zł opłaty poczatkowej/prowizji/opłaty przygotowawczej/kaucji. Nastepnie kontakt się urywa a pieniadze znikają gdzies w Nigerii albo Syberii
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kolejna z ofert typu Najpierw-Wpłac-Prowizję

Zamelduje ciebie za darmo w-Gdanisku
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

czesc!szukam meldunku w gdansku.za 1500 zl na jeden rok .odpowedz poprosze na mail: sl735@yandex.ru
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zamelduje ciebie za darmo w-Gdanisku .Tylko dlatego żeby dokuczyć moim ulubionym panienkom z za biureczka z tego co wiem mogę zameldować kilka osób .Zapraszam do walki .Melduje każdego potrzebującego.ZA DARMO
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

witam mam ten sam problem aby uzyskać kredyt na mieszkanie potrzebuję meldunku tymczasowego jeśli możesz mi pomóc to będę wdzięczna

śmieszne!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam. Rowniez poszukuje meldunku,np. czasowego,na 3 miesiace w zwiazku z tym,ze pracowalem w Gdynii 2 lata i obecnie jestem bez pracy a chciałbym się zarejestrowac w Pośredniaku,ale bez meldunku to nie da rady,a na południe Polski,gdzie jestem zameldowany nie myślę juz wracać. Z góry dziekuje za pomoc. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No ale chyba gdzieś mieszkasz, prawda? Poproś właściciela mieszkania o meldunek tymczasowy, co za problem?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety,w tym mieszkaniu jest zameldowana jego matka,a on zajmuje sie wynajmowaniem i nie zamelduje mnie bo boi sie ,że skarbówka mu sie dobierze do tyłka,ponieważ ma sporo mieszkan,które wynajmuje i d*pa blada :(

pitolenie.. ja zameldowany ne jestem nigdzie.. a w dowodzie osobistym jakiś adres jednak jest,, i działa.. a np.do aktu notarialnego wystarczy paszport..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak adres jest w dowodzie to znaczy ,że masz meldunek pod tym adresem więc nie mów ,że nie jesteś nigdzie zameldowany !!! W innym wypadku w dowodzie w miejcu adresu jest napisane brak zameldowania!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Grzechot, nie wiem czy bierzesz taką opcję pod uwagę, ale może zmień mieszkanie? Facet nie robi żadnej łaski, skoro wynajmujesz u niego pokój/mieszkanie on powinien rozliczać się z wpływów w urzędzie i tym samym umożliwić Ci meldunek. Obecnie na rynku masz wiele ofert wynajmu mieszkania, na pewno znajdzie się ktoś, kto zechce działać legalnie i zapewni Ci meldunek tymczasowy na czas trwania umowy. Jeśli nie masz kogoś znajomego, kto mógłby Cię zameldować to to jest chyba jedyne rozsądne rozwiązanie. Bo z pomocą od obcych na forum jest raczej ciężko.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wiem co ty kombinujesz, ale dziwna ta Twoja sprawa.
Otóż rok temu byłam w podobnej sytuacji. Wynajmowałam mieszkanie, o meldunku nie było mowy, ale się nie kłóciłam bo płaciłam połowę normalnej ceny wynajmu kawalerki w Gdyni. W dowodzie adres zameldowania z rodzinnych stron(południe Polski). Załatwialiśmy kredyt i nikt nie prosił o meldunek w mieście, w którym chcę kupić mieszkanie np. Teraz mieszkam na swoim i ze zdziwieniem czytam Twój post.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jasno napisałem: Czasowy meldunek potrzebny jest mi do zarejestrowania się w pośredniaku by mieć zasiłek,bez tego ani rusz,a jeżdzenie na południe do pośredniaka,tam,gdzie mam stały meldunek mija się z celem,ponieważ tutaj założyłem rodzinę i z przeprowadzka z powrotem w Śląskie nie wchodzi w grę. Oczywiście pokrywam koszta związane z podwyższeniem czynszu. Pozdrawiam.

CYTUJĘ:
" W związku z tym,że na lato chcę kupić własne "m" potrzebuję stałego zameldowania,gdyż to jest niezbędne do uzyskania kredytu.Obecnie nie posiadam żadnego zameldowania- z przyczyn ode mnie niezależnych.Wierzę w to,że są jeszcze na świecie ludzie którzy potrafią pomagać."
Nie rozumiem Twojej odpowiedzi grzechot. Ja odpowiadałam autorce wątku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja nie dam rady
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Firma przeprowadzkowa w Warszawie (4 odpowiedzi)

Witam! Zbliża się moja przeprowadzka do nowego mieszkania w Warszawie, a ja wciąż nie znalazłem...

Jak szybko sprzedać mieszkanie (91 odpowiedzi)

Mam wystawione mieszkanie na wszystkich najpopularniejszych portalach od listopada 2013 i do tej...

obróbka cnc (10 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję firmy, która zajmuje się obróbką cnc. Słyszałam bardzo dobre opinie o firmie...