podjazd

Witam,
Czy ktoś się orientuje jakie jest średnie nachylenie podjazdu z Czymanowa pod ZBIORNIK ELEKROWNI. Chodzi mi tylko o ten stromy odcinek mający około 1 km. Gdyby ktoś wiedział jakie jest nachylenie premi górskiej tdp z Kartosztna w kierunku Krokowej to też proszę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: podjazd

a czy ktoś wie jaki jest najstromszy podjazd w polsce (w kategori średniego nachylenia asfaltu)? Słyszałem że na przełęcz karkonoską...

rB napisał(a):

> a czy ktoś wie jaki jest najstromszy podjazd w polsce (w
> kategori średniego nachylenia asfaltu)? Słyszałem że na
> przełęcz karkonoską...

ooooo tak! Paweł przypomnij mi ile lecieliśmy w dół?:D

dre napisał(a):

> ooooo tak! Paweł przypomnij mi ile lecieliśmy w dół?:D

jadąc jako ostatni miałem 86 km\h, Paweł jako pierwszy 90 km\h, dre jako środkowy miał coś pomiędzy mną a pawłem jak logika wskazuje :D
Tak więc podjazd/zjazd nie do opisania, to trzeba przeżyć samemu !

3 dnia zjazdu wymienilem klocki w hamulcach tarczowych a tarcze przybrały kolor brunatny :D

a na góre wyciągiem bo co my się tam będziemy szarpać...

dre napisał(a):

> ooooo tak! Paweł przypomnij mi ile lecieliśmy w dół?:D

Na moim liczniku było dokładnie 90,42 km/h :D To była jazda :D Maciek spalił klocki a ja miałem obręcze gorące od V-ek :] Robiłem różne wykręcone rzeczy ale adrenalna nigdy mi tak nie skoczyła, jak na tym zjeździe :D

no ale czy to jest ten najstromszy? pod góre to nie jest taki straszny ale w dół faktycznie sie zaiwania :) tyż mi sie klocki zaczeły palić, ale były nówki więc lakier miał prawo z dymem ulecieć.

Marko podjazd pod zbiornik wg wskazan polara ma 1300m i srednio 7,5% do szlabanu na dole do wyplaszczenia na gorze. natomiast premia gorska pod sobieńczyce ma 1700m i srednio 5,2%

No 7.5% to ma średnio, w najstromszym miejscu na pewno około 10%.
Mi sie zdarzyło jechać kilkanaście razy pod 19%, i przyznam że górka GODNA, nie dało sie szybciej niz 13km\h :)

a ja tego lata bylem w wierchomli i droga na szczyt zajmowala 19 min i okolo 2 km o takim nachyleniu ze predkosc max to okolo 13 a niektore momenty nie dalo sie inaczej podjechac jak zygzakiem... a zjazd..hm..:) lekko ponad 60km/h tyle ze drogą polną i po kamieniach wielkosci piesci. A od hamowania obrecze nagrzaly sie tak ze sie naprawde poparzylem a ciśnienie tak wroslo ze opona zrobila sie na kamien...

było nie hamulować :D

podejrzewam ze mogloby sie to tragicznie skonczyc.. ;>

Inne tematy z forum

Czy są jakieś prowizje i haczyk? (3 odpowiedzi)

Szukam kasyna, które nie będzie miało ukrytych opłat i problemów z wypłatami. Skąd mam wiedzieć,...