polecam

Temat dostępny też na forum: Gimnazjum sportowe nr 24
Jestem uczennicą trzeciej klasy i po tylu latach spędzonych w tej szkole (plus 3 lata podstawówki) mogę stwierdzić że ukształtowała ona moją osobowość. Nauczyciele bardzo dobrze uczą i przygotowują do egzaminów gimnazjalnych. Cechuje ich też wyrozumiałość i poczucie humoru (no zdarzają się wyjątki ;). Jest to szkoła sportowa, więc dużą wagę przykłada się tu do treningów/wyjść turystycznych, ale naprawdę warto, bo dyscypliny sportowe trenowane w tej szkole uczą współpracy i gry fair play, a wyjazdy turystyczne potrafią bardzo zżyć ze sobą klasę i oczywiście zwiedzić ciekawe miejsca. Jak pisało we wcześniejszej opinii nauczyciele często są na zwolnieniach co pokazuje uczniom że też mogą sobie pozwalać na częste nieobecności. Nie wpływa to dobrze na przerabiany materiał który często jest omawiany na szybkiego z winy nieobecności nauczycieli. Minusem szkoły jest brak miejsc do siedzenia na przerwach (nie licząc niskich, starych ław...). Jeżeli ktoś waha się między tą szkołą a gimnazjum nr 23 to ZDECYDOWANIE lepiej zrobi wybierając 24. ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: polecam

Ja też polecam. Takiej atmosfery nie spotkałam w żadnej innej szkole, a kilka zmieniłam. Nie przeżyłam też szoku kiedy przyszłam do liceum- przygotowano mnie odpowiednio w gimnazjum. I nie zauważyłam też , aby nieobecności nauczycieli czy uczniów były wyjątkowo częste- no chyba, że ktoś ma na myśli roczne urlopy. Ale te biorą nauczyciele we wszystkich szkołach. To ich prawo. Ale absolwenci i obecni uczniowie z całą pewnością bez problemu wskażą panie, które nigdy nie chorują. I wcale nie budziło to naszego zachwytu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0